4 Eylül 2013 Çarşamba

3 Eylül 2013 Salı

US Open: "Vay Arkadaş..."

Ne tahminde bulunduysam tersi çıktı. Tutan tek tahminim Federer'in çeyrek finale doğru dökülmeye başılıyor oluşu ile ilgililiydi ki kendisi dördüncü turda patladı. Bakalım neleri tutturmadım...

-Yarıya gidebilir dediğim Halep elendi.
-Serena tarafı Radwanska ve Kerber'in patlamasıyla az da olsa açıldı.
-Robredo Federer'i yendi. Ona da aynen Navarro örneğindeki gibi şans vermiyordum, fena yanılttı.
-Nadal'ın kurası açılmış oldu. Ama en azından Kohli beni yanıltmayıp parazitini yaptı.

Şu dakikadan sonra "Bekleyelim görelim" moduna geçiyorum. Anlaşılıyor ki teniste bir geçiş evresindeyiz, jenerasyonlar arası kayma var ve dengeler değişiyor.

Bu arada Ferrer bu yıl slamlerde Federer'den çok daha iyi performans gösterdi. İkisi de Avustralya Açık'ı yarı finalde tamamlarken, RG'da Ferrer final, Federer çeyrek, Wimbledon'da Ferrer çeyrek Federer ikinci tur, burada ise Ferrer en az çeyrek ve Federer dördüncü tur yaptı.

Hayır tamam kare astan Federer'i çıkarıp yerine Ferrer'i koyalım demiyorum ama bu adamcağız niye hala yan kortta oynuyor???

1 Eylül 2013 Pazar

US Open: İkinci Haftaya Doğru

Hemen duruma bir bakalım...

Çokoprensese nazar değdirdim. Baskıyı kaldıramadı ve ikinci turda elendi. Bir daha üzerinde baskı kurmayacağıma dair kendisine söz veriyorum. Aslında bakıyorum da çiftlerde dünya bir numarası, top oyuncu olmaya alışması lazım artık.

Kvitova'da mikroplandığı için elendi ve dördüncu turu göremedi. Roland Garros'tan sonra ivme bulan Halep, Kirilenko'yu dağıtmak suretiyle Venus ve Kuznetsova'yı eleyen Pennetta'nın rakibi oldu. Halep'in RG sonrası 4 mağlubiyeti var ancak hepsi de önemli turnuvalarda. En büyük sıkıntısı da bu. Çeyreğindeki tüm önemli seri başlarının elenmesi yarı final yolunu epeyce açtı.

Azarenka'nın çeyreği zaten zayıftı, iyice boşaldı. Ancak Azarenka'da bir ivme kaybı görünüyor, yine de buradan finale gelemezse yazıklar olsun. Önündeki en tehlikeli isim Halep olarak görünüyor. Serena'da ise bir sarsıntı yok şimdilik ama yoluna önce Stephens, sonra muhtemelen Kerber ve sonra Li-Radwanska galibi çıkacak finalden önce. Hepsi zor rakipler. İlk 3 turun içinde de Schiavone ve Shvedova ile karşılaştı, düşünün kuranın zorluğunu. Bulunduğu dilimdeki seri başları tam gaz gidiyor, hiç önemli fire yok desek abartmış olmayız.

Erkeklerde kare as formalite maçlarına devam ediyor. Zorlanan yok içlerinde. Nadal'ın kurası Isner'in dün elenmesiyle biraz hafifledi; ancak Verdasco yerine gelen Dodig ve Isner yerine gelen Kohlschreiber sürprizli isimler. Dikkat etmezse sorun çıkabilir. Federer de üçüncü turda Mannarino ile oynadıktan sonra 4. turda çabasına saygı ve hayranlık duyduğum ancak hiç şans vermediğim Robredo ile oynayacak. Bu çeyrek Fedal çeyrek finali için geri sayıyor.

Ferrer'in çeyreği ise kolaydı; son durumda olabilecek en zor şekilde devam ediyor. Sırasıyla Tipsarevic ve sonrasında Raonic-Gasquet galibi ile oynayacak. Şu an bana buradaki en tehlikeli isim Raonic gibi görünüyor açıkçası. Ferrer bu sefer yarıya iyice zorlanarak gelebilir, belki gelemeyedebilir.

Murray için de çeyrek finale kadar hava açık görünüyor. Berdych şu ana dek 5 numaranın hakkını veriyor, çeyreğe de gelmesi için önündeki en büyük engel Wawrinka.

Djokovic ise tablonun en kolay çeyreğinde sefa sürüyor. Del Potro da elendi ve bu çeyrekte adam kalmadı. Haas var bir tek ama onu da yarı finalist olarak hayal edemiyorum artık. Murray ve Djokovic'in kurası gerçekten kolay. Şu ana dek rahat ilerliyorlar ama ben yine de bu ikisinin tutukluk yapma olasılığını yüksek görüyorum.

Sanırım turnuvanın en izlemeye değmez yarı finali Murray-Djokovic olacak. Zaten ikisinin sert zemin maçları bayık geçiyor; bir de bunlar yarı finale kadar vites artırmaya da gerek görmeyecekler, artık yarı finalde ikisi de kontra atak oyununa yatar, 150 vuruşluk ralli izleriz. Ya da izlemeyiz, şahsen benim zamanım kıymetli. 5 sete mi gider, 7 saatte mi biter bilemem. Tablonun altından gelecek olan isim iyi ritm tutturur, fazla da yıpranmazsa finalde buradan gelecek olanı silindir gibi ezebilir. Gerçi turnuvanın ne getireceği belli olmaz ama şu anki manzara böyle gibi.