12 Mart 2011 Cumartesi

Djokovic: "Nadal ve Federer Hala En İyi"

Bu sezon yenilgisiz devam eden Djokovic, Indian Wells öncesi yaptığı açıklamalarda Nadal ve Federer'in son 5 yılda yaptıklarının ortada olduğunu, kendisinden ve turdaki diğer oyuncuların hepsinden çok çok daha fazla grand slam kazandıklarını ve hala 1 ve 2 numaralı koltuklarda oturduğunu söylemiş. Ama bu ikilinin dominasyonunun iki yıl önceki kadar fazla olmadığını da belirtmiş.

Hep söylüyoruz, Nadal ve Federer gibi karakter olarak düzgün oyuncuların zirvede olması büyük avantaj tenis adına. Bu ikili olmasa ne Djokovic ne de Murray bu tarz açıklamalar yapardı. Özellikle Djokovic'in 2-3 sene öncesine kadar ne kadar antipatik bulunduğunu biliyoruz. (hala öyle bulanlar olabilir, benim gibi)

Federer Davis Kupası'nda Oynuyor

"Dear Fans

I've decided i'm going to play the Davis Cup tie in July at home against
Portugal. I'm really looking forward to helping Switzerland begin the process of getting back into the World Group.



Roger"

Resmi sitesine yazmış bunu Federer. Sürpriz değil tabii. Seneye olimpiyat oyunlarında oynamak istiyorsa bunu yapmak zorunda lakin politik tavrı gözlerden kaçmıyor yine. Bariz şekilde olimpiyat oyunları için bu seriyi oynayacakken, İsviçre'yi Dünya Grubu'na taşımaktan bahsetmesi vs... Ama Federer'i de böyle kabulleniyoruz artık.

Indian Wells- Cuma Gunu

Ciftlerde iyi, teklerde ise biraz uzucu bir gundu bana gore.

Teklerde Bopanna, ukala dumbelegi Tomic'e elendi. Cok ama cok yakin gecmis mac, tie break ile biten iki set ve 4-6 ile biten final seti. Cok yazik olmus. Bopanna'ya dikkat etmek lazim diyorum bu aralar.

Bir baska hayal kirikligi iki Japon oyuncunun elenmis olmasi; Nishikori ve Date-Krumm. Mac kazanmalarinin Japonlara bir fayda getirmeyeceginin ben de farkindayim ama ikisi de normalde kazanamalari gereken maclari kaybetmis gibi gorunuyorlar. En azindan ben kazanacaklarini tahmin ediyordum.

Marsel'in elenmesi bir baska uzucu haberdi. Macla ilgili yapilan haberlerde Marsel ile ilgili ismi haric hic bir sey yazmamasi daha da sinir bozucu. Sirf bu yuzden kazansaydi keske.

Bayanlarda da Groth sezona yaptigi iyi baslangicin devamini getiremeyip ilk turda veda etmis. Errani elemis onu.

Ciftlerde ise tekler yildizlarinin hemen hemen hepsinin yuzu guldu. Benim prensim David ile Russell'in prensi Almagro'nun olusturdugu takim haric. Onlar son Wimbledon sampiyonlarina elendiler. Nadal zeminle ilgili olarak "Top bu sene daha hizli gibi ve deli gibi sekiyor" demis. O nedenle Ispanyollarin Wimbledon sampiyonlarina elenmesi supriz degil. Ferrer icin kotu haber bu, beklentilerin altinda kalir buyuk ihtimalle. Diger tekler yildizlarindan Isvicre ekibi 2 nolu seri basi Nestor ve Mirnyi'ye acimamis ve sadece 3 oyun birakmis. Nestor'u terkeden Zimonjic'i ise daha kotu bir kader karsilamis; Isner ve Querrey'e elenmisler Llodra ile. Super tie break seti ile gerci ama olsun Isner ve Querrey yahu! Gulerler adama... Nadal ve Lopez ise ciftler icin genc sayilabilecek Polonyali 4 nolu seribasi ikiliyi 2 sette tie-break oynayarak yendiler. Zor oldu ama kendi ceyreklerindeki en onemli engellerden biriydi bu ikili. Bir sonraki maci ya tablonun en uzun ikilisi Karlovic-Cilic veya Bellucci-Harrison ile oynayacaklar. Bu turu da gecmeleri gerekir. Gecerlerse prenslerimizin intikamini almaya calisacaklar muhtemelen. Ilk maclarini super tie break ile kazanan Murray kardesleri ufukta Bryan kardesler bekliyor. Bryan biraderlerin gecmesi lazim. Ama oncelikle Murrayler Isner ve Querrey uzunlariyla oynayacaklar. Djokovic-Troicki ikilisinin Chela-Monaco ikilisi ile yaptigi mac ise gereginden fazla yakin gecmis. Zevksiz de mac olmus zaten. Ikilinin pek sansi yok burada bana gore.

11 Mart 2011 Cuma

Marsel Kaybetti

Marsel Indian Wells ilk turunda Milos Raonic'e 2-6 6-7(4)'lük setlerle kaybetti. İlk set hızlıca bittikten sonra ikinci sette de erken kırdırdı servisini. Raonic 5-4'te maç için servis atarken servis kırmayı başardı. Tiebreak'e giden sette 1-5 geri düşen Marsel 4-5'i yakaladı ve Raonic'in servisinde ikinci servisi buldu. Bu puanı alamayan Marsel son puan ace'e engel olamayınca maçı kaybetti.

İkinci set iç açıcıydı en azından. Sezonun 9. mağlubiyeti oldu bu. Marsel'in Miami'de koruması gereken 41 puanı var. Ondan önce haftaya bir challenger oynayacak. Orada sezonun ilk galibiyeti gelecektir muhtemelen. Arkadan Miami elemeleri olacak. Bu iki turnuvadan 40 üstü puan çıkartırsa toplamda Marsel toprak sezonuna 120-125 gibi bir yerde girecek.

Raonic ise özellikle servis performansı açısından kötüydü. %50 ile ilk servisini oyuna soktu, sadece 10 ace attı ve 3 de çift hata yaptı. Bir sonraki turda Fish'e kaybedebilir.

Indian Wells - Güne Bakış

Günün maçlarına şöle bir bakınca, çiftler maçlarının daha ilgi çekici olduğu görülüyor.

Teklerde dikkat çeken maçkar Raonic-Marsel ve Tomic-Bopanna. Raonic ve Marsel'in maçı, Marsel oynamıyor olsa bile son zamanların dikkat çeken çocuğu Raonic için izlenirdi. Bopanna-Tomic maçı ise daha enteresan. Topluca gıcık olduğumuz Tomic'in elenmesini dört gözle bekleyecek olmanın yanı sıra Bopanna'nın son zamanlarda teklere gösterdiği ilgi ve buradaki başarısı da enteresan. Burada elemeleri geçip ana tabloyu gördü. İzlenesi bir maç olacaktır.

Çiflerde ise bütün ünlüler kortta neredeyse. 1 nolu korttaki Jankovic-Vandeweghe maçından sonra Nadal/Lopez-Frystenberg/Matkowski maçı başlayacak. Son şampiyonlarla 4 nolu seri başı çiftin maçı oluyor bu. Aynı kortta bu maçtan sonra Clijsters-Kudryavtseva maçı var. Bundan sonra ise Federer/Wawrinka-Mirnyi/Nestor maçı var. Çok iyi bir maç olabilir. Aynı zama diliminde 2 nolu kortta Djokovic/Troicki-Chela/Monaco maçı olacak. Bunda çekişme olmayabilir. Bu maçtan sonra Murray biraderler Melo ve soares ile oynayacaklar. Yenmeleri lazım. 6 nolu korttaki 4. maç (yani Djokovic ve Federer'in maçlarıyla aynı zaman diliminde gibi) Prens Ferru ve Almagro, son Wimbledon şampiyonları Petzschner ve Melzer ile oynayacak. Bu da iyi maç olabilir.

Bayanlarda ise Safarova - Petkovic maçı güzel olabilir.

1 ve 2 nolu korttlardan yayın olması gerekir ama çiftleri veriler mi bilemiyorum. Tekler açısından nispeten sönük bir gün olması anlamında verilebilir belki.

10 Mart 2011 Perşembe

İpek Şenoğlu - NTV Spor

İpek Şenoğlu dün NTV Spor'un konuğu oldu. Siteye de yüklenmiş kendisiyle alakalı olan bölüm. Şuradan izleyebilirsiniz.

Çok ilginç bir şey yok tabii. 5 dakikalık bir video ve genelde söylediği şeyler ancak bilmeyenler vardır mutlaka.

Indian Wells Kadınlar Kurası

Kadınlar kurasını yazamadan ilk tur maçlarının yarısı oynandı bile. Bakıldığında dikkat çekici sonuçlar olarak göze çarpanlar var. Kudryavtseva, Cirstea'yı 3 sette geçti. Cirstea elemelerden gelmişti. Errani, Arn'ı Arn'ın maçı ilk sette 6-6 iken bırakmasıyla mağlup etti. Ciddi bir sakatlığı olmalı Arn'ın böyle bir noktada maçı bıraktıysa. Sezona kötü başlayan Date-Krumm, Shvedova'yı geçti 2 sette ve nihayet 'oh' dedirtti. Oprandi de bir başka erken bırakanlardan oldu. Mirza karşısında ilk sette 2-1 gerideyken maçı bıraktı.

Kuraya bakıldığında 1 numaralı seribaşı Wozniacki için işler kolay gözüküyor. 4. turda Kleybanova, çeyrek finalde Azarenka veya Radwanska ile oynayabilir. Yarı finale kadar gelmesini bekliyorum en azından. Dubai-Doha'daki formunu korumayı başarmışsa gelecektir zaten.

Caro'nun yarısında Stosur var. Onun kurası biraz daha zor. 3. turda Hantuchova veya Safina ile oynayabilir. 4. turda Sharapova ve çeyrek finalde Li, Petrova ve Kuznetsova gibi isimlerle karşılaşabilir. Geçen sene burada iyi iş çıkartmıştı Stosur. Bu sene yarı finali görmesi sürpriz olur benim için bu isimler arasından.

Alt tarafta Zvonareva var 3 numaralı seribaşı olarak. Cibulkova, Wickmayer ve Kanepi çeyrek final yolundaki en zorlu rakipleri. Onun tarafında 5 numaralı Schiavone var ki, orada ayrıca biricik Pavlyuchenkova da var. Schiavone'nin yorgun ve formsuz olduğunu düşündüğümüzde Nastya'nın bu turnuvada ileri turları görmesi büyük sürpriz olmaz. Peer de o tarafta tehlikeli olabilecek bir isim.

2 numaralı seribaşı Kim Clijsters. Groth, Bartoli ve Petkovic ile oynama ihtimali bulunuyor çeyrek finale gelene kadar lakin bunlarla bir sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Avustralya Açık'tan sonra Paris'te biraz formunu kaybetmiş gibi göründü ama geçen sene IW/Miami'de iyi sonuçları vardı. Genel olarak da Amerika sert kortlarında iyi iş çıkartıyor. Çeyrek finaldeki rakibini kestirmek güç. Bir üst çeyreğinde Jankovic, Date-Krumm, Ivanovic, Goerges ve Kvitova var. Jankovic ve Kvitova çok formda özellikle. Kortlar biraz yavaş ama. O yüzden buradan Clijsters'ın karşısına Jankovic'in gelmesini daha olası görüyorum. Eğer olursa Jankovic-Clijsters eşleşmesi de izlemesi güzel eşleşme olur.

Şampiyonluk favorim kolay kurası sebebiyle Wozniacki.

Kedi Canını Senin!

9 Mart 2011 Çarşamba

Haberler

- RG'den once donebilecegini soyledigimiz Gonzo, Belgrad ile donusunu gerceklestirecegini soylemis. Yeni bir de calistirici yapmis kendine; Horacio Matta. Mart ayinda Amerika'da toplara vurmaya baslayacakmis.

- Sony, Hawk-Eye firmasini 32 milyon $ karsiliginda satin almis.

- Filipinler "Bizim Johnny Arcilla'miza Federer'e verilen destek verilseydi, ondan iyi tenisci olurdu" demis. Japonya Davis Cup takimi kaptani da bir baska Filipinli oyunci Cecil Mamiit icin adeta yalvarmis. Mamiit "Artik Davis Cup'da oynamak icin verecek param kalmadi" demis. Oyuncular masraflarini ceplerinden karsiliyorlarmis zira.

- KAzakistan Davus Cup oyuncularinin epey bir esyasi, Cek Cumhuriyeti ile oynadiklari eslesme esnasinda calinmis.

Video: Venus Karaoke

Nike Clash of Champions

Serena sandalye hakemi olmak icin bile gelememis. Henuz izlenebilen bir yayin olmadigindan izleyici videolari ile havayi koklayabiliyoruz sadece...










Fotolar için: http://www.facebook.com/niketennis?sk=photos

IW Erkekler Kurasi

Buradan bakin.

Tablonun "Nadalspor" tarafindan baslayalim.

Takim kaptani Rafael Nadal bildiginiz gibi AO sirasinda sakatlanmisti. Takimi da Galatasaray'a donmus zaten; curuk carik adamlar dolusmus buraya. Dikkati ceken seri basi isimler "Iyilestim kesin sanirim" Juan Monaco, "Tam toparlaniyorum, yine sakatlaniyorum" Marcos Baghdatis, "Sakatliktan cok turnuva kacirdim" Tsonga, "Boynumu sakatladim, kolum niye agriyor?" Ferrer, "En son macimdan cekildim" Ljubicic, "Bir kan hastaligi var bende benden iceri" Dolgopolov, "Ameliyati yine erteledim" Verdasco, "Tam bunalimdan cikarken sakatlandim" Murray. Takimin formda gorulen tek ismi Soderling gibi. Gerci Nadal da Davis Cup'ta form buluyor gibi gorunmustu. Lokomotif isimlerin Soderling ve Nadal olacagini, sakatliktan donen Del Potro ve genc yetenek Berankis'in de bu hafta puan toplama anlaminda turnuvayi mutlu terkedeceklerini dusunuyorum. Murray'den ise biraz umitsizim, zira burada kendisini motive edecek pek bir sey bulamayacaktir. An itibari ile 5. basamaga cakili kalmis gibi gorunuyor. Wimbledon'a dogru canlanmaya baslar diye tahmin ediyorum.

Gelelim "Federerspor" tarafina.

Bu takim ise bir oncekinin aksine bomba gibi. AO sonrasi sert kort turnuvalarini domine ede pek cok isim burda. Djokovic, Roddick, Raonic hep bu tarafa gelmis. Federer de katildigi turnuvada final gormustu zaten. Berdych ve Cilic'in bile duzelme egiliminde oldugunu soyleyebiliriz. Bu baglamda buranin cikistaki isimlerden olustugu ve rekabetin kiran kirana gececegi soylenebilir. Seri basi isimlerden sakatlik sorunu olan ise yok gibi. Akli bir karis havada olanlar ise Isner ve Gulbis. Djokovic ve Federer yine domine edecektir, zira Federer'i kendi tarafinda zorlayabilecek tek isim Raonic olur gibi gorunuyor, o da sirf ikili daha once karsilasmadigi ve Raonic bir ihtimal Federer'e ters gelebilecegi icin. En guclu finalist adayi ise Djokovic.

Marsel Raonic'e Karsi

Marsel Indian Wells turnuvasinda ilk turda Milos Raonic ile karsilasacak.

Ikili en son Tokyo turnuvsi elemelerinde karsilasmisti diye hatirliyorum. O zamanlar ben "Eyvah Raonic!" derken Russell "Marsel'in gecmesi lazim" diyordu. Yani iki oyuncu birbirine cok da uzak degildi. Ama 2011 yili itibari ile ikisi tam ters yonlere gittiler.

Marsel'de bir guc sorunu var gibi sezmistik son aylarda. Bir de fiziksel bazi degisimlere alisamama. Mac iki sette bitebilir ama hezimet de cikmaz diye dusunuyorum. Raonic servis oyunlari cabuk biter, Marsel ralliye girebilirse daha etkin olan taraf olabilir (iyi oynarsa tabi). Bir de Indian Wells'de sert ruzgar eser mi onu merak ediyorum. Raonic'in servislerini etkileyebilme ihtimali olur cunku.

7 Mart 2011 Pazartesi

Marsel Ana Tabloda

Indian Wells'te yeterli miktarda cekilen oyuncu olursa Marsel dogrudan ana tabloya kalacakti. Bugun netlesen duruma gore de Marsel ana tabloda.

Yaniltici olmasin, tabi ki su anda siralamada bulundugu yer itibari ile degil de 6 hafta onceki turnuva listesi siralamasina gore gerceklesti bu durum. Marsel yedekler arasindaydi ve cok sayida cekilme olunca ana tabloyu gordu.

Bu arada cekilen oyunculardan biri de burada oynayacagini dusundugumuz Haas. Federer ile antreman yapmis bir sure ama yine problem yasamis belli ki.

Indian Wells ana tablo kurasi henuz cekilmedi.

Video: 42 Vurusluk Ralli


Haber Ozetleri

- Grigor Dimitrov bu hafta yine Challenger kazandi (Cherbourg), finalde Mahut'u yenerek.

- Raonic Meksika'da toprak kortta oynanan Davis Cup eslesmesinde maclarini cok rahat kazanmis. Ciftlerde ekurisi Vasel Pospisil ile oynamis ve bu maci da kazanmislar.

- Tommy Haas Indian Wells ile bir geri donus denemesi yapacak. Almanya adina oynayan oyuncu yanilmiyorsam Amerika adina hic mucadele etmemis oldu boylece.

- Prensimiz Ferrer'in tanimlanamayan boyun sakatliginin kolunu etkiledigi soyleniyor. Sinirlerle ilgili olan sakatligin cabuk gececegini umuyoruz.

- En iyi 5 Ingiliz erkek teniscinin siralama ortalamasi 254'e kadar yukselmis.

- Karlovic'in en hizli servis rekoru ITF tarafindan onaylanmis.

Dokic 9 Yil Sonra

Jelena Dokic 9 yil sonra bugun tekrar bir WTA sampiyonluguna ulasti.

Zaman zaman yaptigi cikislarla ha dondu ha donecek izlenimi verse de genelde devamini getiremiyordu. Simdilik en azindan Kuala Lumpur icin bu sorunu astigini soyleyebiliriz.

Finalde 2010'da Paris'te yine maglup ettigi Safarova ile karsilasti. Ilk seti kaybettikten sonra ikinci setin tie-break oyununda mac sayilari cevirdi ve ucuncu sette de bir break geriden gelerek, break farki ile kazandi. Artik Safarova mi boguldu, Dokic mi saldirdi maci izleyemedigimden bilemiyorum ama bu macta psikolojik olarak avantajin Dokic'ten yana oldugu da bir gercekti.

Bu sampiyonluk Dokic icin ne getirecek bilemiyoruz. Ama kisa vadede en azindan ana tablo rahatligi getirecegi kesin. Dokic bu avantaji iyi degerlendirebilirse ilk 50'de tutunabilir gibi.

6 Mart 2011 Pazar

Davis Cup'tan Son Gün Notları

- Son güne 3-0 ile giren İspanya ve Arjantin serilerini 4-1 ile bitirirken, Rusya 3-0 geride kapattığı ilk iki günden sonra son iki maçı kazanarak seriyi 3-2'ye getirdi.

- Hindistan ilk gün harika bir mücadele gösterdikten sonra ikinci gün çiftleri kaybedince umudunu kaybetmişti zaten. 4. maçta Troicki, Devvarman'a set dahi vermedi. İlk günün içine eden Tipsy ise şu an adına bakmaya üşendiğim bir Hintli'yi 6-0 6-1 ile geçti (ama skoru hatırlıyorum, evet).

- Son maça kalan 3 seri oldu, ki güzel bir şey bu. Özellikle Avusturya'nın geri dönüşü güzeldi ama tamamlayamadılar. 2-0'dan 2-2'ye getirdiler Fransa karşısında. Melzer, Simon karşısında 4. sette servis kırdırarak 4-3 geriye düştükten sonra üst üste 9 oyun kazanarak ve son sette sadece 4 puan bırakarak son maça götürdü seriyi. Orada Fischer, Chardy karşısında ilk seti alsa da ikinci set tiebreak'ini kaybedince gazını da kaybetti. 4 sette kazanan Chardy, ülkesini çeyrek finale taşımayı başardı.

- Kazakistan geri dönüş yapıp tamamlayanlardan oldu. Golubev, Berdych'i 4 sette geçerek seriyi eşitledi. Kukushkin de son maçta Hajek'i 4 sette geçerek Kazakistan'ı Dünya Grubu'ndaki ilk senesinde çeyrek finale çıkardı. Gerçi takımdaki hiçbir oyuncu Kazak değil. Sadece antrenörleri Kazak. Money talks.

- Almanya, Hırvatistan'ı 3-2 ile geçti. İlk 3 maçın hepsi 5 sette bitmişti, ki çiftlerde çok çok kritik olan maçı geriden gelerek alan Almanya büyük avantaj yakalamıştı. Bu avantajı bırakmadılar. Cilic, Kohli'yi rahat yendi ama son maçta Karlovic, Petzschner'e karşı set bile alamadı. Dodig niye oynamadı derseniz, ilk iki gün toplam 10 set oynadı derim.

- Isner'ın mala bağlayıp Capdeville'e 2-0'dan maç verdiği ABD ise işini son maça bırakmadı. Roddick günün ilk maçında Capdeville'i geriden gelerek 3-1 ile geçti ve seriyi 3-1'e getirdi. Son maçı alan Isner noktayı koydu.

Eşleşmeler:

Sırbistan-İsveç
Kazakistan-Arjantin
ABD-İspanya
Almanya-Fransa

8 takımdan 5'i Avrupa'dan. Kazakistan'ı da sayarsak 6 ediyor. Güney Amerika ve Kuzey Amerika'dan da birer takım...

Eşleşmeler 8-10 Temmuz'da. Wimbledon sonrasına denk geliyor. İsveç ev sahibi olacak Sırbistan karşısında. Djokovic oynamazsa geçerler ama Djokovic kesin oynar. Olimpiyat olayı var çünkü. Ama nasıl oynayacağı önemli Wimbledon sonrası. Çok belirsiz bir eşleşme gibi duruyor. Arjantin, Kazakistan'a karşı ev sahibi. Toprak kortu seçip bir güzel yenerler ve yarı finalde Sırbistan-İsveç galibini beklerler. Alt tarafta ABD, İspanya'ya karşı ev sahibi. İspanya bununla birlikte 3. kez deplasmanda bir seri oynamış olacak, çok fazla oldu... Muhtemelen çim kort seçilir. Rafa oynayacağını söylemiş şimdiden. Oynarsa 2 maçını alır, ki İspanya galibiyeti demek bu. Oynamazsa ABD zorlanmaz, zira İspanya'da çimde oynayabilen adam yok Rafa dışında. Almanya, Fransa'ya ev sahipliği yapacak. Bu seri Almanya-Hırvatistan serisine benzer. 5. maça kalmazsa büyük sürpriz olur. Fransa'da Tsonga ve Monfils oynarsa Fransa favori tabii...

Haftanin Bayanlar Finalleri

Monterrey'deki turnuvadan baslayalim.

Burada Jankovic-Pavlyuchenkova finali var. Jankovic yarida Hercog'u yenerken Pavlyuchenkova ise son haftalarin formda ismi Dulko'yu elemis. Avustralya suprizi Arn da burada ceyrek finale kadar gidebilmis.

Haftanin diger turnuvasi ise Kuala Lumpur'daydi.

Bu turnuvaya Asya'li oyuncular daha cok ragbet etmis. Krajicek gibi, Dokic gibi nostaljik isimleri ust turlarda goruyoruz burada. Mucadelesinden vazgecmeyen Dokic yillardan ve yollardan sonra ilk finalini, kucuk kiz kardes Krajicek'i yari finalde yenerek elde etti. Finaldeki rakibi benim ilk 35'te nasil olup da surekli yer aldigini anlayamadigim Safarova. Dokic ilk turda bu tip kucuk capli turnuvalarin ilk turunda elenmeyi adet haline getiren Schiavone'yi yendikten sonra genc isimler Nara ve Jovanovski'yi elemis. Safarova ise Diyas, Safina, Bartoli, Groth yolunu izlemis ki skorlara da baktigimda kendisini sampiyonluga biraz daha yakin goruyorum. Ama tabi ki moral ve motivasyon Dokic'in yaninda olacaktir.

Davis Cup: Son Gune Gelinirken

Tur atlayan 3 takim belli oldu; Ispanya, Arjantin ve Isvec. Ispanya'nin isi son gune birakmayacagi kesin gibiydi zaten ama diger takimlar icin ayni seyi soylemek zor. Isvec Joachim Johansson suprizi, Arjantin ise Nalby'nin "Yahu ne gerek vardi simdi?" dedirten performansi ile islerini ilk 2 gunde bitirdiler. Nalbandian'inki gercekten luzumsuz bir isti bence. Bak Del Potro'ya, yorgunum dedi yatti. Sen daha mi gencsin sanki ondan?

Sirbistan bana gore Hindistan'in yaptigi stratejik hata ile son gune avantajli girdi. Ciftler maci kaybedilecekti buyuk ihtimalle ama o macta bence Somdev yerine Yuki oynamaliydi. Genc cocuk, hem ciftler sonuclari da simdilik daha iyi. Boylelikle son gune Somdev daha enerjik girer ve Troicki'yi zorlayabilirdi. Tipsarevic'i saymiyorum bile. Gecen senenin imkansizliklardan dem vuran sampiyonu Sirbistan'in ilk turda kendi evlerinde Hindistan gibi imkansizligin ve fakirliginin neredeyse din haline geldigi bir ulke karsisinda bu kadar sefil olmasi ise ayri komedi. Sonuc ne olursa olsun, Hint oyuncular ilk turun kahramani oldular bence.

Hirvatistan'i Almanya karsisinda geriye dusuren macta Karlovic bir hiz rekoru kirdi 251 km/s'lik servisiyle ama Russell der ki o konuda bazi izleyicilerin ciddi suphesi var. Video gelince inceleriz demisti ama su ana dek net bir goruntu elde edemedik. Bazi insanlar ciddi ciddi olcum hatasi oldugunu dusunuyorlarmis.



Havaalani hangarinda devam etmekte olan mucadelede ise ev sahibi Avustralya ciftler macini kazanarak umutlarini yesertti. Yine de Fransa tura daha yakin olan taraf.

Sili ise ciftler mucadelesini kaybederek Isner'in sakatligindan faydalanarak tur atlama sanslarini sifira indirdiler. Cek Cumhuriyeti ise ciftleri kazanarak galibiyeti grantiler gibi oldu zira Kazakistan takiminda Golubev hic umut vermiyor. Ilk gun macinda Hajek'i 5 sette zor yenen Golubev, 3. gunde Berdych'e maglup olur diyorum. Berdych, ekurisi Stepanek olmadan da takimi sirtliyor.