19 Mart 2013 Salı

Foto: Sempatik


"Adam sevimli beyler....."


"...dağılın!"

Video: Fanila Mankeni


Herkes don mankeni olur, bu fanila mankeni olmuş...

18 Mart 2013 Pazartesi

IW: Şampiyonlar

Wozniacki tahminimde beni yanıltarak, insanları bezdiren bir moonball rallisinin de olduğu maçta Kerber'i eleyip finale gitti. Ama aynı "taktiksel başarıyı" gösteremedi ve 6/2-6/2 ile Sharapova'ya yenildi. Yarı finalistler içerisinde en güçlü isim Sharapova'ydı zaten, sürpriz çıkmadı diyebiliriz.

Erkelerde ise tam tersi bir durum var. Bir iki maç alsa "İyi" diyeceğimiz Nadal şampiyon oldu. Del Potro Murray'den sonra Djokovic'i de ilk seti verdiği maç ile eledi. Oynayabileceği en iyi tenise çok yakın oynuyor şu an. Nadal ise Berdych'i rahat geçti. Finalde Del Potro'nun yorgunluğundan bahsedildi ama unutmamak gerekir ki Nadal da 7 ay aradan sonra bir buçuk ayda 4 turnuvada 4 final gören bir isim; son oynadığı maçlar kısa sürse de mutlaka kümülatif bir yorgunluk oluşmuştur.



Hatta şöyle bir baktım, Del Potro sezon başından beri 20 maç yapmış, Nadal ise son bir buçuk ayda 18 maç. Yogunluk konusunu rafa kaldırabiliriz bence.

Maç Nadal'ın dominasyonu ile başladıysa da daha ilk oyunlarda bile anormal forehand hataları gördük. Servis kırıp 3-0 öne geçti, 4. oyunda yine servis kırma şansı görüp kaçırdı. Servisini kırdırdığı bir sonraki oyunda Del Potro'nun iki misshit vuruşuna son derece kötü vurdu. Del Potro'da Wozniacki kafası olsa, o noktada moonball'a dönüp maçı alabilirdi. İlk seti de aldı zaten ve bendeniz malesef bu noktadan sonra uyudum (hayatın gerçeklerine karşı koyamazsınız.. :(  ). İkinci setin ortasında değişen şey Nadal'ın basit hatalarını azaltması olmuş. İkinci sette servisi geri kırdığı ana dek 20 basit hata yapmışken, maçın geri kalanında 7 basit hata yapmış. Del Potro ise benim izlediğim bölümde oynadıkça açılıyordu ki maçın geri kalanında da iyi oynamış. Servis kırdırdığı oyun haricinde ciddi hatalar yapmamış.

Nadal için en iyi geri dönüş planı bu olabilirdi; fazla iddialı olmayan toprak kort turnuvalarında ısınıp, masters turnuvalarına o şekilde geçmek. Ben Acapulco'yu kazanınca IW'ye gideceğini düşünüyordum; bir ATP 500 şampiyonluğundan sonra elense de fazla velvele olmazdı. Ama daha da iyisi oldu ve eleştiriler epeyce sustu. Şimdi Miami'yi gönül rahatlığı ile pas geçiyor. Çünkü artık hiçbir şeyi ispatlamak zorunda değil...

Video: :P


Sana da :P.... :)