31 Ağustos 2013 Cumartesi

Video: Tarih ve de Tekerrür


2010'da söylenenler


2013'teki benzerleri..


29 Ağustos 2013 Perşembe

Video: Beats by Serena



İstedikleri kadar erkek, kalas vs desinler, şu reklam Serena'dan başka kimseyle olmazdı

Video: Özgür Sincap

28 Ağustos 2013 Çarşamba

US Open: Başladı!

İlk tur maçlarının yarıya yakını oynandı ve çıkan manzaraya bir göz atalım şimdi.

Erkeklerde turnuvaya en ivmeli gelen isim tabi ki Nadal. ancak turnuva öncesi ivmenin tunuva için bir şey ifade etmeyebileceğini önceki yıllardan biliyoruz. Nadal Federer ile aynı çeyrekte. Çeyrekte Federer'in dilimi zayıftı zaten, Nishikori elendi ve Tomic de çok zayıf başladı. En tehlikeli isim Querrrey gibi görünüyor. Evans gibi süper sürprizli bir isim çıkmazsa Federer'in çeyrekte olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü burada Stakovsky gibi günü gelince patlayabilecek bir isim de göremiyorum ben.

Nadal'ın kurası zordu, ama ilk turdan sonra biraz yatıştı gibi. Yavaş başladığı için ilk turlarda tehlikeli olabilecek isimler vardı ama bunların çoğu elendi. İlk turda Harrison fena da oynamamasına rağmen servis kıramadan elendi. İkinci turda ise Pospisil sürprizi yerine 5 setlik maçtan çıkıp gelen Dutra-Silva var. Nadal'ın ilk tur maçındaki oyununu referans alarak rahat geçebileceğini düşünüyorum. Nadal'ın 3. tur rakibi ise Davydenko-Dodig galibi ki her ikisinin de terslik yapma ihtimali var. Ama 5 set üzerinden oynanacağından ibre yine Nadal'dan yana. Olası 4. tur rakibi ise Isner. ISner ikinci turu çok iyi başlayan Monfils ile oynayacak ama geçer diyorum ben. Cincinnati finali bıçak sırtında geçmişti. Nadal'ın 3. ve 4. tur maçları çeyrek maçından zor geçebilir.

Djokovic de iyi başlangıç yaptı. Çeyrek finale kadar formalite maçları yapacak gibi; o kadar boş bir kurası var. Çeyrekte ise muhtemelen Del Potro gelir diyorum, fakat Del Potro'nun kurası çok sıkı. Bu bölüm Haas, Baker, Hewitt, Dolgopolov gibi "Aslında sağlıklı olsa..." denilen isimlerle dolu; bunlara Del Potro da dahil tabi. Djokovic'in işi 4. turdan sonra birden zorlaşacak; yarıdaki rakip adayı da Murray çünkü.

Murray'in diliminde sürpriz aday adayları olsa da buradan çıkacaktır diye tahmin ediyorum. Olası çeyrek final rakibi yine açık bir kurası var gibi görünen Berdych. Murray ve Djokovic'in kaderleri aynı gidiyor, ama US Open ortamında ben avantajı Murray'e veriyorum açıkçası.

"Herkesi saydık ama bir çeyrek eksik" dediğinizi duyar gibiyim. Çokoprensin çeyreği duruyor daha. Kendisi bir görev adamı olarak yarıya kadar gelecek gibi duruyor bu kura ile. Zaten ilk 4'e girmesi onun için ilk 4'te kalması adına müthiş bir gelişme oldu; adam kendinden zayıflara elenmiyor genelde son 1-2 yıldır.

Kadınlarda ise Azarenka-Serena eşleşmesine koşuyor gibi görünüyoruz. Her ikisi de oldukça kararlı başladılar. Yolu daha zor olan ise Serena. Kendi tarafında Stephens, Radwanska ve Li gibi sıkıntı çıkartma potansiyeli olan isimler var. Azarenka'nın önünde ise ciddi bir engel göremiyorum ben. Sharapova'nın çekilmesinden faydalanan o olmuş oldu. Yarıdaki potansiyel rakibi benim "çokoprenses" dediğim ve her anlamda Ferrer'in kadın versiyonu olduğunu düşündüğüm Errani. Hafif kambur duruşundan oyun tarzına, slamlerde kendinden güçsüzleri yenip kendinden güçlü biri ile karşılaştığında pestil olmasına kadar tam bir çokoprenses kendisi.

Kadınalrda ilk tur tamamlandı ve önemli seri başı kaybı olarak Stosur ve Cibulkova var. 18-19 yaşındaki Duval ve Svitolina'ya elenmişler. Rakipler genç olunca sürpriz faktöründe düşüş oluyor biraz ve "Belki geleceğin yıldızıdır" deniliyor. Her ne kadar Oudin örneğindeki gibi her zaman öyle olmasa da.

Bir diğer seri başı kaybı ise 12 numaralı seribaşı Flipkens'in elenmesi oldu; ama onu eleyenin Venus Williams olması ve maçta da iyi performans göstermesi devreye girince hoş sürpriz oldu diyebiliriz.