15 Haziran 2013 Cumartesi

Roland Garros: Özet Geçelim

Hepinizin bildiği sebeplerden bir süredir blogla ilgilenemedim.

Önce kadınlarda ne umduk ne bulduk ona bakalım. Suarez-Navarro, Ivanovic, Kuznetsova ve Errani renklendirir demiştim. Hepsi 4. turu gördü, Errani yarı finale gitti, Kuznetsova da Serena'dan set alabilen tek isim oldu. Diğer tarafta da Li Avustralya Açık benzeri bir form tutturamazsa Sharapova-Azarenka yarı finali olur, Serena formdan düşmezse geleni yener demiştim. Aynen de öyle oldu. Yoksa kadınlar tenisine istikrar falan mı geldi, tahmin yapıyoruz ve tutuyor... Çok enteresan.

Erkeklerde ile üzerinden neredeyse bir ay geçmesine rağmen müsaadenizle övüneceğim tahminim tabi ki Brands maçı. Bana sürpriz olmadı, Brands ilk 2 sette fazlasıyla silkeledi. Klizan da benzer model bir oyuncu olduğundan onun da set alması sürpriz değil ama maçın Brands maçına göre daha kolay geçeceği de belliydi bana göre. Oynadıkça açılan bir model Rafa.

Turnuvanın erkekler tarafındaki kader maçı Djokovic-Nadal, kadınlar tarafındaki kader maçı ise Kuznetsova-Serena oldu. İkisinde de son set başında servis kırdıran oyuncu hem maçı aldı hem şampiyon oldu. Serena'nın kendine olan güveni tavan yapmıştı ancak Kuznetsova onu 2009'da çeyrekte eleyen isim olduğundan yine de belli bir gerilim yaşamıştır maçın sonlarına doğru. Nadal-Djokovic maçı ise "Djokovic Nadal'ın beynine girdi" iddialarını bir süre susturacak biçimde sonlandı. Dışarıdaydım ve telefondan takip ediyordum maçı. Maçta 3 kez Nadal servis kırdıktan hemen sonra servisini kırdırıyordu. Üçüncüsünde maç için servis atıyordu ve ben "Kör bile aynı kuyuya 3 kez....." derken yine kırdırdı. Meğerse hep rüzgardanmış bunlar; kortun bir yanından tutunmak zor oluyormuş. Bilemedik. Son sete de servis kırdırarak başlayınca ben dahil pek çok insan maç bitti dedi.. Serena bile.


I don't want to see him lose. RT“: why don't you watch the fifth set of the Rafa/Nole match ?