19 Şubat 2011 Cumartesi

Video: Al Birini Vur Otekine

Foto: Buenos Aires'ten Homer Simpson Manzaraları

via Stanislas Wawrinka

Edit: Yorumdaki linki tiklanabilir yapalim.

7. Hafta Turnuvaları: Yarı Finaller Öncesi

Marsilya'da dün çeyrek final maçları oynandı ve maçların hemen hemen hepsi favori olmayanların galibiyetiyle sonuçlandı. Soderling-Llodra maçı hariç. Aslında günün başında bu maç favori olmayanın galibiyeti için en yatkın maç gibi duruyordu. Llodra geçen sene yenmişti Soderling'i burada ve Soderling yine o zaman olduğu gibi yorgundu. Ama iyi oynadı bu kez, Llodra da ilk servisi kırdırdıktan sonra pek sallamayınca rahat bir galibiyet oldu Soderling için. Onun dışında Cilic, Berdych'; Youzhny, Tsonga'yı; Tursunov, Melzer'i yenerek sürpriz yapan isimler oldular. Soderling için bir şampiyonluk daha gelebilir, kurası iyice açıldı iyi isimlerin arka arkaya elenmesinin ardından.

Memphis'te Raonic 3 setlik maçlar kazanmaya devam ediyor. Yine zorlandı ama yine kazanmayı başardı. Bu seferki kurbanı elemelerden gelen Kendrick'ti. Yarı finalde Fish ile oynuyor. O da çeyrekte geçen senenin şampiyonu Querrey'i geçti. Raonic artık yorgunluk belirtileri gösteriyor ve burada serisine nokta koymak zorunda kalabilir. Diğer yarı final eşleşmesi Del Potro ile Roddick arasında oynanacak. Burada kazanan şampiyonluk için finalde favori olacaktır muhakkak.

Başlık "Yarı Finaller Öncesi" ama yarı finallere gelemeyen bir turnuva var: Buenos Aires. Dün yoğun yağmur yüzünden Montanes-Chela maçı son sette 3-3 iken yarıda kaldı. Diğer 3 maç ise başlayamadı bile. Bugün hem çeyrek finalleri hem yarı finalleri oynayacaklar. Kim daha fitse final için bir adım önde olacak tabii.

Kadınlarda haftanın çöp turnuvaları Bogota ve Memphis'te. Bogota'da Suarez Navarro yarı finale kadar geldi ve şampiyonluğun bir numaralı favorisi şu an. Finale gelirse Petra Martic onu bir nebze zorlayabilir. Memphis'te ise Rybarikova ile Rodina arasında oynanacak final. Nasıl final lan bu?

Son olarak Dubai tabii. Orada yarı finalin ilk maçı başladı bile ve şu an Wozniacki ile Jankovic arasında oynanıyor. Wozniacki ilk seti 2-5'ten gelerek 7-5 almayı başardı. Diğer yarı final maçı Kuznetsova ile Pennetta arasında olacak.

Marsel Neden Kaybetti?


Turk tenisinin iyiligi adina biri Russell'i sustursun...

Hayirlara Vesile Olsun

Nadal Monacor'da biz tenis merkezi yaptiriyormus. Merkezin parasi tamamen Nadal tarafindan odenecekmis.

Boyle bir olusumun amaci ise dunyada kendi ulkesinde yeterli antreman imkani bulamayan genc tenis oyuncularinin egitilmesiymis. Bu baglamda merkezde 70-100 kadar yatak odasi da bulunacakmis. Yatili okul yani aslinda. Merkezde 15-20 kortun yani sira mini bir futbol sahasi da olacakmis. Tesiste bir de muze olacakmis ve Nadal'in vakfinin merkezi de buraya tasinacakmis.

Tesislerin Monacor'da olmasi Nadal'in istegi tabi. "Madem param var, neden evimin karsisina yaptirmiyorum?" demis herhalde. Zenginlik guzel sey. Bir de tesisi o kadar guzel anlatiyorlar ki insanin cocuk olasi geliyor tekrar...

Ipek Yarida Kaldi

Ipek ve partneri Pervak, Hlavackova-Hradecka ikilinsine 62-61 yenilerek yari finalde Memphis'teki turnuvaya veda ettiler.

Nazar degdirdik final gelebilir falan diyerek. Dereyi gormeden pacayi sivadik.

Saglik olsun diyor, onumuzdeki maclara bakiyoruz...

Foto: Birak Kendisi Gibi Kalsin

Armani kampanyasi perde arkasindan simdiye dek gordugum
en iyi Armani camasirli Rafa fotosu

Video: Ljubicic'in Dansları

18 Şubat 2011 Cuma

Marsel Dubai'de

Marsel bu haftasonu Dubai elemelerinde oynuyor. İlk maçında yarın sabah TSİ 09.00'da başlayacak seansın 3. maçında Lukas Rosol ile oynuyor. Kazanılabilecek bir maç. Onu yenerse rakibi büyük ihtimalle Kamke olacak. İşte o kötü...

Elim Sende

Gectigimiz gunlerde Kim 1 numara oldu bildiginiz gibi.

Kendisine ciceklerden yapilmis kocaman bir 1 rakami verildi, roportajlar falan derken epey olay yaratildi bununla ilgili. Wozniacki'de 1 numarayi kaptirmasinin psikolojisini cok da etkilemedigini soyledi gelen soru uzerine.

Iyi ki de etkilenmemis psikolojisi. Cunku bu hafta kendisi hooop tekrar 1 numara oldu. Onumuzdeki haftalarda ne olur bilinmez. Bu kadar degisiklige psikoloji dayanmazdi herhalde.

WTA'da zirvenin oturmasi biraz zaman alacak gibi. Cicekcilere gun dogdu...

İpek Yarı Finalde

Haberler güzel Memphis'ten. İlk turda wildcard ile turnuvaya katılan Amerikalı çifti 6-3 6-1 geçen İpek ile Pervak, çeyrek finalde 1 numaralı seribaşı Voracova/Zahlavova Strycova karşısında daha da rahattılar. 6-0 2-0 öne geçtiler, sonra biraz sıkıntıya girer gibi oldular ama neticede 6-0 6-3 ile maçı bitirmeyi başardılar. Yarı finale kalan dört çift arasında seribaşı olmayan tek çift Şenoğlu/Pervak. Pervak bugün teklerde çeyrek finalde Hradecka'ya kaybetti. Çiftler yarı finalinde rakip 4 numaralı seribaşı Hradecka/Hlavackova olacak. Zor maç ama kazanılabilir. Kariyerinin tek çiftler finalini 2008 Estoril'de oynayıp kaybetmişti İpek, bir ikincisi neden olmasın? Maç yarın oynanacak, başarılar ve bu turnuvada şimdiye kadar aldığı galibiyetler için tebrikler.

Memphis, Marsilya ve Buenos Aires

Şu anda maçlar oynanmaya devam ediyor ama yazmakta yine de sakınca görmüyorum.

Marsilya'dan başlayalım. Çeyrek finalde iki seribaşı firesi var ve ikisi de önceden tahmin edilebilir isimler. İlki, Gulbis. Rotterdam'dan hasta olduğu için çekilmişti, burada ilk turda Petzschner'e kaybetti. O da gitti Cilic'e kaybetti. Ljubicic ise Tursunov'a kaybetti. Ljubicic geçen hafta Rotterdam'da yarı final yaptıktan sonra burada çok kalamazdı zaten, haftaya da Dubai'de oynayacak, orada alacağı puanlar çok daha önemli. Burada ilk turda Tursunov'a kaybeden Dimitrov'un ne kadar önemli bir fırsatı teptiği görülebilir. Üstelik çok çok yakındı kazanmaya Dimitrov ama çok fazla fırsat tepti. Onun dışında seribaşı oyuncuların hepsi üst tura çıkarken Soderling, Mahut karşısında fazlaca zorlandı. İki sette kazandı ama ikisi de yakın geçen tiebreak'ler sonucunda bitti. Çeyrek finalde Llodra'ya kaybedebilir.

Buenos Aires'te ikinci tur maçları henüz tamamlanmadı. 5 seribaşı çeyrek final gördü. Altıncı çeyrek finalist ise şu an oynanan Acasuso-Cuevas maçının galibi olacak. Set ve servis kırmayla geride olan Acasuso şu an son sette 4-1 önde ve çeyrek finale yakın gözüküyor. Acasuso ilk turda 7 numaralı seribaşı Dolgopolov'u çok rahat geçmişti. Bu maçı kazanırsa sakatlık geri dönüşü sonrasında oynadığı en iyi turnuva olacak. Wawrinka burada çok zorlanıyor şu ana kadar. İkinci turda Hanescu'yu son set tiebreak'inde geçebildi.

Memphis'te Raonic şovuna devam ediyor. Verdasco ve Stepanek'i son set tiebreak'leri ile yendi ve galibiyet serisini 7 maça çıkardı. Çeyrek finaldeki rakibi elemelerden gelen Kendrick. O da Anderson ve Blake'i yendi. Raonic için harika bir yarı final şansı, ki bunu yaparsa orada da rakibi Fish veya Querrey olacak. Yenilmeyecek oyuncular değil bunlar. Tablonun öbür tarafında ise Del Potro-Roddick yarı finali gözüküyor. Roddick ilk turda Berankis'e set kaybetti. Bu gece Tipsarevic ile oynuyor. Roddick'i yarı finale yolladık da, şimdi düşününce Tipsarevic'e kaybedebilir sanki. Belki. Hani? Vatandaşı Kendrick gibi elemelerden gelerek bir başka çeyrek final yapan isim ise Russell oldu. Amerikalılar bu turnuvada şu ana kadar oldukça iyi. 4 Amerikalı çeyrek finalde, Roddick kazanırsa 5 olacak...

Video: Sinirlerin Uyusmasi

17 Şubat 2011 Perşembe

Video: E Yani....

Federer videosu arayip bulamayip eldekilerle post attiktan sonra bakin ne cikti;

Verdasco: Huysuz Kaybeden

Verdasco'nun kaybettiğinde sakin kalamayan, çocukça davranan bir yapısı olduğunu biliyoruz. Kaybettiği bazı maçlarda ufak tefek sebeplerden dolayı hakemin elini sıkmayan bir oyuncu vs... Onlar neyse ama artık işin tadını kaçırdı son Raonic maçında yaşananlarla birlikte.

Geçen hafta San Jose finalinde Raonic'e kaybettiğinde esprili bir dille Raonic'in attığı servise atıfta bulunarak başka bir spor oynuyor, tenis değil demişti. Orada espri yaptı deyip geçiyoruz ama dün Memphis'te Raonic'e yine kaybedince çok büyük saygısızlık etmiş. Raonic ile oynadığı maçların tenisle alakası olmadığını söylemiş ve şunları eklemiş: "Sadece servisi var ve son set tie-break'inde şanslıydı. Tiebreak 5-5 iken backhand'i ile çizgiye winner yaptı. Ayrıca toprakta onla oynamak istiyorum. Tenisin nasıl oynandığını, sadece servisten ibaret olmadığını göstereceğim." demiş. O kadar salakça açıklamalar ki. Nereden tutsan elinde kalıyor. Madem bu kadar ağlıyorsun, kapalı sert kortlarda işin ne? Gitseydin Güney Amerika'da toprak kortlarda oynasaydın. Bir de, madem Raonic sadece servis atabiliyor, sen ona rağmen yenildiğine göre durumun felaket olmalı, değil mi?

Zaten sevdiğim bir oyuncu değildi. Artık zerre saygım da kalmadı.

Video: Minik Federer Derlemesi

Federer ile ilgili haber ve goruntu aradim mamafih Paris'te oldugunu iddia eden 2 saniyelik video haric bir sey bulamadim. Ama elim bos gelmedim yine de;



Kisa Haber Turu

- Chakvetadze'nin basina gelen talihsiz olaydan sonra Wozniacki'nin 1 numarayi geri alamasina 2 galibiyet kaldi. Tabi bu iki galibiyetin Dubai'de alinmasi gerek.

-Artik bayanlar Olimpiyat Oyunlari'ndan WTA puani alacak.

-Richard Gasquet Ivan Ljubicic'i 3 numara yapan calistirici Riccardo Piatti ile anlasmis.

-Bhupathi eski Miss Universe Lara Dutta ile evlenmis. Paradorn da oyle bir sey yapmisti. Guney Asya'li erkek tenisciler sansli.

-Dubai'de basina bir is gelmesin diye asiri guvenlik onlemleriyle adeta karantinaya alinan Peer spor ve politikanin birbirine karismasindan dem vurmus.

-Ispanya'nun Belcika ile yapacagi Davis Cup takiminda iki adet don mankeni, bir adet prens ve bir de FLo var. Bunlarin ikisi Subat ayinda Amerika'da tunuvalarda oynadiktan sonra Mart'ta bu kitaya geri donecekler.

Video: Tenis Topu Nasıl Yapılır?

16 Şubat 2011 Çarşamba

Analiz: Alexandr Dolgopolov

Analizde bu sefer baska bir sevdigim oyuncu olan Dolgopolov hakkinda bilgi verecegim. ATP Deuce bolumunde de hakkinda yazi cikmis. Lakabi icin "Dog" diyorlar orada ama bence Dolgo cok daha iyi...

Eskiden adasi olan babasi Oleksandr Dolgopolov cok iyi bir tenis oyuncusuymus ve zamaninda Medvedev'in calistiriciligini yapmis. Annesi madalyali bir jimnastikciymis. Esneklikle ilgili genleri ona borclu sanirim. Dolgo kucukken de kortlarda cok zaman gecirirmis. Kucukken etrafindakilerin Sascha dedikleri Dolgo'nun babasi icin Mirnyi "Cok otoriter bir calistirici, mutlaka her turlu vurusu ogretir... Sascha kucukken raketiyle surekli babasinin etrafinda kostururdu." demis. Ancak babasinin planli programli disiplini Dolgopolov'un cizgi disi dusunmek isteyen karakterine uymamis.

Yine de Dolgopolov babasindan epey gec ayrilmis, 2009 yilinda. Simdiki calistiricisi kendini herkese sevdirmeyi basaran bir isim olarak taninan Jack Reader. Reader gencliginde yaptigi Avrupa turlarinda Dolgolpolov'un simdiki menejeri ile tanismis ve Dolgo'yu da ilk olarak 2005 yilinda duymus. 2009'da babasindan ayrildigini ogrendiginde de ikilinin yollari kesismis. Dolgopolov'a gore Reader'in sirri oyunculari cok iyi dinlemesindeymis. Gayet iyi anlasan ikili bir kez ucakta daha ucuza ucabilmek icin gay cift rolu bile yapmislar.

Reader, Dolgo'nun gecen iki yil boyunca cok onemli olmayan ancak surekli rahatsiz eden sakatliklarla ugrastigini soylemis. Su an iyi olan Dolgo'nun oyunu icin AO'da eledigi Soderling'in yeni calistiricisi Pistolesi "Cok zeningin bir oyunu var, topla istedigi her seyi yapabiliyor" demis. "Kortta tahmin edilmez olmak ve rakibimi rahatsiz etmek istiyorum"diyor Dolgo. Ilginc hakeret ve vurus tarzi bu hissi veriyor zaten. Bir de oyununun kortta kendini nasil hissettiginden etkilenebilecegini soylemis ki hastaliginin da bunda etkisi vardir diyorum.

Yollarini ayirdigi babasi ise Dolgopolov'un basarilarindan muthis mutluluk duyuyormus. Dolgopolov'a sayisiz iyilik yapan babasinin belki de en buyuk iyiligi ona secme sansi vermis olmasi deniyor...

Haftanin WTA Turnuvalarina Cok Genel Bakis

WTA Dubai'den baslayalim. Bugun su ana kadar oynanan maclarda Petkovic'in Kanepi'ye elendigi mac haric supriz cikmadi ki bu basli basina supriz. Bir de 4 mac puanindan faydalanamayip Wickmayer'e elenen Li var. Bunlarin disinda kagit uzerindeki favorilerin hepsi kazandi. Ilginc gercekten. Ilk tur maclarinda ise gecen haftanin yildizi Hantuchova Chakvetadze'ye yenildi, yorgunluguna verelim simdilik. Gecen haftanin diger sampiyonu Kvitova da Morita'ya elendi. Anlasma var galiba. Ivanovic ise tek basina sacmalamaya devam ediyor. ilk turda Schneyder'e kaybetmis.

Zayif tablolu Memphis'de ilk turu gecen isimler arasinda Watson, Vandeweghe ve Oudin gibi genc isimler var. Tanidik bir ilk tur galibi de Ipek'in partneri Pervak.

Bogota'daki toprak turnuvasinda ise Carla Suarez mac kazanmis. Tablo zayif, kurasi da iyi, ceyrek finale kadar gidebilir ama orada Gorges'e takilacaktir. Tablonun diger tarafindaki Hercog-Martic macinin galibi finale gelebilir.

Sakatim, Hastayim Vol2

2 onemli sakatimiz ve hastamiz var. Biri konumu, oburu olan biten itibari ile onemli.

Andy Murray Dubai'deki turnuvadan bilek sakatligi nedeni ile cekilmis. Organizatorlerden ve izleyicilerden ozur dileyen Murray, kendisi ile ilgili haberlerde nedense daha cok AO finali hakkinda konusmus gibi gorunuyor. Ilginc. Murray 2009 US Open'da da bilek sakatligi yasamis ve 1'5 ay kadar kortlardan uzak kalmisti. Umariz kronik bir durum yoktur.

Ilk setini 1-6 kaybettigi Wozniacki macinin ikinci setinde 5-3 onde olan Chakvetadze ise fenalasip yere yigilmis. Aciklamaya gore mide rahatsizligi varmis. Umariz daha onemli bir durum degildir.

Video: Isner ile "The Match"

Video: "Prens Uncovered"

Video: 2011 Tenis Modasi

Kesinlikle sadece kiyafetlere odaklandim. Begenmedim.


Ekleme: Yogun istek uzerine;

Video: Riziko

Tenis terimleri, ama bildiginiz gibi degil... 3:55'te basliyor.

15 Şubat 2011 Salı

Foto: Bartoli?



Tamam, soğuk. Tamam, üşüyorsun. Tamam, hasta olmaktan korkuyorsun. Ama daha düzgün bir alternatif yok muydu Bartoli? Olmamış diyoruz ve 10 üzerinden 1 veriyoruz...

Haber Turu

- Roland Garros'un Paris'te kalması kesinleşti. Diğer projelerin hepsinin alanı daha geniş olmasına rağmen geleneğin korunması adına turnuva olduğu yerde bırakıldı. Ama değişiklikler olacak tabii ki. Yeni bir antrenman merkezi yapılacak. 5000 kapasiteli yeni bir stadyum inşa edilecek ve Philippe Chatrier'in üstü kapatılacak. Ayrıca gece maçlarının oynanabilmesi için ışıklandırma da söz konusu. Çok çok geç kalındı bile... Belirtelim, bu projenin gerçekleşmesi halinde bile Roland Garros 4 grand slam arasında mekan genişliği açısından en küçük grand slam olarak kalmaya devam edecek.

- Ivanovic'in kafası karışık, belli. Antrenörünü kovduktan sonra yaptığı açıklamada yeni bir antrenör arayışında olmadığını söylemiş. "14-15 yaşında sizi doğru yöne itecek birilerinin olması iyi ama kariyerimin bu aşamasında artık bana her gün zaten bildiğim şeyleri söyleyen birine ihtiyacım yok." diyor. Ayrıca her şeyi gereğinden fazla analiz ettiğini ve bunun da problem yaratan bir başka unsur olduğunu vurguluyor. Bir süre böyle takılacakmış ve nasıl gittiğini görecekmiş. Takılsın bakalım. Bir denemediği bu kalmıştı. Tam oldu.

- Henin bugün düzenlediği basın toplantısında sakatlığının çok ciddi olduğunu ve bu yüzden bırakmaktan başka çaresi olmadığını söylemiş. Bir de doping meselesine değinmiş. 2008'de ilk emeklilik kararının ardından bu söylentiler ayyuka çıkmış ve susmak bilmemişti. Bu söylentilere karşı hiçbir zaman böyle bir şey yapmadığını söylemiş net bir dille. Yalnız bu sadece Henin'e olan bir şey değil. Nadal başta olmak üzere diğer bazı tenisçiler için de bu tarz komplo teorileri üretilmişti.

İpek Memphis'te

Hep Marsel'den haber veriyoruz, bu kez İpek'ten olsun.

Sezonu geç açan İpek geçen hafta 100 bin dolar ödüllü challenger turnuvası olan Midland'de ilk maçını kazandıktan sonra çeyrekte partneri Pervak ile sadece 2 oyun alabilerek yenilmişti. Bu hafta ise Memphis'te oynuyor İpek. Partneri yine aynı, Ksenia Pervak. Geçen senenin özellikle başında kuradan yana çok şanssızdı İpek, bu sefer daha şanslı başladı. İlk turda wildcard ile turnuvada kendine yer bulan Collins/Slupska ikilisine karşı oynayacaklar. Burada muhtemelen galibiyet gelir ama çeyrek finalde 1 numaralı seribaşı çift Voracova/Zahlavova Strycova'ya karşı iş zor.

İpek bu arada twitter'da yazdığına grip olmuş ve bugün antrenmana gidememiş. Geçmiş olsun diyelim. Maçını etkilemez umarım.

Video: Raonic-Verdasco (Maç Puanı)


Bir alt postta bahsettiğimiz o maç puanı...

14 Şubat 2011 Pazartesi

6. Hafta Şampiyonları

Kadınlarda zayıf bir ana tabloya sahip olan Pattaya City'de ilk iki seribaşı Zvonareva ve Ivanovic finale gelemeyince şampiyonluk sürpriz bir isme, Hantuchova'ya gitti. Uzun süredir şampiyonluk kazanamıyordu Slovak oyuncu ama bu turnuvada aldığı skorlar dikkat çekici. Özellikle final maçında Errani'yi paspas etmiş 6-2 6-0 ile.

Paris'te Clijsters 1 numarayı geri aldı ama şampiyonluğu alamadı. Finale çekirge misali çok uzun maçlar oynayarak ve maç puanları kurtararak gelen Kvitova, finalde bir kez daha, hem de Clijsters'a karşı zıpladı. Maçı izleyemedim ama iki sette rahat kazanılmış gibi gözüküyor skora bakıldığında. Burada diğer öne çıkan oyuncular Bethanie Mattek-Sands ile Jelena Dokic oldu. Mattek-Sands'ın zaten geçen seneden bu yana iyi bir çıkışı var, bu seneye de Hobart'ta final yaparak başlamıştı. Burada da yarı final görmeyi başardı. Dokic ise elemelerden gelerek ve Safarova, Petrova gibi isimleri eleyerek çeyrek final yapmayı başardı ama orada dünya 1 numarası olmak için maça çıkan Clijsters'a ilk setinde 3-0 öne geçtiği maçta 3-6 0-6 kaybetti. Tamam, Clijsters über süper falan da, bu kadar iyi bir turnuvayı 12 oyun üst üste kaybederek bitirmek olmadı. Neyse iyidir yine iyi...

Rotterdam'da Soderling, finalde Tsonga'yı 3 sette geçerek şampiyonluğunu korudu. İkinci turda Kohlschreiber karşısında maç puanı kurtarmak zorunda kalmıştı. Kohlschrieber ki, daha önce Soderling'i 2 kez maç puanı çevirerek yenmiş, eğer yine yapabilseydi bunu 3. kez başararak inanılmaz bir şeye imza atacaktı. Bu maça kadar aralarında oynanan 4 maçın da hepsini Kohlschreiber kazanmıştı. Soderling turnuvada ortalama oyununu oynadı ve zeminin ona uymasından dolayı Kohlschreiber maçı haricinde pek fazla zorlanmadan şampiyon olmayı başardı. Burada turnuva direktörü Richard Krajicek, zemini seneye biraz yavaşlatacağını söylemiş farklı stillerde oynayan oyuncuların şansının artması için, ki ona bir başka postta ayrıca üstüne bir başka olayı daha da ekleyerek değineceğim.

Brezilya'da kazanan 1 numaralı seribaşı Almagro oldu. Kurası çok kolaydı zaten. Yarı finalde Chela'ya ilk seti kaybetmesine rağmen turnuva boyunca mağlubiyetle burun buruna kalmadı hiçbir zaman, finalde de kariyerinin ilk finalini oynayan Dolgopolov'u iki sette geçmeyi bildi. O da finale kadar iyi oynayarak gelmişti ama final maçında fazla defansif kaldı ve kendi oyununun dışında oynadı. Almagro oyunu kontrolü altında götürünce rahat oynadı ve bu sonuç ortaya çıktı. Ayrıca bu turnuvada 2008 ya da 2009 yılında seyirciyle sorun yaşamış ve bir daha da burada oynamayacağını söylemişti Almagro ama paşa paşa geri dönmüş oldu böylece. Ama her maçında seyirci Almagro'nun karşısındaki rakibi şiddetli şekilde destekledi ve Almagro'yu tahrik etmeye çalıştı. Ama İspanyol bunu ekstra enerji olarak kullandı ve bu tahriklere kapılmayarak daha da hırslı bir şekilde oynadı.

San Jose'de Raonic kazandı ve sevindik tabii. Final maçında Verdasco yine sorun çıkarttı. Şaşırdık mı? Hayır. İlk set tiebreak'ini 6-2'den 6-8 veren Verdasco, ikinci set tiebreak'inde 6-5 gerideydi ve Raonic kendi servisinde maçı bitirme şansı yakalamıştı. Raonic servis attığı sırada tribünlerden bir çığlık geldi ve konsantrasyonu bozulan Verdasco return'ü fileye taktı. Hakemden puanı tekrar etmesini bekleyen Verdasco umduğunu bulamayınca hakemin elini sıkmayı reddetti. Böyle bir durumda hangi mantıkla puan tekrarını bekliyor, anlamıyorum. Seyircilerden biri bağırdığında puan tekrarı edilmez, puan bittikten sonra sessiz olmaları için bir uyarı yapılır. Bu puandan sonra maç bittiğine göre? Tabii bağıranın öküzlüğü ayrı mesele... Raonic böylece ilk şampiyonluğunu ilk ATP finalinde almış oldu ki, bundan önce challenger ve future seviyesinde de sadece bir finali bulunuyor. Geçen sene Kanada'da bir challenger turnuvasında final oynamış ve kaybetmişti. 12 ayda 361 numaradan 59 numaraya geldi, muazzam. Memphis ilk turunda çarşamba akşamı yine Verdasco ile oynayacak. Bu sefer zor...

Joachim Johansson


Video 2006 Stockholm'den. 2005'te top 10'a dahil olduktan sonra sakatlığı sebebiyle uzun bir ara veren ve 2006'nın ortalarında geri dönen Joachim Johansson... İlk turda isimsiz bir rakibin ardından ikinci turda Nadal'a set bırakmıyor. Çeyrek finalde ise yukarıdaki maçta Kristof Vliegen karşısında. İlk seti tiebreak ile kaybettikten sonra ikinci seti tiebreak'te kazanıyor. Ve yukarıda da görüldüğü gibi son sette kendi servisinde iki maç puanıyla yüzleşiyor. İlk servis kaçıyor ama arkasından "ya hep ya hiç" dercesine 214 km hızla gelen bir ikinci servis, ace oluyor Vliegen'ın şaşkın bakışları arasında. Arkadan diğer maç puanını da kurtarıyor ve 9-7'lık tiebreak oyunu sonucunda yarı finale yükseliyor. Orada Nieminen'e kaybediyor.

Johansson bu turnuvadan sonra çokça defa yine sakatlık sorunlarıyla boğuştu. Şu an 28 yaşında olmasına rağmen 4-5 defa geri dönüş denemesi yaptı. 2007'de, 2008'de ve 2010'da... Hepsinde sakatlığı nüksetti ve aylarca ara vermek zorunda kaldı. Şu an dünya 880 numarası geçen sene oynadığı birkaç turnuvadan kalan puanları sayesinde.

Bu hafta bir geri dönüş denemesini daha başlattı Bergamo'daki challenger turnuvasıyla. İlk turda 25 ace attığı maçta Andreas Beck'i mağlup ettikten sonra ikinci turda Dieter Kindlmann'ı geçemedi... Bu geri dönüş ne kadar sürer bilemiyoruz ama bu kadar başarısız denemenin ardından çok da ümitli olunamıyor. Ama sakatlık problemlerini bir şekilde atlatırsa bu oyun stiliyle turda kesinlikle fark yaratacak oyunculardan biri olacaktır. Servisi en önemli silahı olsa da bir Karlovic veya Isner değil. Gerçekten çok iyi voleleri ve öldürücü bir forehand'i var ve bu Isner ve Karlovic örneklerinde olduğu gibi "boyuna göre" sınırlandırılmasıyla da değil, gerçekten öyle...

ATP 7. Hafta Turnuvaları

Erkeklerde haftanın turnuvası Memphis'te. Ana tabloda bu hafta San Jose'de oynayan oyuncuların bir kısmı bulunuyor tabii haliyle. Bunun üstüne Roddick, Fish, Isner, Anderson ve Tipsarevic gibi eklemeler var. Tiroid sorunuyla boğuşan Fish, San Jose'den çekilmiş, Memphis'te oynayacağını söylemişti. Ama şüpheliymiş hala sanırım durumu, çekilebilir. Eğer çekilirse onun yerine şanslı kaybeden olarak Kei Nishikori ana tabloya dahil olacak. 1 numaralı seribaşı Roddick, Berankis ile oynuyor. 2 numaralı seribaşı Verdasco ise Raonic ile. Gençler için iyi bir tecrübe şansı. Raonic-Verdasco ilginç oldu ama. Birkaç saat sonra San Jose finalinde oynadıktan 2 gün sonra burada ilk turda oynayacaklar. Umarım Raonic en azından birini kazanabilir bu maçlardan. Isner-Del Potro ilk turun en çarpıcı maçı. Kim kazanır, tahmin etmek gerçekten zor. Bu hafta San Jose'de fena değildi Del Potro ama Isner da kendi ülkesinde her zaman daha iyi oynuyor. Geçen senenin şampiyonu Querrey ise Istomin ile ilk turda. Uzun zamandır hayalet gibi kortta dolanan Querrey için toparlanma vakti geldi de geçiyor, bu maçı kazanarak başlayabilir mesela...

Marsilya'da ilk 4 seribaşının ilk turu bye geçtiği bir turnuva... Sevmiyorum 32'lik tablolarda bye olayını. 4 maç kazanarak şampiyonluk fazla basit geliyor. 1 numaralı seribaşı Soderling. Rotterdam'ı kazanarak geldi. Geçen sene de öyle gelmiş ama çeyrek finalde daha sonra kupaya uzanacak Llodra'ya kaybetmişti. İlginçtir, burada da çeyrekte Llodra ile olası bir eşleşmesi bulunuyor. 2 numaralı seribaşı Berdych'in kurası daha iyi. Çeyrekte Gulbis var. Letonyalı Rotterdam'dan hastayım diye çekilmişti, burada da pek bir şey yapmasını beklemiyorum. Tsonga, Youzhny, Melzer ve Ljubicic diğer seribaşı oyuncular ve hepsi de tehlikeli. İlk turun en dikkat çekici eşleşmesi ise Dimitrov-Tursunov. Organizatörler de pazartesi akşam seansına günün maçı niyetine koymuşlar zaten. İzlenmeli.

Güney Amerika toprak sezonu Buenos Aires ile devam ediyor. Costa do Sauipe'yi kazanan Almagro, orada olduğu gibi burada da 1 numaralı seribaşı. Çeyrek finalde dün finalde yendiği Dolgopolov ile karşılaşabilir. Ama final oynadıkları haftadan sonra ikisinin de nefesi oraya kadar yeter mi, şüpheli. 2 numaralı seribaşı Wawrinka, ki turnuvanın da favorisidir bence. Bu mini toprak sezonunun ilk iki haftasında yoktu, ki alışılageldik bir durum değil. Şubat ayını Güney Amerika'da geçiren oyuncular arka arkaya 4 turnuvadan 3'ünde oynamayı tercih ediyorlar. Wawrinka sezona çok maç oynayarak başladığı için ekstra dinlenmek istedi muhtemelen. Burada kurası güzel. Çeyrek finalde ev sahibi Monaco ilk ciddi tehdit ama o da bir türlü istikrarı yakalayamadı geri dönüşünden sonra. Bir de Nalbandian tabii. Kendi evinde kazanmak isteyecektir, özellikle de Santiago'da erken veda ettikten sonra...

WTA 7. Hafta Turnuvaları

Kadınlarda haftanın en prestijli turnuvası Dubai'de. Clijsters yok ama onun haricinde hemen hemen bütün zirve oyuncuları turnuvada. 1 numaralı seribaşı Wozniacki. İkinci turda dün uzun bir aradan sonra şampiyonluk yüzü gören Hantuchova ile oynayabilir. Eğer onu geçerse üçüncü turda da bu haftanın bir başka şampiyonu Kvitova ile oynama ihtimali bulunuyor. Zor kura. 2 numaralı seribaşı Zvonareva. Onun da zorlu bir yolu var. Radwanska iyi kura çekmiş. Eğer sağlık durumu iyiyse burada yarı finale kadar gidebilir. Wickmayer-Jovanovski, Kleybanova-Pavlyuchenkova, Kimiko-Bartoli ve Groth-Cibulkova da dikkat çeken ilk tur eşleşmeleri olarak görünüyor. Pavlyuchenkova zamanında adını kayıt listesine yazdırmadığı için, wildcard da alamayınca eleme oynamak zorunda kaldı, onu da belirtelim.

Memphis'teki turnuva şaka gibi. Bu kadar kötü olmamalı gerçekten. Bir challenger tablosundan farksız. Geçen senenin şampiyonu Sharapova idi, o yok. Zaten geçen sene de Sharapova hariç zayıf bir tabloydu, bu sene hepten dağıtmış. Barbara Zahlavova Strycova 1 numaralı seribaşı. Düşünün. Kendisi dünya 56 numarası... Bu arada bu turnuva pazar günü başlayan gillerden olduğu için bazı maçlar oynandı bile ve Vania King ile Alla Kudryavtseva, yani iki seribaşı patladı. King 4 tane maç puanı kaçırdı son seti 11-9'lık tiebreak ile biten maçta Rybarikova'ya karşı. Kuranın üst tarafı berbat, en iyi oyuncular alt tarafta toplanmış. Govortsova, Watson, Oudin, Rebecca Marino, Cirstea ve Arvidsson. Bunlardan biri kazanır.

Bogota ise toprak kort turnuvası eksikliğini gideriyor. Fena da bir tablosu yok. 1 numaralı seribaşı Julia Goerges. Kedi canını onun... İkinci turda geçen senenin şampiyonu Mariana Duque Marino ile oynayabilir. Ama geçen senenin şampiyonu olması çok da bir şey ifade etmiyor zira o kazandığı turnuvadan sonra hiçbir şey yapamadı. Muhtemelen bu turnuvadan sonra da sıralamada epey aşağılarda bulacak kendini. Çeyrek finalde de Suarez Navarro ile oynayabilir. İyi maç olur bu. Simona Halep de 3 numaralı seribaşı olarak tablonun üst tarafında öne çıkan oyunculardan. Alt tarafta 2 numaralı seribaşı Polona Hercog, kurası da iyi. Yarı finale kadar çok zor bir maçı gözükmüyor ama orada Arantxa Parra Santonja ile oynayabilir. Tecrübeli İspanyol toprak kortta iyidir, geçen sene fena da iş çıkartmamıştı. Bu kolay turnuvada iyi kurasını da değerlendirip iş yapabilir.

13 Şubat 2011 Pazar

Bogota: Nadal vs. Djokovic (Tanıtım Videosu)


Blogda daha önce yazmıştık. Kesinleşmiş. Indian Wells ile Miami arasında, 21 Mart'ta oynayacak Nadal ile Djokovic. Saçma.