28 Nisan 2012 Cumartesi

Video: Toprak Mevsimi


Toprak maçlarındaki zemin yavaşlığından kaynaklanan "Acaba ne olacak?" hissinin hastasınım!

27 Nisan 2012 Cuma

Toprakta Kayıp Düşenler

Hatırlarsınız geçen hafta Monte Carlo'da epeyce kayıp düşme vakası oldu. Elemelerdeki bir oyuncudan sonra önce Monaco sonra da Benneteau kortun aynı noktasında düştüler. Bu hafta da aylar süren sakatlıktan yeni dönmüş olan Petkovic Stuttgart'da kötü bir biçimde düştü.

Bu düşüşlerle ilgili bir ipucu geçen hafta Nadal'dan gelmişti. Nadal basın toplantısında kortun hep aynı noktasında düşüldüğünü, o noktada zeminin düzgün olmadığını, bir yükselti olduğunu söylemişti. Normalde tenisçiler toprakta kayarak hareket ettiklerinden, yana doğru kayarlarken bir çıkıntıya takıldıklarında bilekleri dönüyor. Nadal'ın bu tespitinden sonra merkez kortta sandalye aralarında bakım-onarım çalışmaları yapıldı geri kalan maçlarda. Nadal ise iki bileğini de sıkıca sardırıp o korta çıktığını söylüyordu.

Normalde toprak zeminde bu kadar düşme yaşanmazdı diye hatırlıyorum. Zemine gösterilen bir özensizlik söz konusu gibi. Düşmelere alışık olduğumuz zemin çim aslında ama orada da kayma hareketi zaten oyuncunun kontrolünde olmadığından genelde hareketi tamamlayıp popo üstü düşer tenisçiler; ki bu bilek dönmesi kadar zarar vermez.

25 Nisan 2012 Çarşamba

Wimbledon'da İlk Tura Zam

Stakovsky'nin serzenişli ropörtajı bazı başka yayın organlarında da özet halinde verilmişti. Değindiği konulardan biri olan slamlerin az para dağıtması konusunda Wimbledon bir adım atmış.

Bu yıl Wimbledon ilk turda elenenlere %26 daha fazla ödül verecekmiş. Elemelerin son turunda elenenler ise %21 zamla 8500€ alacaklarmış. Ayrıca tablodaki oyunculara günlük harcamalar için verilen ücret 170€'dan 200€'ya çıkmış.

Bu arada şampiyonlar da 50.000€ zam almışlar. Geçtiğimiz 11 yılda şampiyonların ödülü %130 artmışken, ilk turdakilerin ödülleri %93 artmış.

Zenginler yine daha bir zengin oluyor yani.

Video: Bir Reklam



Olanı biteni pek anlamadım ama görüntüler güzelmiş...

24 Nisan 2012 Salı

Foto: Tweet Fail

Una gran cena de rodeado de mejor compañia..sorry por la calidad de la foto,no ha sido culpa mia!!

Fotodaki herhangi bir insanı bulunuz.... 

Cevaplar için : Tıklayın (via @birkandk)

Foto: "Nerdeyim Ben?"


23 Nisan 2012 Pazartesi

Video: Kupa Mesaisi


0:26'ya dikkat :)

22 Nisan 2012 Pazar

Video: Çocuk Bakımı



Özellikle 2:40 sonrası kupa ile olan etkileşimi şahane. Kucağında düzeltiyor, okşuyor, sağını solunu düzenliyor, kirlenen yerlerini temizliyor.... Kupa yerinde küçük bir çocuk olsa manzara fazla değişmezdi.

Foto: Kral

2005
2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012

Video: Kivi'nin Özeti

Monte Carlo Şampiyonu Rafa

2005'ten bu yana belki ilk kez Rafa'nın bu kupayı kazanacağından bu derece şüphe ettik ama şampiyon değişmedi.

Maçı izleyemedim, ama gözlerim yorumlardaydı. Anlaşılan Rafa olması gerektiği gibi 1-2 vites artırmış finalde, Novak ise hafta boyunca oynadığı gibi kötüymüş. Skor da bunu belli ediyor zaten; 6-3/6-1.

Novak tabi ki 2011'deki gibi oynamadı. Bunda hafta arası dedesini kaybetmiş olmasının da rolü mutlaka vardır. Hatta vasat oyunundan bile kötü oynamış olabilir. Ama ivme böyle böyle değişiyor işte. 2011 IW'de de Nadal için durum buydu; ilk servislerini sokma oranını %25 seviyesine düşürdüğü bir set vardı hatırlarsanız. Oynanan 1-2 maç sonrasında da gerisi çorap söküğü gibi geldi Novak'a karşı.

Ama Nadal'ın kariyerindeki en belirgin özelliklerden biri krizlerden çıkabilme yetisi işte. Djokovic-Nadal rekabetinde Nadal'ın modu 2011'de IW-Madrid arasında "Neden yapamıyorum", Roma-Wimbledon sürecinde "Sanırım yapamayacağım", US Open finali 3. seti sonrası "Başarmak için uğraşmam lazım" ve 2012 AO sonrası ise "Yapabilirim". Ve Nadal bugün yapamayacağı zannedileni yaptı, Novak'ı yendi. İkili için şartlar eşit olmayabilir (moral açısından) tabi ama skor farkı da gösteriyor ki iyi bir Novak da olsa Nadal'ın ciddi bir şekilde şansı olurdu herhalde bugün.

Maçın tam videosu mutlaka bulunur, o zaman daha dikkatli bakarım ama Nadal için en önemli nokta galiba ilk servislerini adam etmek oldu. 2011 IW facisasından sonra ilk servisi sokma ve puan alma yüzdelerini yukarılara çekmesi onu oldukça rahatlattı. Novak'a karşı servis yerleşimlerinde de aşama kaydetti; en azından AO finalinde gördük bunu. Bugün sadece tek oyunda servis kırma şansı verdi ve onda da tam bir aptal gibi kırdırmış servisini yorumlara bakacak olursak...

Totem meselesini unuttum mu sandınız??? Ahahhaahha; tabi ki unutmadım!!! Ben Nadal IW'de ve Miami'de yarı finalde elensin, IW'de çiftleri alsın derken şüpheyle yaklaşan okurlarıma sesleniyorum; "Ne demiştim??!!! NE DEMİŞTİM???!!!!". Hem Monte Carlo'yu aldık, hem kırılmadık rekor bırakmadık (en fazla masters kazanma 20, en fazla arka arkaya aynı turnuvayı kazanma 8 oldu) hem de Novak'ı çok net yendik. Daha ne olsun??

Sabırla kurguladığım totemim için tebriklerinizi yorum bölümüne yazabilirsiniz :)

Ekleme: Maçın linki...