22 Kasım 2012 Perşembe

Davis Cup Şampiyonu: Çek Cumhuriyeti

Bu sonuca sevinmemin tek nedeni yılardır Stepanek ve Berdych'in takımı iki başlarına sırtlayıp güçlü rakiplere takılarak kaybetmeleridir. Yani bence hak ettiler. Ama bu yıl ikisine de; Stepanek'e Tipsarevic'e yaptığı el hareketi için, Berdych'e de Almagro'ya Avustralya Açık'ta yaptığı saçma trp, ve DC finali öncesi "trash talk" yaptığı için gıcığım.

İspanya'da Ferrer yine maç kaybetmedi. Stepanek ve Berdych yıl boyunca bu kadar yük çekmemiş olsalar, Davis Cup'taki müthiş grafiği ile yılın oyuncusu olabilirdi turnuvada. Almagro Berdych'i 5 sete sürükledi, ama yenemedi. Eşleşmenin akıbetini Berdych belirler diyordum ama Stepanek hiç ummadığım bir performansla finale damga vurdu.

Çek Cumhuriyeti bu yıl hem Fed Cup, hem de Davis Cup şampiyonluğunu aldı. Bunu duyan da tenise Çek Cumhuriyeti hükmediyor sanır. Kısıtlı kaynaklardan maksimum yarralanmak böyle bir şey olsa gerek.

İspanya için ise söylenecek pek bir şey yok. Ama ben olsam ikinci oyuncu yerine Almagro'yu değil, "Niye beni seçmediniz, ben sertte iyiyimdir" diyen Lopez'i de değil (gerçi 2008 Arjantin finalinin tartışmasız kahramanıdır), Marcel Granollers'i seçerdim. Kapalı sertte iyi oynuyor adam.