29 Aralık 2012 Cumartesi

29 Aralık Notları

- Abu Dhabi'de üçüncülük ve final maçları oynandı. Sürpriz çıkmadı. Ferrer, Tipsarevic'i iki sette rahat geçerken Djokovic ise ilk seti kaybettiği maçta Almagro'yu mağlup ederek şampiyonluğun sahibi oldu. Almagro kendi standartlarının üzerinde tenis oynadı ve 3 sete taşımayı başardı maçı ama yine Djokovic'in mental gücü sonunda galip çıktı. Hazırlık turnuvasındaki bile kararlılığı gıpta edilecek derecedeydi. Avustralya Açık için en büyük favori şüphesiz. Yarın da Perth'e geçecek Ivanovic ile birlikte ülkesini Hopman Cup'ta temsil etmek için.

- Marsel İlhan bugün sezonu açtı Doha elemelerinde. Rakibi geçen sene yükselişe geçen genç raketlerden Marius Copil'di ve açıkçası galibiyet beklemiyordum Marsel'den. Ama yanılttı. 3 setlik zorlu bir mücadelenin ardından elemelerde 2. turu gördü Marsel. Yarınki rakibi Daniel Brands. O da zor maç olacak şüphesiz.

- Kadınlardaki 1 numaramız Çağla ise sezona çok kötü başladı. Auckland elemelerinde ABD'li genç oyuncu Madison Keys'ten sadece 3 oyun alabildi turnuvaya veda ederken.

- Çin'de Li ile Azarenka'nın oynadığı hazırlık maçından süper tie-break setiyle Li galip çıktı. Li ayrıca bu hafta takvime yeni eklenen Shenzhen turnuvasında mücadele edecek Çin'de. Başarı gelince turnuva da geliyor tabii. (coğrafi olarak Çin'in kısmen Avustralya'ya yakın sayılması da bir avantaj, oyuncular Avustralya'dan önceki durak olarak tercih edebilir bu turnuvayı)

- Andrea Petkovic yine sakatlandı... Geçen senenin büyük bölümünü sakat geçirip sezon sonunda birkaç turnuva oynayarak geri dönmüştü ve yeni sezon için merakla bekliyorduk kendisini ama yine sakatlık belası onu buldu. Hopman Cup'ta 16 yaşındaki Avustralyalı Ashleigh Barty karşısında ilk seti 6-4'le kazandıktan sonra sakatlığı sebebiyle gözyaşları içerisinde maçtan çekilmek zorunda kaldı. Dönüşü belirsiz.

- Petkovic'in çekildiği maçtan sonra Tomic de Haas'ı geçince Avustralya, Almanya'yı Hopman Cup'ın açılışında mağlup etmiş oldu. Tomic için sezona iyi başlangıç ama kendisi zaten 2-3 senedir Avustralya'da sezonu iyi açıp sonra Avrupa'da bir güzel seriyor. O yüzden ölçü değil.

- Del Potro yeni sezonda takım kaptanıyla yaşadığı anlaşmazlıklar sebebiyle Davis Kupası oynamayacağını söylemiş ama bence bahane, takvimini hafifletmek istiyor. Saygıyla karşılarım onu da tabii.

- Nadal hakkında bir şey yazmadım dikkat ederseniz...

Bu kadar.

28 Aralık 2012 Cuma

Sports TV & WTA

Geçen sezonun ortalarında gelmişti aslında Eurosport ile WTA'nın ayrılık haberi. Artık pahalı geldiği için Eurosport WTA Premier turnuvalarının yayın hakkını almayacağını bildirmişti. Her ne kadar erkek tenisini kadın tenisine tercih etsek de televizyonda rahatça maçımızı izlemek güzel bir olaydı ve bu bir hayli can sıktı. Neyse ki geçtiğimiz günlerde güzel bir haber geldi. Uyduda, Digiturk'te ve bildiğim kadarıyla hemen hemen bütün platformlarda bulunan şifresiz spor kanalı Sports TV, 2013 için bütün WTA Premier turnuvalarının yayın hakkını aldı ve söylediklerine göre 250-300 arası bir sayıda maç yayınlayacaklar. Normalde de ATP 500 turnuvalarını alıp ellerinden geldiğince yayınlıyorlardı, o yüzden güzel oldu bu... Tek şikayetim spikerleri. Umarım mevcut spikerlerinden daha kaliteli spikerler bulabilirler.