31 Mart 2012 Cumartesi

Video: Tesadüf....


2010 yılı Mart ayında çıkan futbol oynayan Rafa temalı reklam




2012 yılı Mart ayında çıkan futbol oynayan Rafa temalı reklam

Yorumu size bırakıyorum...

Olimpik Karmaşa

Bildiğiniz gibi olimpiklere kimler nasıl gider tartışmaları arttı bu aralar.

Bildiğim iki şey var; birincisi teklere ilk 50'deki oyuncular gidebiliyor, ikincisi bir ülke en fazla 6 oyuncu gönderebiliyor. Bu oyuncuların en fazla 4'ü teklerde oynayabiliyor, çiftlerde ise her kategoride en fazla 2 takım oynayabiliyor.

Gidecek takımlarla ilgili de şimdiden deneme yanılmalar başlamış görünüyor. İspanyollarda son haftalarda müthiş bir deneme-yanılma faaliyeti var. Anladığımız o ki Lopez ve Verdasco ikilisi kesin olarak dağıldı. Verdasco Marc Lopez'in 2010 yılında takıldığı Marrero ile oynuyor bu aralar. Feli ise kendine yancı bulamadı gibi, geçen hafta Marc ile oynuyordu. Bunun dışında İspanyolların Davis Cup için oluşturduğu Granollers-Lopez ikilisi fena gitmiyor ama çim zemin için zayıf görünüyor gibiler.

Hal böyleyken yeni ekip alternatifleri gündeme geliyor. Bunlardan son haftalarda en çok dikkat çeken Marcel-Rafa ikilisi oldu. İkili "deneme" amacıyla Miami'de birlikte oynadı ve ikinci maçlarında güçlü Hint ikili Bopanna-Bhupathi ikilisine elendirler. Aslında uyumlu olabilirler ancak zemin çim olunca yine de daha iyi alternatiflere bakası geliyor insanın. Marcel 6 nolu İspnayol oyuncu olduğundan ancak çiftlerde katılabilir gibi görünüyor; yani önündeki 5 isimden biri çekilmezse. Nadal "Çocuk olimpiyat görsün" diyerek götürmek istemiş olabilir. Ama dediğim gibi zemin çim ve bana Lopez-Nadal ikilisi İspanya için faha hayırlı olur gibi geliyor. Öte yandan Marc Lopez'in bu durumda tercih edilmeyecek olması da üzücü. Marc Davis Cup şartını yerine getirdiğinden katılabiliyor. Bana göre İspanya ilk 6 İspanyol + Marc arasında tercih kullanacak. Marc gidemeyecekse Rafa-Feli, gidecekse Rafa-Marc ikilileri uygun olur bence. FLo-Almagro da diğer çiftler takımı için önerim.

Davis Cup kadrosunu zor çıkaran ülkeler için de işler daha kolay. İsviçre muhtemelen yine Stan-Fed ikilisi ile çıkar. Andy Murray biraderini kapıp gelir. Sırbistan Nole-Tipsy ve Zimonjic-Troicki ikilileri ile gidebilir. Fransa yine takım kurmakta zorlanabilecek bir ülke. Öte yandan kadrosu iyice kel olan Güney Afrika gibi bazı ülkeler katılmayacakları neredeyse kesin.

Olayın başka bir boyutu da zeminin çim olması tabi. Alman çimsever Petzschner, ilk 100'de bile olmayan Hewitt ve an itibarı ile Haase gibi iyi çim oyuncuları şu an olimpiklere gidecek durumda değiller.

Eş bı-ulamayan çiftlercilerin hali ise ayrı dram. Byran kardeşler veya tenisi çiftler üzerine kurgulamış Hindistan'ın çiftlercileri için risk yok. Veya iyice kel kalmış İngiltere'nin Jamie'si için. Ama çiftlerde kendine eküri bulamazsa Lindstedt açıkta kalacak. Bopanna'nın muhtemelen olimpiyatlar için terkettiği Quareshi de gidemeyebilir.

Bir de takımlar çiftler tercihlrini nasıl kullanacaklar onu merake diyorum. Mesela Nalbandian illa ki teklerde oynayacaktır. O vakit şu an onun önünde duran oyunculardan hangisi teklerden yollanır, merak konusu.

30 Mart 2012 Cuma

Video: Everybodyguys... :)

Miami: Nadal Çekildi!

Nadal, 4. turda Nishikori ve çeyrekte Tsonga'ya karşı sol dizindeki acıyla oynamıştı ama artık daha fazla zorlamamak istedi ve Murray ile oynayacağı yarı final maçından 3 saat kadar önce çekildiğini açıkladı. Basın toplantısından da detaylar geliyor, yorum bölümünde o detaylar paylaşılır artık.

Açıkçası Nishikori maçının tamamını ve Tsonga maçının büyük bölümünü izlemiş biri olarak çok şaşırmadım. Kazanırken bile suratındaki ifade acı çektiğini çok net şekilde gösteriyordu. Dünü de antrenman yapmadan geçmiş zaten. Bu halde Murray'i yense bile Djokovic'e karşı kazanması çok çok zor olacaktı ve kendisini yıpratmaktan başka bir anlama gelmeyecekti artık bu turnuvayı oynaması. Hele de toprak sezonu öncesi... İyi karar Rafa'dan kesinlikle.

Bu arada 1 ay aradan sonra herkese tekrar selam. :)

29 Mart 2012 Perşembe

Miami Raporu

Erkeklerden başlayalım.

Federer'i erken uğurladık. Şaşırtıcı mı? Değil bence. Arka arkaya çok turnuva oynadığından beklenilir bir sonuçtu bence. Onu yenen Roddick bir sonraki maçında Monaco'ya elense de moral bulmuş oldu biraz. Monaco ise "Beni kimse niye takmıyor?" diyen Fish ile çeyrek final maçı oynayacak.

Djokovic ilk 4'ün diğer üyeleri gibi keyif vererek olmasa da devam ediyor. İlk 4'ten bu hafta kimi izlediysem etkilenmedim açıkçası. Djokovic çeyreği Ferrer ile oynayacak. Ferrer bu turnuvayı ciddiye almış anlaşılan, oldukça iyi bir grafikle geldi çeyrek finale. Del Potro'yu çok rahat geçmesi medyada "şok" olarak nitelendirildiyse de niye herkes bu kadar şaşırdı anlamadım açıkçası. Öncelikle Del Potro kaç haftadır aralıksız oynuyor ben ucunu kaçırdım. bu arada Amerika-Dubai-Amerika gibi saçma bir rota da yaptı. Sonralıkla Ferrer boşuna dünya 5 numarası değil; gününde olduğunda her zaman Del Potro gibi bir isme karşı kazanma şansı vardır.

Diğer tarafta Murray beni şaşırttı ve yarı finale kaldı. Tipsarevic ile oynadığı çeyrek final maçında midesinden rahatsız olduğunu söylemiş sağlık görevlisine. Karşısına bir başka hastalıklı Nadal çıkacak. Onun da bildiğiniz üzere sol dizinden sorunu var. "Sorun nedir bilmiyorum" diyor ama sorunun ne olduğunu artık biz bile anlayabiliyoruz. Üst bacağını ovalattığına göre büyük ihtimalle tendinit. Eğer yarı finalde yenilir, Murray'de devam edip şampiyon olursa herşey 2010 yılı ile birebir aynı olacak. Ama ne Murray ne de Nadal'ın son maçları fazla tat vermedi, yarı finalden de çok ümitli değilim.

Kadınlarda yarı finaller Radwanska-Bartoli ve an itibarı ile oynanan ve muhtemelen Sharapova'nın kazanacağı Wozniacki-Sharapova maçları. Azarenka çeyrek finalde Bartoli'ye 6-3'lük net setlerle elendi ama bu elenişin sinyallerini Cibulkova maçında vermişti. 1-6/1-5 geri düştüğü maçta Cibulkova gücü ve konsantrasyonunu kaybetmese şok bir hezimete uğrayabilirdi. Uzun aradan sonra korta çıkan Venus Radwanska'ya elendiyse de gösterdiği mücadele ile yüzleri güldürdü. Serena ise Wozniacki'ye ilk kez kaybetti.

Final tahminleri yapmıyorum bu sefer. Ama Nadal'a şans veremiyorum son iki maçından sonra. Kadınlarda ise Woz haricindekiler içinde şanslar eşit. Tercih kullanmam gerekirse Bartoli derim ama. Çok çalıştı, hak etti.

Video: Olmayınca Olmuyor...


Martina'ya zor yerden sormuşlar. O değil de kıyafet oryantal kıyafeti gibi sanki???

27 Mart 2012 Salı

Miami Maç Videoları

Geçen haftalarda Indian Wells videolarını bulduğumuz kanalda bu hafta da Miami videoları var.


İyi seyirler!

Foto: Balmumu Rafa

pic.twitter.com/CM9LiE23

Fotoğrafı Ace bloğundan sevgili Aliye çekmiş ve tweet atmış. Ben de duramadım ve tüm dünyaya yaydım eheheh. Amsterdam'a gidenler boş dönmesin bir kol bir bacak da
kardır, parça parça taşıyalım şunu....


26 Mart 2012 Pazartesi

Video: Dolgo Molgo



Hani Dolgopolov ile ilgili her şey için tepki sıralaması "Bu ne be??? Ahahaha.. E sempatikmiş aslında.." şeklinde oluyor demiştim ya? Heh işte o dediklerim gülüşü için de geçerli :)

Video: "Bunu... Bunu Alın Korttan..."



Vay be velede bak... Duymuş ve tivitlemiştim gerçi ama görmek daha da ilginç oldu, sekoser sağ olsun.

Babası kafa salladı, sinir etti diye korttan dışarı attırmış adamı. Nadal bir kere Toni'yi yollamaya kalksa Toni bacaklarını kırıp eve yollardı sanırım.

Şaka bir yana olay cidden saçma. Hayır baban seni sinir etse bile buna alışmayı öğreneceksin çocuğum. Yarın öbür gün kimse sırf sen sinir olsun diye Djokovic'in babası, anası ve danasını korttan çıkartmayacak sonuçta.

25 Mart 2012 Pazar

Miami Durum Raporu

Kısa bir aradan sonra yine sizlerleyiz...

Kdınlardan başlayalım. Benim 3'ü bir arada grubundan Venus çıktı ve çok sevindim . Kivi ilk maçında elenmiş oldu ama sağlık olsun, o daha genç. Hem bu yenilgi fitness çalışmak için Türkiye'ye gelişini de hızlandırdı. Bu kızın kapalı kortlardan sıcak ve nemli havalara geçişte sorun yaşadığını düşünmeye başladım.

3 tane 4. tur maçı şekillendi; Sharapova-Makarova, Li-Lisicki, Wickmayer-Wozniacki. İyiden kötüye doğru sıraladım ben bunları. Makarova bu turnuvada çok rahat oynuyor, haftalardır Azarenka ile aşık atmaya çalışan Sharapova'yı avlayabilir. 3. trur eşleşmelerinden Watson-Azarenka ilgi çekici olabilir. Watson savunmaya yönelik oynayan ve bir türlü gelemeyen o meşhur geleceğin yıldızlarından. Venus, Wozniak ile oynayacak, geçebilir onu da. Vinci-Serena, Hantuchova-Ivanovic ilginç geçebilir. ' tane adı sanı duyulamış İspanyol da 3. tur gördü burada. Bunlardan Soler'in kurası kolaymış ama 93 doğumlu Muguruza Morita ve Zvonareva'yı geçmiş, dikkate değer bir isim olabilir.

Erkeklerde "Aaaaandi Mörey" ilk turda elenmedi, bütün gezegen şokta. Falla'yı 5 oyun bırakarak geçmiş. Üst tarafta Djokovic Baghdatis'e karşı, Federer ise Harrison'a karşı maçlarının sonuna doğru işi zora soktular ama ikisi de 2 sette geçti rakiplerini. Nadal ise Giraldo'yu 2 oyun bırakıp bir de halka takarak çok rahat geçmiş. Erkeklerde henüz belli olan 4. tur eşleşmesi yok, dikkate değer 3. tur eşleşmeleri ise sırf Del Potro'nun kondisyonu nedeni ile Delpo-Silik, isimlere binaen Federer-Roddick, Almagro-Verdasco ve Raonic- Murray. Berdych-Dimitrov ve Dolgo-Tipsarevic maçları da güzel ama şu an başladıkları için muhtemelen siz bu satırları okuduğunuzda bitmiş olacaklar :)