31 Ağustos 2012 Cuma

US Open: Cuma Öncesi

US Open'da ilk 4 günde 1. ve 2. tur maçları oynandı. Hala tamamlanmamış 2. tur maçları da var tabi.

Federer'in olduğu tablonun üst bölümünde 3. tur eşleşmeleri belli oldu. Federer ve Murray ilk iki turu set kaybetmeden geçerken buradaki 5 nolu seribaşı Tsonga dün itibarı ile elendi. 4 sette kaybettiği Klizan, 4. setin sonlarına doğru tökezleme emareleri gösteriyordu, ama Tsonga maçın kaderini belirleyecek bu seti kopartmayı başaramadı. Bolca 5 setlik maç görüyoruz bu yıl, Verdasco vatandaşı Ramos karşısında oldukça zorlanarak turladı ve Federer'e kaybedecek bir sonraki maçında. Davydenko karşısında direkten dönen Fish ise Simon ile oynayacak ki bu maç eğlenceli olabilir. Almagro, genç yetenek Sock ile oynayacak; kaybetmesi mümkün. Querrey Berdych ile, Murray Lopez ile, Blake Raonic ile, Cilic Nishikori ile ve Chardy Klizan ile oynayacak. Murray maçı hariç hepsi uzamaya aday eşleşmeler. Blake kendini iyiden iyiye çiftlere odaklayan Granollers'i eledi; 3. tur şu an onun için başarı. Raonic ilk turda epeyce sallandığından bu maçtan da çekişme bekliyorum. Tablonun üst tarafında "Aaa, elendi mi?" dedirten isimler Tsonga, Granollers ve kısmen Istomin.

Tablonun alt tarafında da pek ilgi çekici bir olay yok şimdilik. Buradaki elenen seribaşı Monaco; sürpriz yapmaya aday GGL'e elendi. Youzhny ve Melzer ilk turda patlarken, Tipsarevic de patlamanın eşiğinden döndü. "Aaa, bu adam hala oynuyor muydu?" dediğimiz Robredo ise toprak sezonunda dikkat çeken Seppi'yi 3 sette rahat geçerek dikkat çekti...

Kadınlarda ise tüm 3. tur eşleşmeleri belli oldu. Arada bazı sürpriz sonuçlar da gördük; Clijster'ın Robson'a kaybetmesi gibi. Gerçi Clijsters buraya emeklilik kafası ile geldiğinden sonuç çok şaşırtıcı sayılmayabilir. Görges ve Lisicki ilk turda patlayarak sevenlerini üzerken, Petkovic de geri dönüşünü galibiyetle süsleyemeyerek Almanların acısına tuz biber ekiyordu... Wozniacki ilk turda Begu'ye elendi ve Begu de bir sonraki turda İspanyol Soler'den set alamayarak sorunun Woz'da olduğunu açıkça ifade etmiş oldu. Jankovic ve Ivanovic'in her ikisinin de 3. turu görmesi bir çeşit kıyamet alameti sayılırken, Venus çekişmeli geçen maçta Kerber'e elendi. Görges ve Lisicki'nin elendiği dilimden Minella-Tatishvili gibi bir "kalan sağlar bizimdir" eşleşmesi çıkmış; en "izlenmese de olur" maç budur herhalde. US Open'da ritmini artırmasını beklediğim son şampiyon Stosur şimdilik iyi gidiyor. Çeyrekte bir başka rahat görünen isim olan Azarenka ile oynayacak. Kvitova slamlerdeki belası Sharapova ile oynayacak. Serena'nın çeyreğinde onu zorlayacak kimse kalmadı ama yine bilekleri bandajlı, endişeliyim...Tablonun alt tarafı ise Kerber-Radwanska eşleşmesine gider gibi görünüyor kağıt üzerinde ama omzundan sakat olan Radwanska'nın dayanabileceği şüpheli...

Emekli Olan Olana

Robson'a elenen Clijsters beklendiği gibi emekliliğini açıkladı biliyorsunuz. Şu an turnuvada sadece karışık çiftler maçları kaldı, ondan sonra kendisini izleyemeyeceğiz.

Ama çok konmuşulsa da beklenmeyen emeklilik haberi Roddick'ten geldi. Bahar aylarında düşüşe geçtiğinde emekli olacağı konuşuluyordu ama o hem yalanlamış, hem de yaza doğru yükselişe geçip kupa da kazanında "Baharda emekli olmalıymışım değil mi?" diye şaka bile yapmıştı.

Bunları söyleyen Roddick basın toplantısında US Open'dan sonra emekli olacağını açıklamış. Açıklamasında "Bir yıl daha oynayacak kadar sağlıklı ve adanmış hissedemediğini" söylemiş.

Roddick'in kariyeri 13 yıl sürdü. O da Clijsters gibi eski bir US Open şampiyonu.

Yolları açık olsun.