9 Eylül 2014 Salı

Video: Granollers'den Nadal Ruhu


Aslında puandaki hemen hemen her vuruş güzel,
özellikle Marc Lopez'in drop shot'ı ve sonrası

Gurur Duyma Zamanı 2

Hem erkeklerde sürpriz bir şampiyon çıktı, hem de kadınlarda sürpriz olmayan bir şampiyon çıktı...

Serena US Open şampiyonluğunu ilan etti Pazar günü. Bu benim açımdan şaşılacak bir sonuç değil, çünkü bu turnuva daha ziyade son iki yıldır İstanbul'da izlediğimiz sezon sonu şampiyonaları izlenimini verdi bana. Serena'nın konsantrasyonu iyiydi ve inisiyatif alacak oyuncu yoktu. Wozniacki ilerlemenin sinyallerini verse de final için iddialı olacağı tartışmalıydı. Hatta kendisi bile US Open için hedefini final olarak koymuştu; şu aşamada şampiyonluk onun için çok ileri bir adım olurdu. Ve beklendiği gibi finalde bir adım geride kaldı; Serena 6-3'lük iki set ile kupayı kazandı.

Ve Cilic... Silik'im, minik zürafam... İlk parlamaya başladığı yıllarda kendisine Del Potro'dan da çok güveniyordum, çok iş yapacaktı benim siliğim... Ancak neden hala inatla yazmaya devam ettiğini anlamadım Eurosport blogcusu Simon Reed'in laneti çarptı; 2009 sonunda Reed Cilic'in Del Potro'dan daha büyük yıldız olacağını yazdı. Bu lanetin etkisiyle çocuğumun başına gelmeyen kalmadı zaten, en fazla yarı finale gidebildi slamlerde. Ancak aynen karşılaştırıldığı Del Potro gibi yıldızların sönük kaldığı bir US Open'da bulduğu ilk fırsatı müthiş değerlendirdi ve kupayı kazandı. Nishikori'nin kaderi ise Wozniacki gibi oldu. Umulmadık zor maçları aldıktan sonra finalde enerjisi kalmadı ve o da 6-3'lük setlerle maçı kaybetti.


Saçma sapan bağırmalı sevinme



Konuşunca karizmatikleşen adam

7 Eylül 2014 Pazar

Fileye Gitmek-Gidememek

Artık delirme noktasına geldim... Lütfen önce 4:36'daki puanı izleyin...



Fileye gidilecek zamanlar;

- Rakip arkaya itilmişse
- Rakip açığa savrulmuşsa
- Rakip drop shot göndermişse (mecburen)
- Rakibin topu hem kısa hem de yüksek düşmüşse (tertemiz vole fırsatı)

Fileye gidilmeyecek zamanlar;

-Rallinin orta yerinde, yukarıdaki şartlar gerçekleşmemişken
-Servis attıktan hemen sonra, rakibin vuruşunu hissetmeden

Videoda da 4:36'dan hemen sonra gitme ve gitmemeye uygun iki örneğin ilkinde puanın Federer'e, ikinci de de tabi ki Cilic'e gittiğini görüyoruz.

Bir Federer'in olur olmaz fileye atlamaları, bir de Nadal'ın filenin 50 cm gerisinden fileye taktığı toplar... İkisinin de oynadığı tenise bu tip yazılım hatalarını yakıştıramıyorum.


Bekliyoruz...

I'm coming to save the Tennis World

İpek Soylu Çift Kızlar Şampiyonu!


Previous
Next
  • Ne dicegimi bilmiyorum... Us Open Ciftler Sampiyonlugu... Cok mutluyum
  • İpek ve partneri Teichmann

    "Zaman Gurur Duyma Zamanıdır Şimdi..."

    Eminim yarı final eşleşmeleri belli olduğunda hepiniz benim "Erkeklerde sürpriz şampiyon çıkacak" tahminime gülmüşsünüzdür. Buradan bana gülenlere sesleniyorum...

    Şimdi ben size gülüyorum :)

    Şaka bir yana erkek yıldızların formuyla bu sonucun alınacağı belliydi. Bu tablo sezonun sonu itibarı ile daha da iyiye gitmez bence. Sonbahar dönemi Cilic-Nishikori eşleşmesinden çıkan taze şampiyon ve formda olan sürpriz isimler ekseninde geçer. Düşük bir ihtimalle de taze kan Rafa kendini gösterebilir. Ama bu çok düşük bir ihtimal.