14 Ocak 2014 Salı

AO: İkinci Gün Sonrası

İlk günde kadınlarda zayıf olan tarafın iyice zayıf olan halkaları Errani ve Kvitova ilk turda elendi. Kivi'nin zaten kondisyon sıkıntısı var, Errani de en azından bu zeminin oyuncusu değil. O taraf iyice rahatladı; Li-Serena yarı finaline gidiliyor.

Djokovic set vermeden ilerlediyse de Lacko'nun bir sette onu sıkıştırması bana garip geldi. Ferrer set vermeden başladı; bir hafta önce Sydney'de erken elenmesi taktiksel mi ona bakacağım ben. Yalnız hem erkeklerde hem de kadınlarda kolay olan tarafın aynı gün oynaması da ne sıkıcı olmuş, hiç heyecan verici maçlar olmuyor. Yarınki program da şöyle zaten..

  1. *looks at the Australian Open Day 3 schedule* *yawns* *isn't excited at all*

Bugün sıcağın da tavan yapmasıyla daha dramatik bir güne şahit olduk. Kortta bayılma, kusma gibi faaliyetlerin yanında maçtan çekilme ve maraton maçlara da şahit olduk. Nadal'ın tarafındaki iki aussie bugün Nadal'ın yolundan çekildi. Bu Tomic gerçekten enteresan bir vaka; en son "Bazen maçlarda ivmeyi sonradan lehime çevirip moral bozmak için bilerek oyun veriyorum" demişti. Bugünkü Nadal maçının başında sağlık molası alınca insanlar "Ehühühe, yedik biz de" dedi. Derken uzun bir mola geldi. Uzun mola gelince havaifişek gösterisi arası sonrası sakatlanan Nadal canlandı gözümde. Sonra set bitti ve Tomic çekildi. Çekilirken yuhalandı, bizler kızdık seyirciye ama sonra "Bacağım sakat" diyen adamı soyunma odası yöresinde koştururken görmüşler. Yorum sizin. Hewitt ise Seppi karşısında 2-0 geriden gelse de maçı bitiremedi. Bir kaç gün önce ayağı atelde olan Simon da bugün 5 sette kazandı. Böyle de acaip olaylar.

Zayıf rakibine set vererek turnuvaya başlayan Del Potro bugün iki kez yerde seken topa vurdu ve bunu hakeme söylemedi. İzleyenlere göre çok rahat bir şekilde bunu görmesi gereken hakem bilin bakalım kim?? Bernardes. Bu adam niye hala hakemse artık... Murray de rahat başladı, Doha'da fırsatını bulamadığı ısınmayı yapabilecek gibi görünüyor ilk 2 turda. Federer de kolay rakibini rahatça geçti.

Kadınlarda bugün önemli isimlerden Kuznetsova, Kanepi ve Schiavone'ye veda ettik. Kanepi'yi eleyen Muguruza buraya gelmeden önce de kupa almıştı. Sezon başlarında özellikler iyi sonuçlar alabiliyor; bir İspanyol olarak toprak zeminde dikkati çekmişti daha önce. Önemli bir kayıp yok kadınlarda; Radwanska set verse de devam etti, Azarenka ve Sharapova da rahat turladılar.

İlk iki gün sonunda bana göre büyük sürpriz çıkmadı. Kvitova ve Errani zaten bu zemin ve şartlarda çok şanslı değillerdi bana göre..


Foto: İlk İzlenimler

Embedded image permalink

Hangi astigmat hazırladı o arkadaki pankartı?


Roger-Federer-11

Oyunculara şort yerine pijama veren adam geri gelmiş.



"Alalım Frank Bey'i korttan..." (Gerçekten alalım yani.)


Tişörte baksanız maç bir sette bitti demezsiniz...

12 Ocak 2014 Pazar

Avustralya Açık Başlıyor!

En son kupa kuralarında bırakmıştık. Yılın ilk turnuvalarında Nadal ve Serena beklentileri karşılarken, Murray ve Ferrer hayal kırıklığı yaşattı. Kadınlarda Azarenka ve Sharapova Serena engeline takıldı. Federer iyi başladığı turnuvayı finalde Hewitt'e takılarak noktaladı. Wawrinka, Li ve Del Potro hafif turnuvalardan istifade ettiler. Ivanovic'in kupa kazanması olay olurken bana göre asıl olay rakibi Venus'un finale gelmesiydi.

Avustralya kuralarına bakacak olursak ilk söylenecek şey Nadal'ın kabir azabından beter bir kura çekmesi olur. Zaten bir yıl ara vermiş, "Başlarım böyle kuradan, sanki kaybedecek puan var" diyerek erkenden ayrıladabilir. Olası rotası Tomic-kolay bir ikinci tur- Monfils-Hewitt-Del Potro-Murray-Djokovic şeklinde. Her ne kadar kendisi kupa kazanarak da başlasa bu isimler içerisinde geçtiğimiz iki haftada kupa kazanan iki kişi ve final gören iki kişi var. Murray Doha'da erken elendikten sonra oynamadı, Djokovic zaten gösteri turnuvalarında takılıyor, onları sayamıyoruz... Federer Murray çeyreğine düşmüş. Kendisi artık ilk 4'e giremediğinden Ferrer haricinde kimle eşleşse tuhaf gibi görünüyor; ama bana göre Federer artık bir ilk 4 oyuncusu değil. Ancak Murray'in çizdiği zayıf görüntüye bakarak bu çeyrekten çıkmasına şans veriyorum. Çeyrekten çıkabilecek üçüncü isim ise Tsonga, o da olmazsa spotlar üzerinde değilken sanki daha bir iyi oynayan Verdasco.

Ferrer lay lay bir kura çekmiş ama kendisi de iyi başlamadı. En büyük rakibinin Berdych gibi göründüğü bu çeyrekten çıkabilecek bir diğer isim Janowicz olabilir. Djokovic ise kolay kura çekme serisini sürdürüyor. Çeyreğinin en güçlü ismi Wawrinka, çeyreğe kadarki en "potansiyelli" isim ise Gulbis. Kendi ayağına takılıp düşmezse rahat rahat finale yürür.

Kadınlarda ise dengeli bir dağılım var. Avustralya'nın gedikli istikrarlısı Li Serena yarısına düşmüş. O yarıdaki diğer en güçlü isim Li tarafındaki Kvitova. Serena çeyreğine Errani düşmüş, bu Serena için en kolay çeyrek final rakibi olur. Bu yarıda yer alan Kerber ve Lisicki'nin sıcakta iyi performans gösteremeyeceklerini ve hızlı zeminden faydalanamayacaklarını söylüyor içimden bir ses. Geçen haftanın şampiyonu Pironkova'da burada ama elemeler dahil sekiz maçlık seriden sonra "dark horse" olamaz diyorum.

Diğer yanda desibeli yüksek bir yarı var. Sharapova-Azarenka-Radwanska gibi yakın jenerasyonun benzer tarzlı oyuncuları burada. Stephens, Kuznetsova, Kanepi ve Suarez-Navarro da burada. Biraz daha renkli bir yarı olmuş. Buradan Azarenka gelir diyorum ben. Her ne kadar Sharapova epeyce toparlanmış görünse de Azarenka "down under" istikrarı ile götürür.