9 Mayıs 2014 Cuma

Federer'in İkizleri

Federer'in bir set de erkek ikizleri oldu. Sürpriz mi? Benim için değil.

Federer'in kızlarından sonra takip edilecek bir de erkek çocukları oldu. Anne-babanın tenisçi olması ve toplamda 4 çocuk olması gelecekte iş yapan bir Federer olma ihtimalini doğruluyor.

Laf açılmışken takip edilesi veletlere göz atalım;

- Agassi ve Graf'ın veletleri: 2000'lerin başlarında doğdular. Biri 2001 biri 2003 doğumlu. Tenisle ilgileri var mı bilmiyorum; bilen varsa yorum bölümüne yazıversin. Anneye de babaya da çekseler şanslılar.

-Federer'in veletleri: ikisini sadece kucakta, ikisini de hiç göremediğimizden yorum yapmak zor. Ama anneye değil babaya çekmiş gibiler, hem kızların tipine hem de ikizlik durumuna bakarak söylenebilir bu. 20 yaşlarına doğru iyi sonuçlar almaya başlarlar, 15 yıl daha bekleriz sanırım.

-Toni Nadal'ın veletleri: tenisle ilgilendikleri bilinen ve profesyonel olma ihtimali neredeyse kesin olan veletler. Bunları ortada daha çok görüyoruz. 2001 doğumlu olduğunu tahmin ettiğim sarışın olan daha saftirik, karakter olarak Rafa'ya benziyor. Ona çok şans tanımıyorum. Ama küçük ve galiba 2003 doğumlu olan Joan daha hınzır ve sanırım biraz daha kabiliyetli. Burada sıraladıklarım içinde ismini en erken duyurma şansı olan o. Zaten sağda solda Toni'nin çocuklarının yavaş yavaş piyasaya çıktığına dair haberler var. Rafael'in 15 yaşında ortaya çıktığı düşünülecek olursa Joan da 5-6 yıl içinde görünmeye başlayabilir. Bu çocuklar annelerine çekerlerse şanları az ama baba tarafında bir sporcu geni var. Denk düşmüşse eğer, şansları açık.

-Djokovic'in veledi: içlerinde en şanssızı. Anneye çekme şansı var ayrıca Djokovic'in kardeşlerinde de pek iş yok. Baba tarafına çekse bile kronik sakat olabilir.