26 Şubat 2011 Cumartesi

Bunlari Biliyor Muydunuz?

- David Ferrer'in web sitesinin 1998'den kalma gibi gozuktugunu, ancak Ferrer'in neredeyse her macindan sonra forum bolumune yazdigini?

-Vera'nin son 1 yilda hic kupa kazanamadigini ve buna ragmen 3 numarada oldugunu?

-Nadal'in duz taban oldugunu, 2004 ve 2005'de ayagindaki kiriklarin buna bagli olustugunu, kullandigi tabanlarin basinci bacagin diger bolgelere (ve dahi dize) yollamasi sonucunda tendinitin olustugunu ve bundan kurtulmak icin bacagindaki farkli kaslarin guclendirildigini?

-Serena Williams'in sadece 4 turnuvadan aldigi puanlarla gecen hafta siralamada 1 basamak yukselip 11 numara oldugunu?

-An itibari ile Nicolas Almagro'nun Bastad turnuvasi sampiyonlugu ile elde ettigi 250 puanin "non-countable" (sayilmaz) oldugunu, bu hafta 11 numaraya yukselmeyi garantiledigini, turnuvayi kazanirsa da 10 numara olacagini? (Edit: Bunu ben de bilmiyormusum, esit puan durumunda Melzer turnuva farki ile 10 numarada kaliyormus)

25 Şubat 2011 Cuma

Foto: Gunun Icinden

Gokte ararken...


Nisan aal!


Murray gorunumlu Gasquet


Kolda metro haritasi tasimak...


"Su kadarcik temas icin puani ona mi vereceksin yani?"

Youzhny?

Bu hafta Dubai'de ilk turda Simon'a kaybeden Youzhny'den ilginç bir karar gelmiş. Davis Kupası takımından emekli olduğunu açıklamış. Rusya bir sonraki hafta ilk tur maçında İsveç ile oynayacaktı deplasmanda... Bırakma sebebi olarak aile hayatına daha fazla zaman ayırma isteği ve normal kariyeri olarak göstermiş ama bana garip geldi. Yaşlı desen değil, 29 yaşında daha. Davis Kupası çok büyük bir yük değil zaten. Artı olarak her seride oynama gibi bir zorunluluk da yok. Yorulduğun zaman veya istemediğin zaman affını isteyebilirsin ama tamamen kestirip atmak ilginç. Üstelik seneye Olimpiyatlar varken...

Bu arada kadroya baktığımda Davydenko'yu da göremedim ve şüphelendim. Tabii belki de alınmadı Tarpischev tarafından form durumu sebebiyle ama kadroda Gabashvili ve Kunitsyn varken? Bilemiyorum Altan...

Foto: Dünyanın En Korkunç Topu




Foto: "Ne İstediniz Paradorn'un Mutluluğundan?"

Yok adam çok çirkinmiş de kadın çok güzelmiş. Alın işte, boşanıyorlarmış...

Video: "Avustralya Acik'ta Ne Eksikti?.."

..diye dusunuyordum da, Silili tenisseverler yoktu yahu? Ben o seyircilerin AO'daki hallerini hep memleketlilerini gormenin sevincine verirdim ama durum tam olarak oyle degil anlasilan.

Feci egleniyor insanlar!

24 Şubat 2011 Perşembe

Gunun Tweetleri

Serena Williams
Question- I keep hearing about an admittance to someone cheating me & lying about it after at the French open? Did she confess finally?

Serena Williams
Yes NO BOOT GUYS!!!!!!!!!!!!

Caroline Wozniacki
@
@ hahahaha!!

(45 dakika sonra)

Caroline Wozniacki
@
@ hahaha!!

Edit: +2 dakika sonra

Caroline Wozniacki
@
@ hahaha!!

Edit: +24 dakika sonra

Lindsay Davenport
by JamesLaRosa
OMG-luv itRT @:keep hearing about an admittance to someone cheating me & lying about it after at French open? Did she confess?

İpek Kaybetti - Marsel Dallas'ta

Acapulco'da ilk turu 2 sette geçen İpek ile Groenefeld, çeyrek finalde Koryttseva/Olaru çiftine kaybetti. Bu maçı kazanmalarını bekliyordum aslında, yakın da geçmiş zaten. 3-6 7-5 7-10 ile kaybedilmiş. Yine de son 2 haftaya toplam olarak bakıldığında güzel bir periyot olduğunu söyleyebiliriz İpek için. Önümüzdeki hafta açıklanacak sıralamada ilk 80 içinde olacak.

Marsel'den de haber var. Pazartesi günü başlayacka turnuvada Dallas challenger'da mücadele edecek. Doğrudan ana tablo yapıyor orada. Daha önce blog'da postlamıştık yanlış hatırlamıyorsam ama yeri geldiği için bir daha bahsetmekte beis görmüyorum. Şu meşhur olay da bu turnuvada yaşanmıştı. Turnuvada ilk günden son güne merkez korttaki tüm maçlar stream halinde olacak ve bu turnuvanın stream'i, çoğu ATP ve WTA turnuvasından çok daha iyi. Marsel eğer merkez kortta oynarsa görebileceğiz yani. Ona da başarılar...

Şike Şüphesi

Bu hafta Acapulco'da ilk tur maçında iki Arjantinli Chela ile Schwank karşı karşıya geldi. Chela üst üste 3 hafta oynadı ve sırasıyla çeyrek final, yarı final ve final yaptı. Toplam 3 haftada 12 maç oynadı ve mutlaka yorgundu. Schwank ise bildiğimiz gibi 2. turun ötesine geçemedi o da arka arkaya turnuvalar oynamasına rağmen.

İki oyuncu da haftaya Davis Kupası takımında muhtemelen kadroda olacaklar. Chela maçtan önce yorgun olan taraf olmasına rağmen kalite olarak çok daha ağır basıyordu ve bahis sitelerinde de 1.30-1.50 arası bir oranla favori gösteriliyordu. Ancak maçtan yaklaşık 2 saat önce oranlar tersine döndü ve Chela'nın oranı 3'ün üstüne fırladı birden ve Schwank maçın favorisiydi. Maç başladı ve ilk seti 6-3 Chela aldı. Schwank hala ağır favoriydi, oranı 1.50'nin üstüne çıkmıyordu bile. İkinci sette de 5-1 Chela öndeydi ve maça sadece bir oyun uzaklıktaydı Schwank'ın oranı 1.55'ti! Üst üste oyunlar kazanmaya başladı Schwank ve oranlar da 1.10 civarlarına kadar düştü tabii. Schwank sette 6-5 öne geçti ve Chela maçı bıraktı.

Şimdi bakıyorum da, başlıktaki "şüphe" kelimesi biraz fazla oldu sanki...

Kader ve Kural Karmasasi


Bu videoda olanlar yuzunden WTA Radwanska'dan ozur dilemis. Ama akil var mantik var yani; Radwanska itirazini oyunu durdurarak yapmadigina gore, puani da kaybetmemeli.

23 Şubat 2011 Çarşamba

Serena Uzerine

James LaRosa Serena Williams ve sakatligi uzerine muhtesem bir yazi yazmis.

Paylasmadan edemedim. Neredeyse her kelimesine katiliyorum.

Haberler

- Novak Djokovic ulkesi yerine Monaco'da yasamasinin sebebinin, ulkesinde ozel hayatina mudahale olmasi oldugunu soylemis. "Tamamen duygusal" sebepler...

-ATP'de isler yolunda gorunuyor. 2010 yilinda izlenme oranlari %26 artmis bir onceki yila gore.

-Yeni Zelanda'daki depren ITF Seniors oynayan 150 kadar oyuncuyu etkilemis. Kiminin pasaportu kaybolmus., kiminin esyalari...

-24 yasindaki 342 numarada bulunun efsane Sergei Bubka'nin oglu Sergei Bubka Jr. "Sirikla atlasam daha mi basarili olurdum acaba? Evet, evet, genetik denen bir sey var. Kesin basarili olurdum. Ama ben sirikla atlamayi da hic istemedim ki, tenisci olmak istemistim ben..." demis. "Cocuk yap, onu atlat o zaman" diyesim geldi kendisine.

-Surekli cekiliyor, durduramiyoruz... Serena Williams Nike gosteri etkilinliginden de cekilmis. Ama hakem olarak yer alacakmis yine de. Yerine gecen isimse Azarenka. "Meh" diyorum, etkinlik ilgincligini buyuk olcude kaybetti.

Emekli Sampiyonun Pismanliklari Vol.2

Emekli tenis sampiyonlarindan Justine Henin, 2003 Fransa Acik'ta Serena Williams macinda yaptigi hareketten pismanlik duydugunu soylemis.

"Kariyerimile ilgili en iyi anilarimdan biri degildi. Ama ondan sonra olanlar sihir gibiydi. Etkilendigi sey o puan miydi bilmiyorum." demis Henin. Onun "sihir" dedigi seye biz "mactan dusurme" diyoruz. Tanrinin bir lutfu falan degil yani.

Bir kac tane vaka var boyle aklima gelen. Kortta yalan soylemeyle ilgili yani. Gonzo Olimpiyatlar'da Fish macinda, 2009 RG'da da Martinez Sanchez yine Serena macinda (kadin sanssiz bu konuda) topun raketlerine degmedigini soylemislerdi. "Hissetmedik" falan demislerdi diye hatiliyorum. Hadi bu ikisi neyse de (milyonda bir ihtimalle hissetmediler diyelim) Henin ile birlikte en aleni yalanlardan birini Soderling soylemisti Nadal ile yaptigi macta. Nadal ve yalana karsi direnci artan Serena maclarini kazanirken, Blake kaybetmisti.

Hatirladim, sinirlendim yine aksam aksam....

Foto: "Topa Bak Dediniz Baktim"




Hah iste bak, boyle daha guzel... :)

Video:" Whaat? Sorry?" (Ferrer'in Ingilizce ile Imtihani)

Ozellikle 2:40'da gelen yanlis anlama... Super :)

Ipek Turladi

Urke korka izledigimiz Acapulco turnuvasinda Ipek partneti Groenefeld ile Foretz Gacon/Vedy ikilisini 64-75 yenerek ceyrek finale yukseldi. Rakipleri Koryttseva/Olaru ikilisi olacak.

Acikcasi ben bu turnuvadan elenseler cok da uzulmezdim. Zira, evet, korkuyorum. Ama kazandilar ve sevindik tabi.

Hayirlara vesile olsun....

Foto: Hey? Orada Misin???

"Su bizim kizlarin okul isini ne yapsak yaa?"

"Zurich'e mi tasinsak acaba?"

"Ama turnuva isi de var simdi Basel'de?"

"Aaa, top gelmis!"

"Seytan diyor git Guney Afrika'ya... Ama orasi da uzak be.."

"Mac mi bitti?"
-Sagolun, tesekkurler.. :)

Bir topa bak, bir onune bak be adam, oynadigin belli olsun.. :)

22 Şubat 2011 Salı

Raonic de...

...durur mu, yapıştırmış cevabı ve o da Acapulco'dan çekilmiş. Omzu sakatlanmış dediğine göre. Ancak hala Meksika'daki Davis Cup eşleşmesinde oynuyor görünüyor.

Acapulco ile ilgili WTA'nın günahını almışız, onlar da uyarıda bulunmuşlar. Turnuva direktörü ise sızan ATP ve WTA uyarılarını abartılı bulmuş.

21 Şubat 2011 Pazartesi

Roddick Delray Beach'ten Çekildi

Son dakika haberi. Roddick, Delray Beach'ten çekildi. Sakat olduğu konusunda söylentiler var ama hasta olduğu kesin. Soğuk algınlığı varmış kendisinin ve finali de öyle oynamış zaten. Dolayısıyla buradan çekilmesi sürpriz olmadı. İstediği 500 puanı aldı ve kendini bu ufak turnuvada riske etmek istemiyor. Zira mart ayında Indian Wells ve Miami'de kendisi için çok önemli olan 1600 puanı korumaya çalışacak.

7. Hafta Şampiyonları

Marsilya'da finalde Cilic'i 3 sette geçen Soderling bu seneki üçüncü şampiyonluğunu aldı. Ayrıca son oynadığı 6 turnuvadaki 4. şampiyonluğu oldu. Özellikle Fransa'da coştuğunu biliyorduk, yine öyle oldu. 2 Roland Garros finali, 2 Lyon şampiyonluğu, 1 Paris Masters şampiyonluğu ve şimdi de bu... İyi tenis oynuyor ve Indian Wells ile Miami'de geçen seneden kalan puanlarını koruyabileceğini gösterdi. Ama orada kortların daha yavaş olacağını ve maçların açık havada oynanacağını, bunun da Soderling için dezavantaj olacağını hatırlatmak lazım. Cilic de sonunda bir turnuvaya iyi başlayıp iyi bitirebildi, devamını bekliyoruz.

Hafta boyunca pek dikkatimi çekmeyen turnuvada Wozniacki şampiyonluğa rahat gitti. Arada 1 numarayı falan da geri aldı. Finalde Kuznetsova'ya karşı hiç zorlanmadı. Bu hafta Doha'da oynuyor. Clijsters yine yok. Aradaki farkı biraz daha açabilir ve en azından toprak sezonuna kadar rahatlayabilir. Burada dikkat çeken Jankovic'ti. Yarı finale kadar gelerek uzuuuuuun bir aradan sonra "ben de buradayım" dedi. Hala 8 numarada kalması ayrı bir ilginçlik. WTA'nın Roddick'i diyorum ona ben. Demiyorum da artık öyle diyeceğim. Şimdi aklıma geldi bu şahane fikir...

Memphis'te dandik oyuncuların dandik turnuvasını finalde Rebecca Marino'yu geçen Magdelena Rybarikova kazandı. Marino ilk setten sonra maçı bıraktı ve Memphis'te final gören iki Kanadalı da kupa kaldıramamış oldu böylece. Marino ayrıca bu hafta Acapulco'dan da çekilmiş sakatlığı sebebiyle...

Bir de Bogota vardı ama bırakın maçları izlemeyi fotoğraf almanın dahi çok zor olduğu bir turnuva hakkında yazmak kolay değil. Goerges erken elendi turnuvanın 1 numaralı seribaşı ve favorisi olarak. Ondan sonra tablo açıldı tabii. Dominguez Lino da aradan çıkıp fırsatı değerlendirdi ve kariyerinin ikinci WTA şampiyonluğunu aldı finalde Mathilde Johansson'u mağlup ederek.

Acapulco Sorunu

Acapulco'daki guvenlik sorunlari ile ilgili net bir sekilde yazamamistik.

ATP oyunculari cok net bir dille uyarmisti turnuva oncesi. "Erken gelmeyin, elendikten sonra cok durmayim" uyarilarinin uzerine bir de ozellikle seri basi isimler Ferrer, Verdasco ve Wawrinka icin "Otelden disari cikmayin, elenir elenmez pilinizi pirtini toplayip ulkeyi terkedin." uyarilari gelmis. Ve bu isimler bu sartlar altinda mac yapacaklar.

Nalbandian hem ufak bir sakatligi oldugundan hem de acikca belirttigi uzere korktugundan turnuvadan cekilmis. Ferrer ise cekilmeyi dusunmedigini soylemis. Bunu bir de boyle fotografli falan haber yapmislar ki tam hedef gosterir gibi, icim daraldi gorunce.

Son 1 ayda 15 kafasiz ceset bulunmus, bu hafta sonunda 12 kisi olmus.

Tamam ben Ferrer'e sert ciktim oradaki puanlari korumasi ile ilgili ama boyle bir ortamda ne turnuva oynanir, ne de orada gecen zamandan hayir gelir.

"Ferru.. Ne olur evine don.. :( "

Foto: "Anneee! Ortmen Bana 5 Peki Verdi!"

Memphis Sampiyonu Roddick

Gecenin en ilgi cekici maci gibi gorunen Roddick-Raonic macini izlemek icin pek cok tenis sever ekran basina gecti.

Ve bu tenis sevdalilarinin yarisi ilk setin sonunu goremeden maci izlemeyi birakti. Boyle bir set olabilemezdi sevgili okurlar. Servis uzerine kurulu, 2 vurustan uzun ralli olunca herkesin "Ha? Ne? Ralli mi olmus?" diyerek uyandigi, tenis maci var tenis yok, skor ilerliyor oyun yok seklindeki bir set oynandi ki ben Verdasco'ya hak verme esigine geldim bu sette. Yani cocuga cok saydik ettik ama omrumde gordugum en insani spordan sogutan hadiselerden biriydi su ilk set. Adam meger ne cile cekmis 2 mac ust uste haberimiz yok. Hadi biz bikinca kapatiyoruz, o adam bir de oynamak zorunda. 2. mactan sonra akil gitmis tabi, normal bence. Neyse efendim, mac diyorduk... Bu bayik olan ilk setin tie break'inde (ya ne olacakti?) Raonic mini break'i ilk bulan ve haliyle de ilk kaybeden taraf oldu. Roddick kendi mini break'ini vermedi ve seti aldi.

Ikinci sete Raonic servis kirma avantajiyla baslayan ve hemen bu avantajini yitiren taraf oldu. Bu setin tie-break'inde ise (baska ne olabilirdi ki?) Roddick 3 mac puanini harcayip "Hayiiir!" sesleri esliginde 3. seti mujdeliyordu (!). Bu arada ikinci setten itibaren ralliler gormeye basladik zira taraflarin ilk servisleri dusmeye basladi. Bir de yorulmasalar nasil dayanacaktik kim bilir.

3. seti Raonic cikartamaz diyorduk, zira yorgun gorunuyordu. Nitekim Roddick 4-1 ondeyken ust uste 2 servis kirma puani da gordu ama ustun bir kabiliyetle buradan seti 4-4'e getirmeyi basardi. 5-4'te mac puani kaciriyordu Roddick ve biz artik niye hala bu maci izledigimizi sorguluyorduk. Bu arada 3. sette ralli kalitesinin biraz daha yukseldigini belirtelim. Servisler dustukce ralliye giren gencler zamanla durumu kabullenip oyunlarini bile ilerlettiler. Derken 6-5'te bir mac puani daha geldi Roddick'e. Biz tie-break hesaplari yapiyorduk nitekim Raonic bunu da cevirecekti. Cevirdi de zaten. Duzgun bir atak yapip topu da file onunden kortun bos tarafina yolladi. Ne olduysa Roddick'e oldu. Artik nasil bir vahiy geldiyse "Kactir kaciriyorum, ya bu puanda kendimi paralarim, ya da daha alamam bu maci" dedikten sonra bir uctu topa ki diz, dirsek ne varsa siyirdi yere konarken. Ama topa da vurdu o arada. Raonic biraz uyanik olup Roddick'in uctugu tarafi kapatabilse cevirecekti ama o cocuk da surmenaj oldu tabi bir noktadan sonra. Roddick ucusundan sonra her macindan sonra en az bir fotografta gordugumuz "kafa yerde, popo havada" durusunu sergilediginden maci kazanip kazanmadigini da anlayamadi bir sure. Zira seyirci de biz maci izleyenler gibi dut yemis bulbule dondu. Bu mac bitmis olamazdi. Bitse bile bu kadar guzel bir puanla bitmis olamazdi.

Iste o puan...

20 Şubat 2011 Pazar

Ancic Birakiyor

Mario Ancic, gecmek bilmeyen sirt sakatligi yuzunden bu hafta tenisi birakacagini aciklayacakmis.


Video: ATP Memphis Ozetleri



Haftanin Finalleri

Bayanlarda bu haftanin heyecan veren finali beklendigi gibi Dubai'den cikti. Caroline Wozniacki dun geriye duserek basladigi maci iki sette tamamlayarak Jankovic'i elemis oldu. Kuznetsona ise Pennetta'yi 64'luk iki set ile gecti.

Diger iki turnuvaya baktigimizda, Bogota'da final gorecegini zannettigimiz Suarez-Navarro'nun yari finalde Johansson'a yenildigini goruyoruz. Diger taraftaki finalist adayim Martic de macindan cekilince ortaya Johansson-Dominguez seklinde bir final cikti. Memphis'te ise final oynandi ve Marino ilk setten sonra cekilince kazanan Rybarikova oldu.

Erkeklerde mac bollugu yasanan bir gunun ardindan Buenos Aires'de final Almagro-Chela seklinde sekillendi. Almagro bu sene bir Ferrer, bir Ferrero misali Guney Amerika'dan puan toplayacak gibi gorunuyor.

Marseille'de ise Soderling, haftanin cikis yakalayan ismi Tursunov'u iki sette gecerek gecen sene oldugu gibi finale geldi. Diger finalist ise yillardan ve yollardan sonra final goren Marin Cilic. Sezon basinda mac puani harcayan Cilic bu sefer mac puani kurtarip Youzhny'i eleyerek finale geldi. Soderling yorgun gorunuyordu, cekismeli bir final olabilir burada.

Haftanin diger ATP turnuvasinda ise finali Raonic ve Roddick oynayacak. Raonic 3 sette kazana kazana finale kadar geldi. Son olarak Mardy Fish'i de gecen Raonic icin durum belirsiz, zira Roddick hem bu turnuvada cok iyi maclar cikartti hem de sag omzu sakat. Dun aksam Del Potro ile oynadigi maca cok iyi basladi. Ben senelerdir servisi bu kadar guclu olan Roddick'in forehandlerinin bu denli vasat olusunu anlayamazdim. Dun oynadigi macta olmasi gereken gibi forehand ile cok sert ve cizgileri yoklayan forehandler yolluyordu ki ilk seti tek servis kirma ve etkili servislerinin de yardimiyla rahat aldi. Ama ikinci setin basinda Roddick'e bir seyler oldu, hem servisleri etkisizlesti hem de forehand kanadindan bir suru hata yapmaya basladi. Servisini de kirdirdi zaten. Daha sonra sakatlik molasi geldi ve saglik gorevlisinin saglam insani sakatlayabilecek tedavisinin ardindan epey toparlandi. 20 dakikaya yakin suren 5. oyundaki Del Potro servisini kiran Roddick, boylelikle ust uste 3 oyun almis ve break farki ile one gecmis oluyordu. Sonrasinda nispeten rutin devam eden maci Roddick aldi.

Macta Del Potro'nun sag bacagi bandajliydi ve macin sonuna dogru oldukca yorulmus gorunuyordu. Zaten kondisyonu cok guclu olmadigindan sasilacak bir durum degil. Ama tabi zamanla daha iyi olacaktir. Rallilerde kendi sevdigi toplari yine iyi derlendirse de ralli uzadikca gucunu kaybetti ve sevmedi slice benzeri toplarda yine cok hata yapti. Temposu ve mac trafigi son zamanlarda birden yogunlastigindan bir muddet dinlenmesinin faydasi olacagini dusunuyorum. Roddick ise omuz sakatliginin dusurdugu golgeye ragmen izledigim en iyi maclarindan birini oynadi. Ozellikle forehandi kendisini yari yolda biraktiginda backhandi muthis calisti ki ikinci sette mactan kopmamasini saglayan da bu oldu.

1-2 laf da turnuva organizatorlerine edelim. ATP 500 seviyesindeki turnuvada sahingozu sisteminin olmamasini anlamak mumkun degil. En azindan merkez kortta olmaliydi diyorum. Mac puanini getiren ace Del Potro'yu epey rahatsiz etti. Tabi ki o ace olmasaydi da maci kaybedecekti ama en azindan hem izleyenlerin seyir zevkine, hem de oyuncularin mucadelesine golge dusmemis olurdu.