8 Aralık 2009 Salı

Ryan Harrison

İsmini, bazılarımız 2008 Avustralya Açık'taki junior yarı finali, bazılarımız 2009 US Open elemelerinin ilk turunda Marsel İlhan ile oynadığı maçta duydu. Amerikan tenisinin gelecek vaat eden oyuncularının arasında ismi başı çeken Ryan Harrison; Alex Kuznetsov, Donald Young ve Jesse Levine gibi oyunculara set dahi vermeden Avustralya Açık 2010 için ana tablo biletini kaptı.

Turnuvanın çeyrek final sonuçlarını vermiştik. Yarı finallerde, beklediğimiz gibi Jesse Levine kazanarak finale çıktı. Çekişmeli geçebilir, ortada dediğimiz Young-Harrison maçı ise, pek de öyle olmadı. 6-3, 4-0'ı yakalayan Harrison, o andan sonra biraz yalpalasa da, maçı bırakmadı ve 6-3, 6-4'lük setlerle turnuvada adını finale yazdırdı. 5 set üzerinden oynanan final maçında 4 setlik bir Levine galibiyeti düşünüyordum. Yanıldım. Çok rahat yendi Harrison, Levine'ı. 6-4, 6-1 ve 6-3...

Ünlü tenis yazarı Peter Bodo'nun blogunda Harrison ile ilgili yazdığı bir makale vardı birkaç ay öncesinde. Güçlü servisinden, etkili groundstroke'larından ve sağlam file oyunundan bahsediyordu. Şu anda ATP Tour sıralamasında 363. sırada bulunuyor Amerikalı tenisçi. Henüz 92 doğumlu olduğunu da hatırlatalım. Genelde bu yaşlarda tenisçiler yeni yeni piyasaya çıkmaya başlarken, Harrison, 2008 yılında başladığı (aslında 2007 ama sadece 1 turnuvaya katıldığı ve o da aralık ayında olduğu için pas geçtim) profesyonel kariyerinde, kısa sürede ufacık da olsa bir patlama gerçekleştirmeyi başardı. Avustralya Açık'ta biraz zor kura çeksin de, TV'den izleyebilelim. Christophe Rochus-Ryan Harrison maçını Eurosport neylesin, değil mi? :)

Kadınlarda, Christina McHale beklediğimiz gibi finale çıkmış. Rakibi, CoCo Wandeweghe idi. İlk set, tie-break ile Wandeweghe'ye gitmiş. İkinci set, 6-0 ile McHale'a. Final setini 6-3 ile alan Wandeweghe wild-card'ı kapmış. Ona da bir tebrik gitsin.

14-20 Aralık arası Avustralya Tenis Federasyonu, kendi oyuncuları için buna benzer mini bir turnuva düzenleyecek. Katılacak isimlerin tamamı açıklanınca buraya koyarız. Ayrıca, o turnuva için stream de olacak. Onu da buradan paylaşırız. Avustralya Açık havasına girmek adına, iyi bir ön hazırlık olabilir. Zaten mavi hissetmeye(!) başladım bile...

6 Aralık 2009 Pazar

Hangisi?


Ve Juju Korta Çıkar...

Geri dönüşünü kısa bir süre önce açıklayan Henin, bugün vatandaşı Kirsten Flipkens karşısında ilk kez korta çıktı. Maç için internet üzerinde stream bulunmasına rağmen başka işlerim olunca izleyemedim. 6-4 ve 6-4'lük setlerle kazanmış Justine. Çok iyi puanlar da aldığı söyleniyor, çok feci basit hatalar yaptığı da. 1.5 yıllık aranın ardından garipsememek lazım tabii. Flipkens de gayet iyi bir oyun ortaya koymuş.

Bu 4 oyuncunun mücadele ettiği bir hazırlık turnuvası bu arada. Diğer maçta Flavia Pennetta, Alize Cornet'i 6-4 ve 6-0'la mağlup etmiş. Yarın kaybedenler ve kazananlar karşı karşıya gelecek. Pennetta maçı, daha iyi bir test olabilir Belçikalı için.

Avustralya Açık'a Wild Card

USTA (Amerikan Tenis Birliği) Avustralya Açık 2010 için erkeklerde ve kadınlarda birer adet olmak üzere, toplamda 2 wild-card veriyor kendi oyuncularına. Wild-card'ın hangi oyunculara gideceğini ise 8 kişilik bir mini turnuva belirliyor. Amerikan olup da, Avustralya Açık ana tablosuna sıralaması yetmeyen oyuncular katılabiliyor bu mini turnuvaya. 3 maç kazanan bileti kapıyor.

Turnuvanın çeyrek final maçları dün akşam oynandı. Sonuçlar şöyle;

Erkekler:

Jesse Levine(1) def. Eric Quigley(8), 6-2 6-2
Michael McClune(5) def. Lester Cook(4), 6-3 6-2
Ryan Harrison(6) def. Alex Kuznetsov (3), 6-3 6-3
Donald Young (2) def. Jack Sock(7), 3-6 6-2 6-0

Kadınlar:

Julia Boserup(8) def. Madison Brengle(1), 6-3 6-4
Alison Riske(2) def. Grace Min(7), 6-4 6-4
Christina McHale(3) def. Ester Goldfeld(6), 6-3 6-2
CoCo Wandeweghe(4) def. Asia Muhammed(5), 6-4 6-2

Yarı final maçları pazar, final maçları ise pazartesi günü oynanacak. Eşleşmeler şöyle;

Jesse Levine(1) - Michael McClune(5)
Ryan Harrison(6) - Donald Young(2)

Julia Boserup(8) - Alison Riske(2)
Christina McHale(3) - CoCo Wandeweghe(4)

Erkekler Levine'ın zorlanmadan finale çıkacağını düşünüyorum. Harrison-Young maçı ortada. O maçı alan kim olursa olsun, finalde Levine'ı zorlayacaktır. Ama, Levine'nın final maçını da kazanmasını bekliyorum. Kadınlarda Riske-McHale finali ve McHale'ın bileti alması yüksek bir ihtimal gibi duruyor.