20 Temmuz 2011 Çarşamba

US Open 2011 Outfits: Caroline Wozniacki


Rogers Kupası Tanıtım Posteri


Yukarıda gördüğünüz poster birkaç hafta sonra Toronto'da düzenlenecek olan Rogers Cup için hazırlanmış. Hazırlanmış ama çok geçmeden kaldırılmış. Nedeni ise posterdeki mottonun feministlerden tepki alması. Yeni slogan "making history, re-living history" olarak değiştirilmiş.

Açıkçası posterdeki mottoya gelen tepkileri anlamsız ve daha da ileri gitmek gerekirse aptalca buldum. Bu mottonun neresinde ayrımcılık, kadını sadece seks objesi olarak görme gibi durumlar söz konusu (feministlerin yaptıkları açıklamada şikayetçi oldukları meseleler bunlar, kendi çıkarımları yani, ben demiyorum) bilemiyorum. Rogers Kupası sadece WTA turnuvasının düzenlendiği yer. Bu turnuva Toronto'da. Aynı hafta ATP turnuvası Kanada'nın bir başka şehri olan Montreal'da. Organizatörler de daha fazla bilet satabilmek için dört efsanenin katıldığı ufak çapta bir gösteri turnuvası hazırlamışlar, muhtemelen kadınlar maçları oynandıktan sonra akşam seansında son maç olarak oynanacak maçlar olarak. Bu dört isimden ikisi de McEnroe ve Agassi.

Şüphe yok ki, tenisle pek alakası olmayan biri bu posteri görünce ismini duymuş olduğu Agassi ve McEnroe'yu görmek için bilet alabilir. Onlar için bilet almışken de aynı zamanda kadınlar tenisi izleyebilir. Bu sloganda bir art niyetten ziyade, erkekler tenisinin efsanelerinin isimlerini kullanarak insanları tribüne çekme çabası görüyorum. Ha, unutmadan ekleyeyim. Feministler bir de bu sloganda "efsaneler için kalın" sözünden "kadınlardan efsane olmaz"ı çıkarmışlar, tebrik ediyorum. Eh, buna da bir şey demiyorum artık.

Turnuva organizasyonu ima ettiklerinin öyle bir şey olmadığını söylemiş ama yine de gelen tepkileri dikkate alarak sloganı değiştirmiş bu sebeple yazının ilk paragrafında belirttiğimiz üzere. Feministler gelebilir yani, sıkıntı yok.

US Open 2011: It Must Be Love



19 Temmuz 2011 Salı

Bastad: Soderling Şampiyon

Geçen hafta 4 turnuvayla geçildi 2 WTA, 2 ATP olmak üzere. En ilgi çekici olanı Bastad'daki turnuvaydı.

10 gün önce Davis Kupası'ndan sakatlığı sebebiyle çekilen Soderling, burada oynadı. Hem de ne oynamak. Rahatlıkla bu seneki en iyi performansını gösterdiğini söyleyebilirim. Junqueira'ya 1 oyun, Berdych'e 1 oyun ve finalde Ferrer'e sadece 4 oyun bıraktı. Özellikle finalde Ferrer'e karşı oynadığı oyun bu sene herhangi bir oyuncudan gördüğüm en iyi etkileyici tenis olabilir. (Djokovic'i bile dahil edebilirim) Ferrer klasik oyununu oynadı. Üstelik maç günü saatlerce yağmur yağdı ve yavaş olan kort iyice yavaşlamıştı ama buna rağmen Soderling sağlı sollu çok güçlü vuruşlar yaptı ve süper servisler kullandı. Bu formunu sert kortlara taşırsa ilk 4 ile kapışabilir.

Stuttgart'taki turnuvayı sakatlıktan dönen Ferrero kazandı. İlk turda çoğu seribaşı elenince yolu açıldı. Finalde bu sezonun parlayan isimlerinden Andujar'ı rahat geçti. Kazandığı Mercedes'i ise babasına hediye etti.

WTA'de Bad Gastein ve Palermo'da düşük profilli 2 turnuva vardı. İspanyollar bu ufak çaplı toprak turnuvalarını domine etti. Bad Gastein'de Maria Jose Martinez Sanchez, Palermo'da Anabel Medina Garrigues kazanan isimler oldular.

Foto: Borg