9 Mart 2013 Cumartesi

Video: Çokoprens Farkı


Rafa 5 numarada olsa görmeyecektik tabi :(

7 Mart 2013 Perşembe

Indian Wells Kuraları

Turnuvanın 96'lık bir tablosu var ama buna rağmen elemelerde Gulbis gibi, Harrison gibi isimleri görebiliyoruz... Hayat bazen çok tuhaf.

Erkeklerde en dikkat çeken unsur Nadal ve Federer'in aynı çeyrekte olması. Bu çeyrek yarıda Ferrer ile oynayacak. Çeyrek finalle yarı finalin yeri değişmiş gibi olmuş. Djokovic yarıyı Murray veya Del Potro ile oynar gibi görünüyor. Finalegider bence. Diğer tarafta ne Nadal'dan ne de Federer'den vasatın üzerinde bir oyun beklemiyorum. Berdych yine aradan sıyrılsa şaşırmam.

Kadınlarda Serena Williams'ın geleneksel olrak oynamadığı turnuvanın 1 nolu seribaşı Azarenka, Kerber ile aynı yarıda. Açıkçası Kerber dahil, bu yarıda tehdit oluşturabilecek kimseyi göremiyorum. Seyici desteğini alırsa Stephens belki zorlar, ama sadece zorlar Azarenka'yı. Sakatlığı tekrar rahatsızlık vermezse Azarenka'yı finale yazabiliriz. Diğer taraf ise Radwanska, Sharapova, Kvitova ve hatta Kirilenko derken oldukça hareketli olmuş. Bence tablonun bu yarısı ayrı master turnuvasına çıksın. Buradan kimin geleceğini kestimek güç; geçen hafta ter döken toprakçılar Errani, Suarez vb isimler de buraya doluştuklarından "underdog" yönünden açık bir taraf. İyi çeyrek finalller çıkacaktır bu yarıdan.

4 Mart 2013 Pazartesi

Hafta Şampiyonları

Tabi ki önceliği bu hafatnın en çok konuşulan şampiyonluğuna veriyoruz....

Ernests Gulbis kupa kazandı!!!! Yapacak yorum bulmakta zorlanıyorum ama sanırım en mantıklı açıklama yapacak daha ilginç bir şey bulamamış olması olsa gerek. Yazık, çocuğun hayatı nasıl monotonlaşmışsa artık, sanki profosyonel tenisçiymiş gibi tunuva oynadı zavallı. Bu tunuvada yarı finalde Roger-Vasselin'e elenen Isner'e de laf edilebilir ama onun sakatlık sorunları olduğundan şimdilik görmezden geliyorum. Yarı finale gelen bir başka isim olan Haas'ı ise taktir ettim.

Dubai'den şaşırtıcı bir sonuç çıkmadı; Djokovic şampiyon. Federer'in Berdych'e elenmesi çok konuşulduysa da açıkçası beni hiç de şaşırtmadı. Şu an kendisini ilk 4'te tutmaya fazlasıyla yetecek puanı var. Slam yarı finalinde Murray veya Djokovic ile eşleşmesi de pek fark yaratmaz bence; her ikisi de eskisi gibi değiller. Ne Djokovic'in Federer'i rahat yeneceğini, ne de Murray'in kolay teslim olabileceğini söylemek mümkün değil. E Rafa da zaten Rafa. Gerçi Nadal 5 numarada kalırsa Federer'in yarıda Ferrer ile eşleşme şansı olabilir Paris'te ama hem Nadal beklenenden iyi döndü, hem de Ferrer kan kaybediyor. Hal böyleyken kendini zorlamasına çok gerek yok Federer'in.

Kadınlarda Kuala Lumpur'da Pliskova şampiyon oldu. Çağla burada ilk turda Morita ile eşleşti ve elendi. Morita da yarı finalde şampiyona elendi. Son derece zayıf tablosu olan bu turnuvadan Wozniacki eli boş dönmeyi başardı. Çinli Wang'a elendi, hem de ilk turda.

Taze kadınlar turnuvası olan Florianopolis'te kalbim Venus'leydi ama olmadı malesef. Yarı finalde Puckova'ya kaybetti Williams. Yine zayıf sayılabilecek bir tablosu olan turnuvayı Niculescu kazandı.

Vee sırada benim en sempatik bulduğum turnuva: Armut Kupası!. İyi toprakçıların buluşma yeri olan Acapulco'daki turnuvada sürpriz olmayan bir şekilde Errani şampiyon oldu. Yıl içinde performansı dalgalansada kendisinden istikrarlı bir toprak oyuncusu olarak bahsetmek mümkün. Finale gelen diğer isim Carla Suarez Navarro.

Ferrer-Nadal derbisinden ise malesef fiyasko çıktı. Hem Nadal'ın vites arttırması hem de Ferrer'e finalde "kal gelmesi" sonucunda Ferrer sadece 2 oyun alabildi. Nadal sevinçten göz yaşlarını tutamadı. O ağlayınca biz de ağlamış sayıldık...