18 Haziran 2010 Cuma

Wimbledon 2010 Tek Erkekler Kurasi

Kuralar burada.

Ilk 4 seri basi ismin ceyregine sira ile bakalim.

Federer'in ceyregine baktigimizda Federer'in finale kadar olan yolu Falla - Bozolcaj - Clement veya Tipsarevic - Melzer veya Lopez -Wawrinka veya Berdych - Hewitt veya Roddick seklinde olur diye dusunuyorum. Djokovic her ne kadar gecen hafta ciftlerde kupa kazanip biraz kendini bulduysa da en iyi 5 set uzerinden oynanan maclar ayri bir ortam tabi. Ben sahsen Djokovic'in tatile ihtiyaci oldugunu dusunuyorum. Mucizevi bir sekilde formunu yukseltmezse Hewitt veya o olmadi eger formunu yakalayablirse Roddick'e elenecektir. Sakatliktan donen Davydenko'dan da birsey beklemiyorum. O yine kendini Wimbledon sonrasi toprak turnuvalarinda bulur bence. Federer ceyrek finale kadar rahat gelip daha sonra 4 hatta 5 setlik maclar gorebilir final oncesinde. Bu ceyregin olasi supriz ismi Benjamin Becker.

Ikinci ceyrekte Djokovic var. Federer'in ceyregini incelerken hizimi alamayip Djokovic'in durumuna da degindim. Bu ceyregin iki onemli ismi Hewitt ve Roddick. Hewitt'in Halle'yi kazanmasini gectim, Roland Garros'ta Nadal'a kaybettigi macta bile taktiri hak eden bir oyun oynamisti. Form durumu iyi ve ceyrek finale gelmesi cok buyuk bir ihtimal. Roddick ise acikcasi soru isareti ama formunu yukseltebilirse gecen senenin verdigi hirsla finale kadar gitmesi olasiliklar dahilinde. Bu ceyrekteki "buyuk supriz" adayim Teimuraz Gabashvili. Supriz olmayan supriz adayim ise Mardy Fish. Ilk turdaki Fish - Tomic eslesmesi eglenceli gecebilir.

Ucuncu ceyrekte ise Murray ikamet ediyor. Seri basi isimlerin cogunun sakatliktan dondugu bu ceyregin en dikkat ceken eslesmesi Querrey - Murray eslesmesi. Burada Murray kafasini toparlayamazsa yari finale giden isim (eger bikkinligini uzerinden atabilirse) "Bezgin Bekir" Querrey olur. Ferrero - Malisse ilk tur mucadelesinden supriz cikabilir. Ceyrekteki supriz adayim Dolgopolov, "buyuk supriz" adayim Kamke.

Geldik Rafa'nin ceyregine. Finalin diger guclu adayinin durumu biraz karisik. Ilk turda Nishikori ile oynadiktan sonra Blake ve Gulbis gelecek gibi duruyor. Durumu karisik yapan bu uc ismin de su aralar sakatliktan donen oyuncular olmalari. Ama hepsi de formda gelirse Nadal'in durumu diger 3 seribasindan daha kotu gorunuyor. Zira 4. turda Isner var ki, bildiginiz gibi kendisi sert zeminde Rafa'yi epey zorlamisti. Ancak Isner'in korttaki hareket kabiliyenin sinirli olmasi ve servisinin bir Karlovic servisi kadar olumcul olmamasi (yine cok fenadir o ayri) Isner icin islerin sert zemindeki kadar iyi gitmeyebilecegini dusunduruyor. 4. turda Nadal'in Youzhny veya De Bakker ile karsilasmasi da mumkun olabilir. De Bakker toprakta daha iyi gibi ama sert servisleri ve duz forehandlerinin cimde ise yarayabilecegini ve oyunlarin kisa surmesi dolayisi ile de fiziksel zayifliginin kendisini daha az etkileyebilecegini dusunuyorum. Nadal saydigim isimleri gecerse ceyrekte Soderling ile oynayacak. Ceyrek final maci oldugundan Soderling daha zinde gelecektir, ancak mental avantaj Rafa'dan yana. Soderling Roland Garros finali sonrasinda adeta cokmustu, bu maca da olumsuz bir havada cikmasi mumkundur. Nadal tum bu "canavar servis, hizli forehand" adamlarini atlatabilirse Andy Murray ile karsilasabilir, ancak bunun icin birinin Murray'e sihirli degnek ile dokunmasi lazim. Icimden bir ses olasi bir Rafa yari finalinin, Nadal icin ceyrek finalden daha kolay gececegini soyluyor. Ceyregin supriz adayi Dudi Sela.

Gelelim bu turnuvanin en onemli isminin durumuna; Marsel Ilhan. Marsel ilk turda Marcos Daniel'i rahat gectikten sonra Victor Hanescu'yu cekismeli gecen 3 set sonunda eleyip, Davydenko'nun rakibi olacak. Sakatliktan yeni donen ve eski formunu yakalayamayan Davydenko'yu da fazla zorlanmadan gectikten sonra isteksiz gorunen Djokovic'i de gececek olan Marsel, Federer ile ceyrek finalde karsilasacak. "Zaten yari final rekorum bitti, hem bu turnuvayi kazansam da 1 numara olmuyorum, gidip ikizlerle oynayayim, biraz dinleneyim" havasinda olan Federer'i de gectikten sonra bence Hewitt ile karsilasacak. Iste bu mac cekismeli gecer sevgili okurlar. Ama Marsel bizi uzmez, final gorur. Finaldeki rakibi Rafa olabilir. Macin galibini tahmin edemiyorum. Ama sakatlanan oyuncular ve formsuzluklar yuzunden 2010 FIFA Dunya Kupasi kadar zevksiz gecebilecegini dusundugum Wimbledon 2010'un en zevkli maci muhtemelen bu olacaktir.

Inanmak basarmanin yarisidir...

17 Haziran 2010 Perşembe

Marsel Ana Tabloda

Marsel, Wimbledon son eleme turunda Roko Karanusic'i 7-5 7-6 6-2'lik setlerle mağlup ederek Amerika Açık ve Avustralya Açık'tan sonra 3. bir grand slam'de ana tablo gördü. Ana tablo kuraları yarın çekilecek ve Marsel'in rakibini öğreneceğiz. Marsel, ilk turda kaybetse bile Wimbledon'dan sonra açıklanacak sıralamada ilk 110'a girmeyi garantiledi...

16 Haziran 2010 Çarşamba

Federer Wimbledon'da 1 Nolu Seribaşı

Wimbledon'da 1 nolu seribaşı, şu an sıralamada 2 numara olan Roger Federer oluyor.

Bu benim Roland Garros sonrası merak ettiğim bir durumdu. Nadal 1 numara olsa bile geçen yıl 0 puan aldığından bu yıl 6 kez bu turnuvayı kazanan Federer'in 1 nolu seribaşı olması daha olası gibiydi. Ancak Nadal geçen yıl 0 puan almışsa da katıldığı son yıl şampiyon olmuştu. Organizasyon seçimini Federer'den yana kullanmış.

Pratikte ise bu hiç bir şeyi değiştirmiyor. Her iki isim de yine kendi yarılarında lider konumdalar ve kuraya göre 3 veya 4 nolu seribaşı ile yarı finalde eşleşme durumları var. Ayrıca turnuva her zaman son şampiyonu korta erken çıkartma geleneğine sahip olduğundan Federer 2 nolu seri başı olsaydı bile maçlarını yapmaya gün olarak Nadal'dan önce başlayacaktı.

Andy Murray'den Davis Cup ve Türk Takımı Üzerine Yorumlar

Andy Murray Davis Cup eşleşmesine katılmayacağını açıklamış. Böylelikle olası bir Marsel - Murray eşleşmesi de yalan olmuş oldu.

"Türkiye'nin bir numarası çok zorlu bir oyuncu" diyen Murray (Marsel diyorum, Marsel İlhan onun adı diyorum, dinletemiyorum) İngiliz takımının Türkiye gibi takımları yenerek tecrübe kazanmaya ihtiyacı olduğunu belirtmiş.

Bu arada eşleşmede İngiltere'den Bogdanovic de yok, ama malesef Marsel'in belalısı James Ward duruyor.

15 Haziran 2010 Salı

Marsel Ana Tabloya Doğru

Marsel, bugün 2. eleme turunda Aljaz Bedene'yi beklediğimiz gibi rahat geçti 6-2 6-4'lük setlerle. 3. ve son maçını perşembe günü oynayacak. Bu maçın 5 set üzerinden oynanacağını hatırlatalım. Rakip ise, beklediğimizin dışında Roko Karanusic oldu. Hernych karşısında 2 break farkla son sette 5-2 geride olan Karanusic, buradan dönüp son seti 8-6 kazanmayı başardı ve Marsel'in rakibi oldu. Marsel favori, kazanması gerekiyor. Bundan daha iyi kurayı bulamaz. Eğer bunun baskısı altına girmezse 3 setlik bir galibiyet gelecektir. Başarılar Marsel...

Roger Federer Wimbledon 2010 - Nike


















Rafael Nadal Wimbledon 2010 - Nike
















14 Haziran 2010 Pazartesi

Marsel Kazandı

Marsel bugün elemelerde oynadığı maçta Ruben Bemelmans'ı 6-3 4-6 6-1'lik setlerle geçerek 2. tura yükseldi. İlk seti 2 break ile kapattıktan sonra, ikinci seti de iyi götürüyordu Marsel. 4-3'te servis kırma şansları kaçırdıktan sonraki oyunda servisini 0'a karşı kırdırdı. Bemelmans set için servis atarken Marsel servis kırma şansı yakalasa da bunu değerlendiremedi ve set Bemelmans'a gitti. Son sette 1-1'den sonra 5 oyun üst üste alan ve 2 kez rakibinin servisini kıran Marsel, Belçikalı rakibini bu yıl 2. kez yenmiş oldu.

2. turdaki rakip Sloven Aljaz Bedene. Bedene, ilk turda Ascione'u 3 sette geçti. Bedene 88 doğumlu genç, sıralamada 284. sırada olan bir raket. 2008'den önce maçı yok turda. 2008'de de sadece 2 turnuvası var. 2009 ve 2010'un bu zamanına kadar da 3-4 challenger turnuvası hariç hep future turnuvalarında oynamış ve bunların da 2-3'ü hariç hepsi toprakta. Kariyerinde çimdeki ilk maçıydı bugün oynadığı ve onu da kazanmış oldu. Marsel, ağır favori tabii. Yarın oynanacak maç 4 numaralı kortta ve günün son maçı. Saat vermek zor ama TSİ 19.00'dan önce başlamaz gibi.

Başarılar Marsel...

Foto: Biraz Tatil Iyi Gelir


Del Potro zorunlu tatilin iyi yanlarini gormeye baslamis...Guzel...

Radio Wimbledon

Wimbledon'ın radyosu meşhurdur. Dış kortlardan yayın yapması falan filan, dinlemesi zevkli olur her sene. Bu sene de elemelerde start alacak radyo yayını, resmi sitesinde bulabilirsiniz Wimbledon'ın. Biliyorsunuz, Marsel ilk eleme maçını yarın oynayacak. Radyoda görevli olan bir kişi, kazanan oyuncuların en azından bazılarıyla röportajlar yapabileceklerini, sorular sorabileceklerini vesaire söylemiş. Aynı şahıs, merak ettiğiniz bir şey, soru sormak istediğiniz bir oyuncu varsa diye twitter adresini de vermiş:

http://twitter.com/guy_mccrea

Başta Marsel olmak üzere, elemelerde diğer gözünüze çarpan oyuncularla ilgili sorularınızı buraya sallayabilirsiniz. Bilemiyorum tabii ne kadarı geri döner ama ben Marsel ile ilgili şansımı deneyeceğim açıkçası...

George Bastl



Mutlaka hatırlanır George Bastl. 2002 yılında Wimbledon 2. turunda Pete Sampras'ı mağlup ederek Sampras'ın Wimbledon'daki hakimiyetini resmi olarak sonlandırmış oyuncudur. Onun öncesinde 2001'de 4. turda Federer'e kaybetti Sampras gerçi ama, o maç tam anlamıyla kanıtlamıştı bunu. Zamanında bir top 100 oyuncusuydu. Şimdi 35 yaşında ve artık zevk için senede 5-10 turnuvada oynuyor. Bu 2 fotoğraf, dün Eastbourne'da oynadığı maçtan. 35, genç bir yaş değil eyvallah da, bir sporcu için yine de fazla değil mi bu göbek diye sorasım geliyor. Sadece göbek olsa iyi, surat, sakal falan da iyice kaymış. Aman dikkat, alkolü fazla kaçırmayalım...

Blake Dönüyor

James Blake, uzun süredir sakatlık sebebiyle ortalarda yoktu. Yarın Eastbourne turnuvasının ilk turunda Julien Benneteau ile oynayacağı maçla geri dönüşünü yapacak Amerikalı raket. Yaptığı açıklamada bu turnuvanın Wimbledon için kendisine güzel bir pratik olacağını, asıl dönüşü ise Amerika sert kort sezonunda yapacağını söylemiş. Ben de Eastbourne ve Wimbledon'da çok şey beklemiyorum, muhtemelen ilk turlarda da elenecektir ama Amerika'da da iyi geri dönemezse kulağını çekmek lazım. Neyse, Blake renktir, iyidir, değişiktir. Hoşgelmiş tekrardan.

Marsel Wimbledon'da

Wimbledon 2010 elemeleri yarın başlıyor. Diğer 3 grand slam'de eleme maçları salı başlarken, Wimbledon'da pazartesi başlamasının nedeni hem Wimbledon elemelerinde çiftler elemeleri de olması, hem erkeklerde elemelerin son turundaki maçların 5 set üzerinden oynanması ve hem de yağmur ihtimali tabii...

Kuralar bugün çekildi erkek tek ve çiftlerde. Marsel, 11 numaralı seribaşı olarak mücadele edecek eleme tablosunda. İlk turda yarın (artık bugün oldu) TSİ 13.00'da Ruben Bemelmans ile oynayacak. Belçikalı ile geçen ay Ramat Hasharon'da oynamıştı Marsel ve 2 sette kazanmayı başarmıştı. Bunu geçerse 2. turda Thierry Ascione ile oynayacak Marsel, ki o da zor bir rakip sayılmaz. Eleme turunun son maçında gelecek rakip ise çok büyük bir ihtimalle Jan Hernych olacak. Çimde 2007 ya da 2008 yılında Rosmalen'de final oynamıştı yanlış hatırlamıyorsam. Tecrübeli, ama aynı zamanda yaşlı ve biraz da düşüşte tabii. Ben Marsel-Hernych maçı olacağını düşünüyorum son turda ve o maçın da %50-50 olduğunu düşünüyorum. Marsel'in kurası Roland Garros'a oranla çok daha iyi tabii. Burada ana tabloya kalması gerekiyor ama Soeda ve De Voest'ten aldığı mağlubiyetler de düşündürücü. Son 1 haftada umarım sıkı çalışmıştır dersine.

Başarılar Marsel!