15 Ağustos 2010 Pazar

Toronto'da Final

Final Murray-Federer olarak sekillendi.

Murray'in Nadal ile olan macini cogunlukla skor olarak takip ettim, oyunla ilgili yorumlari ise maci izleyen Russell'dan aldim. Macta en fazla goze carpan sey Nadal'in servislerinin kotu olusuydu. Basin toplantisinda sebebi soruldugunda gecen yil, verdigi aradan sonra servislere cok yuklenerek antremana basladigini ve karnini sakatladigini, bu nedenle bu sene antremanlarda servisine fazla calismadigini soylemis. Nadal'in servislerinin Wimbledon'daki kadar iyi olmadigini bir onceki postta yazmistim ve bu anlamda Murray'in daha sansli gorundugunu soylemistim ki dedigim oldu. Mac da aynen Avustralya Acik'taki gibi gecti. Nadal en iyi halinde degilse bile fena degildi, Murray ise cok cok iyiydi ve Nadal'dan biraz daha iyi oynuyordu. Nadal yine servis kirma puanlarini degenlendiremiyordu ki bunlarin birinde Murray'in cift hata yaptigini gormesine ragmen itiraz etmemis. Ikinci servise itiraz etmek zor olsa gerek, cunku sonrasinda ister istemez return yapiliyor ve itiraz icin gec oluyor. Nadal bunun sanssizlik oldugunu soylediyse de "Sadece bir puandi, butun maci degistirecek bir sey degildi" demis. Murray ise 4 numaradaki yerine korumak icin bu maci mutlaka kazanmaliydi ve kazandi da.

Diger mac ise Djokovic ve Federer arasindaydi. Hem sabahin korunde oldugundan hem de al birini vur otekine (formlarindaki belirsizlik anlaminda) iki isim arasinda oynandigindan bunu izlemedim. Setlerin hepsi yakin gecmese de mac genel anlamda cekismeli gecmis ve Federer kazanmis. Djokovic'in bu yil ilk 5 ile ilk karsilasmasi sonucta, ne olacakti ki? Federer de boylelikle 2 numaradaki yerine dondu.

Simdi onumuzdeki 2 hafta Federer ve Murray'in siralamadaki yeri acisindan onemli. Federer eger 2 numara olarak kalmak istiyorsa gorunuse gore en az 1 final ve 1 kupa almali veya Djokovic'in kurada sanssiz olmasini beklemeli ki bu kismen olmus gibi gorunuyor. Murray'in ise Soderling'in performansina da bagli olarak korumasi gereken 1600 puani var. Yani yarin mutlaka kazanmak isteyecektir. Ilk 4'un diger isimlerinden Nadal rahat, cunku bir numarayi kaybetmesinin yolu yok gibi. Djokovic'in ise ilk dordun hangisi ile karsilasacak olmasindan cok daha buyuk sorunlari var su an. Fiziksel durumunu en iyi noktaya getirebilmek gibi.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bir yerde yazmışlar, murray ile nadalın sert zeminde karşılaştıkları maçlar sıralanıyordu ''yine murray, yine murray'' diye; tabi nadalın sertte kazandığı maçlar atlanarak. durum çok vahim değil,murray dün kazanarak sertte 4-4 yaptı.

kirpi dedi ki...

Ben de Nadal'in durumunu o kadar kotu gormuyorum. Nadal son donemde Murray'e karsi zorlaniyor olabilir ama daha once de onu zorlayanlar oldu bu zeminde, Nalbandian gibi, Berdych gibi. Ben bugune dek Nadal'in ayni oyuncuya cok uzun sure takildigini gormedim, takilsa bile bir sekilde yenmenin yolunu buluyor sonradan. Bir de tabi ki Slam maci Masters macindan daha farkli bir motivasyonla oynanacaktir. Ancak ikisinin de US Open sampiyonluguna cok ihtiyaci var bu yil.