18 Ağustos 2010 Çarşamba

Cincinnati: Murray - Chardy Maci

Yine izleyenleri hayal kirikligina ugratan bir mac.

Chardy bir cikis yakalayinca Murray'i zorlayabilir demistik ama o kendi kendini zorlamayi tercih etti. Bolca basit hata ve iyi kurgulanmamis puanlarla oynadi. Arada guzel punalar alinsa da genel gorunum buydu.

Murray macin ilk setinde atak oynadi. Ama ataklari oyle fala riskli ataklar degildi, sadece tempoyu kontrol altinda tutarak Chardy'i kosturdu diyebilirim. Cizgileri falan zorlamiyordu. Yine de yaptigi ataklarin karsiligini fazlasiyla aldi ilk sette. Skor 6-3 olsa da Murray oldukca rahat kazandi bu seti. Ikinci sette Chardy'de bir gelisme olmayinca Murray biraz daha geri cekildi. O cok elestirilen savunma agirlikli, izleyeni uyutan oyununu oynamaya basladi. Vuruslari hizini yitirdi. Ama Chardy hala eskisi gibiydi bu nedenle Murray servis kirdi. Sonra Chardy biraz ritm bulup topu hizlandirmaya baslayinca bu sefer Murray'in pasif oyunu yetersiz kaldi ve Chardy bileginin hakkiyla servis kirdi. Daha sonraservis kirma puaninda cift hata yapti ve servis kirdirdi ki bu oyunda cizgi hakeminin verdigi bir karara fazlasiyla takilmisti. Chardy'nin aldigi bazi puanlari gorebilirseniz anlarsiniz. Murray'in servisini kirmis bulunan Chardy bir sonraki oyunda servis kirdirdi. Is Murray'e kalmisti ama Murray toplari sadece kortun ortasina gondermek konusunda inat edince Chardy acili vuruslar yapiyor ve yine servis kiriyordu. Bu noktada Chardy kendi servis oyununu 15'e karsi aldi ki macin basindan beri kendi servis oyununu ilk kez bu kadar rahat almisti galiba. Murray bir sonraki oyunda puan almak icin cizgileri zorlamak istiyordu. Ancak gonderdigi toplar disari gidiyordu. Fakat servis kirma puani ve sonrasinda hata yapma sirasi Chardy'deydi ve tie-break'e gidildi. Ve set Chardy'nin oldu. Ucuncu setin 4 oyunundan once Chardy ayagi icin sakatlik molasi aldi ve ayagina masaj yapildi. 4. oyunda Chardu iki cift hata yapti ve devaminda servis kirdirdi. Servis kiran Murray tekrar ilk setteki atak oyununa dondu ve daha kolay puan almaya basladi. Macin son bolumlerine dogru daha dengeli ralliler gorulmeye baslandiysa da hava sicakligindan midir nedir beni oldukca bunaltan bir mac oldu bu. Son oyunda Chadry 40-15'ten servisini kirdirinca son set 6-2 ile Murray'in oldu.

Murray atak oyununu istikrarli bir bicimde oynayamadi. Baskasi olsa affetmeyebilirdi bugun. Chardy ise genc sayilabilecek bir isim, gelisme gosterebilir. Ama yine de cok daha kontrollu oynamasi lazim her seyden once.

2 yorum:

Emre dedi ki...

Murray Toronto'da alması gerekeni aldı ve alırken de oldukça yıprandı. Cinci'de götürebildiği kadar gidicek.2 haftada 2 defa şampiyon olmanısının zor olduğunu düşünüyorum.

Ama Britanyalı. şansıyla güzel bir kura çekti.Muhtemelen yarı finale kadar götürür.Orada Djokovic ona bir iyilik yapar ve evine dinlenmeye gönderir;)

kirpi dedi ki...

Hem Murray hem Federer icin benzer bir durum soz konusu. Anacak Murray'in bu tarz maclari iki sette bitirmesi lazim, uzattikca daha cok yoruluyor.