16 Ağustos 2010 Pazartesi

Clijsters Yine Maç Puanı Çevirdi

Evet, yine diyorum, zira bu sene başında Brisbane finalinde de Henin'e karşı maç (daha doğru tabirle şampiyonluk puanı) çevirerek şampiyon olmuştu. Cincinnati finalinde bugün Maria Sharapova karşısında 3 adet şampiyonluk puanı çevirerek şampiyon oldu. Maçı 2. setin sonundaki yağmur arasından sonra açtım, izledim. Maria 6-2 5-3 öndeydi ve Clijsters servisinde 40-40 idi durum. 5-4'te servisi kırdı Clijsters, tiebreak'te de 0-3 geriden gelerek maçı final setine taşıdı. Tabii bu geri dönüşü yaparken dediğim gibi 3 de şampiyonluk puanı kurtardı. Son setin başında servis kırdıran Sharapova bir sakatlık molası aldı ve ondan itibaren rahat hareket edemediği belli oluyordu. Ama burada Clijsters'ın da payını vermek lazım. Son sette sağ ve sol diplere çok güzel yerleştirdi topları, Sharapova'yı yenmek için uygulanması gereken taktiği çok iyi gösterdi. Sharapova yine çift hatalardan muzdaripti, 11 çift hata yaptı Rus raket ama bu sefer bahane olamaz. Zira Clijsters da 10 tane çift hata yaptı maç boyunca. Üstelik Sharapova 7 ace ile bu çift hata sayısının fazlalığının biraz üstünü örterken, Clijsters bunu da yapamadı. Belçikalı maçı 0 ace ile tamamladı.

Ivanovic burada bir kıpırdanma gösterdi ama yarı finalde talihsizliğine yenik düştü ve 4. oyunda maçı bırakmak zorunda kaldı. Özbek raket Amanmuradova güzel bir hikaye oldu. Bu arada Amanmuradova demişken şu anektodu da aktaralım. O sırada yanılmıyorsam Radwanska-Sharapova maçı oynanırken, dış kortta oynanan Amanmuradova-Jankovic maçında Amanmuradova'nın yaptığı sürprizden bahsetti spiker. Yorumcu olarak bulunan Amerika Davis Kupası takım kaptanı Mary Joe Fernandez yorum yapmaya daldı ve Amanmuradova'ya Ukraynalı (!) dedi. Pes yani...

Bu hikayeden (turnuvadan) çıkaracağımız ders, geçen sene Amerika Açık serisiyle bomba bir geri dönüş yapan Kim'in, bu sene de geri dönüşünü yaptığı yerde iyi işler yapacağını belli etmesi oldu. Serena Williams'ın ayağıyla uğraştığını ve muhtemelen Amerika Açık'a tam olarak hazır giremeyeceğini göz önüne alırsak, son şampiyon Clijsters yine ağır favorilerden biri.

1 yorum:

kirpi dedi ki...

Burada asıl dikkatimi çeken Clijsters'ın yağmur arasında servisini kırdırmaması oldu. Bu tip aralardan sonra servis atmak genelde dezavantaj. Bu anlamda oldukça iyi savaşmış Clijsters.