18 Ağustos 2010 Çarşamba

Cincinnati: Verdasco-Fish

Kağıt üstünde bakıldığında kaliteli geçmeye aday bir maçtı ama pek umulduğu kadar iyi bir maç çıkmadı ortaya. Rallilerde iki oyuncu da aşırı kontrollü oynadı. Önemli puanlarda iki taraftan da korkak ve çekingen vuruşlar geldi.

Fish maçı 2 tiebreak ile 7-6 7-6 kazandı. Amerikalı'yı öne çıkaran Verdasco'ya göre daha iyi olan servisi ve önemli anlarda (bu tiebreak oluyor bu maç için) saçmalamamasıydı. Verdasco iki setin de tiebreak'in de çift hatalar yaparken, Fish maç boyunca bir tek bile çift hata yapmadı. Bunlara rağmen Verdasco'nun iki seti de almak için çok iyi şansları vardı. İlk sette durum 5-5 iken 30-40'ta servis kırma puanı kaçırdı ve sonra buna sinirlenip bir küfür savurdu ve hakemden uyarı aldı. Eğer orada servisi kırabilse, bir sonraki oyunda seti bitirmek için servis atacaktı. İkinci sette ise 6-5 önde iken Fish servisinde 15-40'ı bulup 2 tane set puanı yakaladı ama bunları da değerlendiremedi. Tiebreak'lerde Fish açık ara üstün taraftı ve hak ettiği bir maçı kazandı ama Verdasco potansiyelini biraz daha oyununa yansıtabilseydi bu maçı kazanabilirdi.

Verdasco yetenekli bir oyuncu burası kesin ve karşısında çok da iyi oynamayan Mardy Fish gibi oyunu servise bağlı ve rallilerde top kalitede bir oyuncu olmayan rakibe karşı bu tarz maçları kaybetmemeli. Ama sorun Verdasco'da. Toprak kort sezonunda o kadar çok turnuva ve maç oynadı ki sakat sakat, Roland Garros'tan beri kendine gelemedi. Wimbledon'da ilk turda Fabio Fognini gibi ilk 100'ün bana göre en kötü oyuncularından birine kaybetti. Sert kort sezonuna da çok iyi başlayamadı. Geçtiğimiz hafta Toronto'da Chardy maçını sakat sakat bitirdi. Ama bu haftayı yine boş geçmedi. Toprak kort sezonunda da Roland Garros'tan önce çok ama çooook gereksiz bir turnuva olan Nice'te oynayıp kendini mahvetmişti. Amerika Açık öncesi New Haven var, Roland Garros'tan önce oynadığı Nice tarzı küçük bir turnuva. Verdasco gibi turnuva programlama konusunda top 10'da gelmiş geçmiş en kötü oyunculardan biri olan birinin, bu turnuvada adını göremeyince şaşırdım. Ama belli mi olur, wild-card alıp oraya da dalar. Verdasco bu...

Hiç yorum yok: