18 Ağustos 2010 Çarşamba

Nadal'dan İtiraflar

Nadal Cincinnati'de US Open'da başarılı olamaması ile ilgili görüş bildirmiş. Tahmin edilebildiği üzere toprak ve çim sezonunda fazla maç yapıp yorulduğunu ve genelde Amerika Açık'a fiziksel veya mental olarak yorgun olarak geldiğini söylemiş.

Bu yıl kazanma durumu ile ilgili olarak da şu anki durmunun kendisi nerye götüreceği hakkında fikrinin olmadığını söylemiş. Bununla birlikte bir turnuvaya iyi başlayıp kötü bitirmenin veya kötü başlayıp iyi bitirmenin mümkün olduğunu söylemiş ki itirafı da burada gelmiş zaten. Kötü başlayıp iyi bitirdiği turnuvalara örnek olarak bu seneki Roland Garros'u örnek vermiş çünkü.

"Roland Garros'a bu yıl felaket başladım ama özellikle yarı final ve finalde iyi oynayarak iyi bir biçimde bitirdim." demiş Nadal. Açıkçası Nadal'ın ilk tur performansları beklenenin altındaydı. Bir Monte Carlo 2010 veya Roland Garros 2008 havası yoktu. Ancak set de vermediğinden "kötü oynuyor" demeyi yakıştıramamıştık. Sonuçta toprakta ortalamanın çok çok üstünde olduğundan formsuzlukları skora net bir biçime yansımıyor demek ki. Bana göre Wimbledon'da da benzeri bir durum oldu. Wimbledon'da Nadal'ın en iyi maçları çeyrek final ve yarı final maçlarıydı bence. Bakalım benzeri bir sonradan açılmayı US Open'da da görebileek miyiz?

Hiç yorum yok: