18 Ağustos 2010 Çarşamba

Cincinnati: Ferrer - Querrey Maci

Bugun Sirbistan derbisi yerine bu maci seyretmeyi tercih ettim, pisman da olmadim. Izlemesi zevkli bir mac oldu.

David Ferrer benim oyununa oldukca saygi duydugum ve bu yil hakettigi ilgiyi goremedigini dusundugum bir oyuncu. Toprakta cok iyi olmasina ragmen Roland Garros'tan 3 sette elenmesi, bir set daha dayanabilse Roland Garros finalistini eleyecek adam olabilecekken 4. turda elenmis olmasi onun adina uzucu. Buna karsilik rakibi Querrey toprak sezonunda adeta tenisten sogumus olmasina ragmen bu seneyi oldukca efektif gecirmis ve konsantrasyonunu koruyabildiginde iyi sonuclar elde etmis bir isim. Soyle soyleyelim; Querrey bu yil Ferrer'e gore daha az mac kazandi ve daha cok mac kaybetti. Buna ragmen Ferrer'in 1 sampiyonluguna karsin kendisinin 4 sampiyonlugu var. Los Angeles'tan sonra konsantrasyonu biraz bozulmus gibi gorunse de yine kendini toparlama belirtileri gosterdi bu macta.

Mac 7-5 ve 6-2'lik setlerle bitti. Ama bu Querrey'in Ferrer'e gore cok kotu oynadigi anlamina gelmemeli bence. Queerey 1.98'lik bir oyuncuya gore cok farkli bir goruntu cizdi bugun. Ne servisleri ne de forehandleri gucluydu. Ama buna karsilik korttaki hareketliligi ve file dibine biraktigi drop shotlari cok etkiliydi. Ferrer Querrey'in butun drop shotlarina hareketlendi ama bunlarin cok azindan puan cikartabildi. Maci Ferrer lehine ceviren kilit nokta Ferrer'in beklenenin aksine oldukca atak oynamasiydi bana gore. Zaten Querrey'in servislerinin etkisiz olmasi Ferrer'e bol bol atak yapma sansi verdi ve Ferrer de bunu iyi degerlendirdi. Ferru ilk setin sonunda set icin servis atarken ust uste 2 servis kirma puani verdi ve her ikisinde de cizgileri zorlayarak oynayip karsiligini aldi. Ikinci sette verdigi servis kirma puanlarini ise etkili servislerle cevirdi.

Ferrer bugun iyi ve atak oynadi, savunmasi da iyiydi, zevkli puanlar izledik. Querrey'de ise eksik olan sey guctu. Daha fazla antreman ile servislerdeki ritmini ve gucunu yakalayabilirse US Open'da zevkli maclar izletebilir.

Hiç yorum yok: