20 Ağustos 2010 Cuma

Cincinnati: Nadal-Benneteau

İlginç bir maç oldu, Nadal maç puanı çevirerek kazandı. Bu maçla birlikte Nadal kariyerinde 7. kez bir maçı, maç puanı çevirerek kazanmış oldu.

Genel olarak iki oyuncunun da sıcaktan bunaldığı, Benneteau'nun 2. setin sonundan itibaren kramplarla uğraştığı, Nadal'ın ayağındaki su toplamalardan dert yakındığı bir maç oldu. Maçın ilginç geçeceği, ilk servisi Nadal'ın atacağını gördüğüm zaman anlamalıydım zaten. Nadal genelde (hatta neredeyse her zaman) return yapmayı seçer kurayı kazandığında. Rakipleri kazandığında normal olarak servisi seçer. Maçtan önce kurada ne oldu bilmiyorum ama Benneteau'nun kurayı kazanıp return seçtiğini düşünüyorum. İlk oyunda zorlanan Nadal, bir sonraki servis oyununda kırdırdı servisini. Setin ortalarında bu servis kırmayı geri aldı. Ama oyun açısından pek bir şey gösteremiyordu. Benneteau agresif oynadı, az basit hata yaptı ve özellikle file önünde çok iyi iş çıkarttı. İlk sette 5-5'te bir kez daha servis kırdı ve bu kez hata yapmadı, seti 7-5 ile bitirdi.

İkinci sete servis kırarak başlayan Nadal 2-0'da servisini kırdırdıktan sonra, 2-2'de de servisini 40-0'dan verince maçın gittiğini düşündüm. O arada bir de sağlık molası isteğinde bulundu ama bu sağlık molasını set sonu için istedi. Daha sonra o servis kırmayı geri alan Nadal tiebreak'te 4-1 öne geçtikten sonra 6-5 geriye düşse de, kendi servisinde maç puanını kurtarıp tiebreak'i 8-6'lık skorla kazanmayı başardı.

Burada dikkat çeken Nadal'ın sakatlık molasını set sonuna istemesi. Wimbledon'da Petzschner maçında aldığı sakatlık molası yüzünden "hileci" damgasını yemişti, haksız ve alakasız yere. O kadar kaostan sonra yine aynı şeyin yaşanmamasını istediği için, sağlık molasını özellikle son sete sakladı. Buna rağmen hala bu sakatlık molasına laf söyleyenler varsa, ki yabancı forumlarda Nadal nefretinden gözü kör olmuş insanlar var bunu diyen, onlara diyecek bir şey kalmadı. Bu arada Nadal sakatlık molası kullanarak ayak parmaklarındaki sorunu hallederken, Benneteau da sakatlık molası kullandı. Son setin ilk oyununda hiç iyi gözükmedi Fransız ve 2 çift hata yaparak servis kırdırdı, ardından 3-0'da bir sağlık molası daha aldı ama işe yaramadı. Rahat ve formalite bir set oldu, Nadal 6-2 kazanarak maçı bitirdi.

Nadal yine iyi gözükmedi. Benneteau'nun kaçırdığı maç puanında yapacak bir şeyi yoktu, iyi bir puan oynadı Nadal ama 7-6'da kendi servisinde çok pasif kaldı ve basit hata yaparak seti ve bir anlamda maçı verdi orada. Benneteau'yu özellikle file önünde çok beğendim. Maç sonunda gelen istatistiklerde Nadal daha çok file önü puanı almış gözüküyordu, ona da epey şaşırdım. Fransız 12 tane ace attı ama bir o kadar da çift hata yaptı. Son sette kramplardan dolayı servisleri berbattı. Nadal için son setin şanslı olduğunu düşünüyorum. O kramplar olmasa son setin bu kadar kolay olması pek mümkün gözükmüyordu. Hala Amerika Açık'ı kazanmak için oynaması gereken oyunun çok uzağında. Evet, şimdiden o seviyeye çıkmasını beklemek doğru değil ama erken turlarda maç puanı çevirerek, zorlanarak maçlar kazanması da pek iyiye işaret değil. Çeyrek finalde rakibi Baghdatis. Kıbrıslı, Berdych'i 2 sette geçti. Geçen hafta Toronto'da erken patladıktan sonra burada çok daha iyi gözüküyor. Nadal'ı elemek için kesinlikle iyi bir şansı var. Eğer Nadal, Baghdatis karşısında; Federer de Ferrer-Davydenko (bana göre Ferrer kazanır) galibi karşısında maçlarını kazanırsa, yarı finalde karşılaşacaklar. Bunu da son not olarak hatırlatalım...

Hiç yorum yok: