17 Ağustos 2010 Salı

Montreal'de Olan Biten

Montreal icin cikan kismin ozetini sunalim.

Dun oynanan ilk tur maclarinda Peer haricinde elenen seri basi isim olmadi. Yakin gecmesi beklenen maclarda Bacsinszky ev sahibi Wozniak'i 3 sette gecti. Dinara Safina ise Anrea Petkovic'i 6-3'luk setlerle gecti ki bu onun adina oldukca sevindirici bir sonuc. Su an Safina 2.0'i izliyoruz. 1 numara olmasina ragmen sampiyon olamayan Safina 1.0 piyasadan cekildi. Simdi ustunde slam kazanma stresi olmayan ancak sirt sakatligindan olabildigince iyi bir bicimde geri donmeye calisan Safina'yi izliyoruz ki kazansa da kaybetse de son zamanlardaki maclarindan sonra kendisi iyi icin en iyi giden seyin sirtinda agri hissetmiyor olusu oldugunu soyluyor Safina. Turnuvanin ilk gununde dikkati ceken bir baska husus da elemelerden gelen Groth, Benesova ve King'in hepsinin ilk tur maclarini kazanmalariydi. Iyi bir ritm yakalamislar gibi gorunuyor. Ayrica sansli kaybeden olarak tabloya dahil olan Schnyder de tur atlayanlar arasinda.

Ciftlerde ikidir Davenport'u goremiyorum. Huber Petrova ile oynuyor. Turnuvada Ipek Groenefeld ile oynayacak ve ilk maclari Kirilenko - Radwanska ikilisine karsi.

Ikinci gunde elemelerden gelen Mattek-Sands ve Makarova tur atladi ki Mattek-Sands Oudin'i yendi, El Tabakh ve Hradechka ise yenildi. Elemelerden gelenlerin bu kadar yuksek oranda mac kazanmasi dikkat cekici. Gunun sansli kaybedeni Date-Krumm ise bir baska elemelerden gelen isim olan Romen Niculescu'yu 3 sette gecti. Date-Krumm'un elemelerdeki son macinda yenildigi isim Jarmila Groth'du. Diger maclarda seri basi isimler yollarina devam ederlerken denk guclerin macinda Szavay Dulko'yu 3 sette gecti. Gunun su ana dek oynanan en dikkat cekici maci ise Kuznetsova ve son donemde iyi bir cikis yapan Pavlyuchenkova arasindaydi. Mactan galip ayrilan taraf seri basi isim Kuznetsova oldu.

Hiç yorum yok: