18 Ağustos 2010 Çarşamba

Cincinnati'de Sali Gunu

Tamamlanan maclar uzerinden gunun degerlendirmesini yapmaya calisayim.

Oncelikle dun ile ilgili bir not; Roddick 3 sette de olsa rakibini gecip yoluna devam etmeyi basardi.

Bugun ATP'de formsuz seri basi isimlerin elenme gunuydu. Gecen hafta Murray ile WTA'ya yakisacak inisli cikisli bir mac yapip elenen Monfils, bugun elemelerden gelen Falla'ya elendi. Federer'in ceyrek final yolundaki en onemli seri basi isim elendi diyecegim ama Falla 3. tura gelebilirse bu yil gozlenen Federer-Falla yakinlasmasinin Kuzey Amerika ayagini izleyebiliriz. Wild Card alan 3 isimden Blake elemelerden gelen Istomin'e, su siralar calistiricisinin basarisini sorgulamakta olan Young ise Gulbis'e elenirken, son donemde dikkat ceken bir isim olup bir turnuvada iyi digerinde kotu oynamayi aliskanlik haline getiren Mardy Fish ise 2 hafta onceki oyunuyla istikrar yakalamis gibi gorunen Gilles Simon'u gecti. Gasquet ise son donemlerde dususe gecen Youzhny'i 3 sette eledi. Boylece Murray'in ceyregi daha da zayifladi. Gerci Youzhny'den pek bir beklentimiz yoktu ama neyse. Son zamanlarda nerelerde oldugunu merak ettigim Horacio Zeballos ise Kohlschreiber'e 3 sette elendi. Kohlschreiber-Falla maci galibinin Federer ile oynayacagi dusunulecek olursa Federer'in 3. tur macinin ilginc olacagini simdiden soyleyebiliriz. Ikinci tur macini yapan isimlerden Berdych Mathieu'yu, Baghdatis ise Bellucci'yi yenerek yollarina devam ettiler.

Gunun bana gore en heyecan verici maclarindan biri olan Ljubicic-Nalbandian maci henuz baslamadi. Ljubicic Mart ayindaki formunu kaybetti ama bu turnuvada ritmini yukseltecegini dusunuyorum nedense. Yukseltemese bile zaten Nalbandian'in gecen haftadan kalan yorgunlugu bu maci heyecanli yapmaya yeter. Galibi kestirmek zor.

Yarinki (Carsamba) program saatlerce tenis izletecek cinsten, simdiden soyleyeyim. Merkez kort Djokovic maci ile acilip arka arkaya Nadal ve Murray maclari ile devam edecek. Djokovic Troicki maci cekismeli gecebilir ama 2. ceyrek icin onemli olan David Ferrer-Sam Querrey maci da ayni saatte Grandstand kortunda baslayacak. Nadal-Dent macinda cekisme olmayabilir, ikisi bu yil Miami'de karsilasmislardi yanilmiyorsam. Murray ise gecen hafta iyi bir performans gosteren Chardy ile oynayacak. Nadal macindan daha cekismeli gecebilir. Arkasindan De Bakker-Roddick maci geliyor ki bu da oldukca iyi bir eslesme olmus. Federer-Istomin eslesmesi de 3 sete gidebilir. Court 4'da oynanacak ikinci mac mac olan Kohlschreiber-Falla eslesmesi de guzel. Bu macla birlikte Nadal maci yerine izlenebilecek bir baska mac Grandstand'deki Verdasco-Fish maci. Court 4'daki ilk mac Wawrinka-Benneteau karsilasmasi, iyi oynarlarsa bu mac da guzel gecer. Yarin kortlardaki ilk 3 mac saat farkina yenik dusmez diye tahmin ediyorum (yani Djokovic, Nadal ve Murray izlenir, Federer sabaha kalir) ve bekleneni vermeyen maclarin bol bol alternatifi olacak. Program surada, secin, begenin, izleyin.

Ekleme: Melzer-Gulbis ve olasi Nalbandian-Isner maci da var yarin.

Hiç yorum yok: