15 Ağustos 2010 Pazar

Cincinnati Ana Tablosu

Burada.

Kuraya baktigimiz zaman Nadal ile Federer'in ayni yariya dustugunu goruyoruz. Nadal'in ceyreginde Berdych var ki artik pilinin bitmis oldugunu tahmin ediyorum kendisinin. Ama hala enerjisi kaldiysa ceyrekte Nadal'i elemesi yuksek bir ihtimal. Onun disinda dikkat ceken isimler Cilic, Baghdatis ve Almagro. Almagro 3. turda gelecek ve bir set alabilir. Onun disinda Nadal'in Cincinnati'de tempoyu biraz daha yuseltip yari finale gidecegini dusunuyorum. Cincinnati'nin zemini Nadal'a daha ters geldiginden yari finale gitmek onun icin tempo yukseltmek olur.

Federer'in tarafinda ise Davydenko, Ferrer, Monfils ve Kohlschreiber dikkat cekiyor. Kohli ucuncu turda Federer ile oynayacak gibi ve zorlayabilir. Kohli'nin alternatifi Monfils ki onun da 1 set almasi sasirtici olmaz. Ceyregin diger tarafinda Davydenko'nun ustunu cizdigimizde geriye kalan en onemli isim bana gore David Ferrer. Ama onun da ilk tur maci sira disi adam Dolgopolov ile. Ikidir zor ilk tur kurasi cekiyor David. Eger ilk turda elenirse Federer'in onu ceyrek final maci anlaminda acilmis olur ve Federer Nadal yari finali gelir. Nadal'in zaten bu turnuvayi kazanmaya cok takilacagini sanmiyorum, cunku en sevmedigi zemin ve kazanmasi en zor turnuvalardan biri onun icin. Tam US Open oncei olmasa belki zorlardi kendini ama su kosullarda bunu yapacagini sanmam. Federer ise Nadal macini kazanip finale giderswe bu 2 haftada 10 mac eder ki bu onun icin cok cok fazla. Haliyle ben Federer'in 3. tur veya ceyrek finalde havlu atmasini buyuk bir supriz olarak gormuyorum. Bu ceyrekten eger Federer gelmezse final goren isim Nadal olacaktir.

Diger tarafta ise bekleneni veremeyen gencler Murray ve Djokovic var. Djokovic'in yolu Troicki, Isner-Nalbandian-Ljubicic (burayi tahmin etmek zor),sonrasinda ise Soderling veya dusuk bir ihtimalle orada ne aradigini anlamadigim Roddick ile kesisecek gibi gorunuyor. Bu yil pek cok kolay kura cektikten sonra nihayet bir tane zor kura gelmis diyecegim ama belli olmaz, saydigim isimler Djokovic'e gelmeden dokulebilirler. Oyle sansli bu adam. Nalbandian'in pilinin bittigini varsayarak Isner'in omzu iyilesebilmisse Isner-Soderling ceyrek finalinin olmasi kulaga mantiksiz gelmiyor. Yine de bu ceyrekten cikacak ismi kestirmek zor.

Murray ise sakatlar ordusu ile ayni ceyrege dusmus. Hatta soyle soyleyeyim, su an bu ceyrekteki isimlerden yakin donemde sakatlandigindan emin olmadigim isimler Fish, Berrer, Chardy ve Donald Young var. Kalanlar Gasquet, Gulbis, Verdasco, Robredo, Simon. Saka gibi. Bir de Youzhny ile Melzer var ki bu iki isim de bu yil bir ara yaptiklari cikislarin arkasini getiremediler. Murray rahat rahat yari finale gider.

Kimin kazanacagini tahmin etmek zor ama kazanmasi gereken (yani kazanmaya ihtiyaci olan) ismin Djokovic oldugu kesin. Ayrica ilk 4 icerisinde burada kazanmanin US Open'daki performansini etkilemeyecegini dusundugum de bir isim Djokovic. Gecen sene sonbaharda goruldugu uzere saglik sorunlari olmadiginda arka arkaya bir kac hafta iyi performans gosteriyor. Djokovic'in su an fiziksel bir sakatligi yok gibi ama hava durumu nedeni ile hala performansi yetersiz kalabiliyor. Murray bu hafta burada kendini yorarsa US Open'da ecen seneki gibi sakatlik sornunu yasayabilir. Bir ihtimal Nadal ilk 10'dan kimse ile karsilasmadan kupayi alir ama onun adi da kazanmak degil "ustune kalmak" olur.

Hiç yorum yok: