17 Ağustos 2010 Salı

Cincinnati'de Pazartesi

Amerika'da gun bitmedi ama benim gunum bittiginden tamamlanan maclar uzerinden degerlendirme yapacagim.

Bugun oynanan maclarin cogu denk guclerin mucadelesi seklinde gecti, en azindan oyle gorunuyorlardi. Wawrinka - Almagro, Monaco - De Bakker eslesmeleri bana gore ilk gun icin talihsiz eslesmelerdi, Almagro ve Monaco ilk gunden elendiler. Yakin gecen maclarda Berrer Robredo'yu, Mathieu ise Hanescu'yu gecti. Yakin gecmeyen maclarda ise Dent Lopez'i, Querrey Petzschner'i, Troicki Stepanek'i, Melzer ise Giraldo'yu yendi. Petzschner ve Lopez'in daha fazla direnc gostermesi beklenirdi bence.

Gunun izleyebildigim tek maci ise Ferrer ile Dolgopolov arasinda oynandi. Dolgopolov izleyen herkese ilginc gelen bir isim ve benim de US Open icin supriz adaylarimdan biri. Kupayi alir demiyorum tabi ama US Open'da "Bu adam da kim?" denilen isim olabilir bu yil. Dolgopolov'u izlerken edindigim izlenim fazlasiyla rahatmis gibi gorundugu. Son derece rahat bir durusu, atipik bir servis bekleme sekli var. Servis atma sekli Gonzalez'e benziyor bence, ikisi de cok seri ve rahat hareketlerle servis atiyorlar ama servisleri hareketlerinin rahatligindan beklenmeyecek bir bicimde hizli gidiyor. Ukraynali oyuncu ile ilgili rahatlik izlenimi veren bir baska nokta da toplara hesapsizca vurmasi. Bazen musait pozisyonda topa vurdugunda top goze tuhaf gorunecek sekilde oldukca farkli bir bicimde disari gidiyor. Ancak onun bu hesapsiz vuruslari ayni zamanda rakibi sasirtiyor ve dengesini bozuyor. Dolgopolov uzerine ayrica uzun uzun yazmak lazim aslinda.

Ferrer maca kotu basladi. Dolgolopov'un servisinde puan buldu bulmasina fakat bu sette sadece 1 servis kirma puani gordu ve onu da degerlendiremedi. Ferrer'in asil sorunu istedigi ritmi bulamamasiydi ki aslinda macta da ritm namina bir sey yoktu. Dolgolopov ya ekstrem vurularini iceri veya disari yollayarak kisa zamanda puani sonlandiriyor, ya bir iki vurus sonrasinda drop shot ile puani bitiriyor, bazen de rallilere girmeyi tercih ediyordu. Biraz abarti olacak ama bazen her puani farkli adam oynuyormus gibi hissettim. Oyununda pek tercih etmedigi seyin ise file onune gelmek oldugunu soyleyebilirim. Ferrer ikinci setin sonlarina dogru geri cizgide kalmak yerine insiyatifi eline almayi tercih edip arada file onune gelmeye basladi ki bu Dolgopolov'un huzurunu kacirmada biraz etkili oldu. Ancak ikinci setin basinda Ferrer kotu bir servis oyunu oynayip cogunlukla kendi hatalari ile servisini kirdirdi fakat bu noktadan sonra hem Dolgopolov'u rahatsiz etmeye basladigindan hem de macin basindan beri her molada buz torbasina sarilan Dolgopolov yorulmaya basladigindan mac Ferrer'in lehine gelisti. Arka arkaya 3 oyun aldi ve set de 6-3 bitti. Son set ise bir break farkla Ferrer'in oldu.

Kortta sahin gozunun olmamasi Dolgopolov'un canini yakti son oyunda. Ferrer mac icin servis atarken 30-30'da Dolgolpolov'un 2. servise yaptigi bir return buyuk ihtimalle iceri dustu ancak out karari geldi. Dolgopolov buna epey uzulse de yapilacak bir sey yoktu. Bir sonraki puanin da cok iyi bir drop shot sonucunda Dolgopolov'un olmasi Ukraynali oyuncunun oldukca kritik bir anda rakibinin servis kirmaktan oldugunu gosteriyordu. Mac, sonraki puanlari alan Ferrer'e gitti. Yine de hakedilmedik bir galibiyet diyemeyiz, bence Ferrer 3. seti daha iyi oynayan tarafti. Sicaktan cok etkilenen Dolgopolov'un ise bu maci atlatsa ise sonrasinda nasil dayanacagi bir soru isaretiydi bana gore.

Bu mac Federer'in bulundugu ceyrekteki kritik maclardan biriydi. Dolgopolov'un hala US Open'da iyi isler yapabilecegine inaniyorum. Bugun sira disi bir oyuncu ile ilk kez karsilasan Ferrer ise gecen hafta sadece 1 mac yapmisti sakatlik arasindan sonra. O nedenle burada bir kac mac daha yapabilecek olmasi US Open oncesi kendisi icin bir avantaj olacaktir. US Open oncesi sakatliktan donenler burada bir iki mac yapabilirlerse daha zevkli bir US Open izleyebiliriz. Bu anlamda geriye kalan maclardan Roddick - Stakovsky maci onem arzediyor. Onun sonucunu da Russell'dan aliriz artik. Ben daha fazla yazarsam yine dunku gibi sacmalayabilirim cunku :)

Hiç yorum yok: