6 Kasım 2010 Cumartesi

Fed Cup Finali: ABD - İtalya

Kadınlarda sezonun son 2 günündeyiz. Yarın Bali'de final oynanacak. Bir yandan da bu akşam Fed Cup finali başlayacak ABD ile İtalya arasında. ABD, ev sahibi. İtalya ise son şampiyon. İtalya ayrıca bu alanda son 5 senede 4. finalini oynuyor. Çok daha tecrübeli ve güçlü ABD'ye göre. Doğal olarak da bu akşamki serinin favorisi... İlk maç 18 yaşındaki Coco Vandeweghe ile Roland Garros şampiyonu Francesca Schiavone arasında. İkinci maçta tenisçiden çok modacı Bethannie Mattek-Sands ile Flavia Pennetta karşılaşacak. Bu akşamki maçlar için bir tahminim yok ama seriyi kazanacağını düşünüyorum İtalya'nın bir şekilde. ABD'de genç Coco ilk Fed Cup deneyimini yaşayacak. Bu çok önemli...

ABD koçu Mary Joe Fernandez neden Oudin yerine Vandeweghe'yi seçtiğini açıklarken "Onun boyu, servisi, sert groundstroke'ları güne başlamak için iyi bir seçim" diyor. Söz konusu Vandeweghe ise "Ülkemi temsil edecek olmamdan dolayı çok heyecanlıyım. Koçumun ve takım arkadaşlarımın yarın Francesca'yı yenebileceğimi düşünmesi benim için çok iyi bir motivasyon kaynağı. Bundna daha iyisi olamaz. Benim için asla unutamayacağım bir tecrübe olacak" demiş.

Yeri alınan Oudin ise Vandeweghe'nin bu hafta gerçekten iyi oynadığını, kortun onun oyununa çok iyi uyduğunu, iyi servis attığını söylemiş. Onunla oynayacak olan Schiavone ise rakibinin tecrübesiz olduğunu söyleyip bunu kullanabileceğini belirtmiş.

Eğer ilk maçta Vandeweghe sürpriz bir galibiyet çıkarabilirse, ki pek sanmıyorum, gerçekten seri ilginç bir hale bürünebilir.

3 yorum:

orion dedi ki...

Set alması bile zor gözüküyor ABD'nin

kirpi dedi ki...

Bence de İtalya'ya gider gibi görünüyor ama ABD alsa da şaşırmam. Schiavone'nin durumu iyi değildi son zamanlarda...

Russell dedi ki...

İtalya 2-0 yaptı bile set vermeden, biter bu iş.