31 Ekim 2010 Pazar

Doha: Şampiyon Clijsters

Sezon sonu finalinde Clijsters, Wozniacki'yi 6-3 5-7 6-3 ile geçerek kariyerinde 3. kez bu başarıyı tekrarladı. Benim maç öncesindeki 3 setlik maç tahminim tutarken, turnuva öncesi şampiyonluk tahminim tutmadı (Wozniacki demiştim).

Maçı açtığımda Clijsters 6-3 4-1 öndeydi. Wozniacki sonraki 13 puanın 12'sini alarak harika bir seri yaptı. Clijsters bu arada çok hareketsiz, uyuşuk gözüktü. Danimarkalı 5-4'te maç için servis atarken zor da olsa tutundu, arkadan 40-15'ten gelerek servisi kırdı ve kendi servisleriyle seti bitirdi. Son sete de servis kırarak başladı dünya 1 numarası. 'Şampiyonluk geliyor' dedim içimden ama Clijsters uzun bir aranın ardından maça dönüşünü yaptı servis kırarak. Arkadan ağırlığını koydu zaten. Wozniacki servislerini zorlamaya devam etti ve servisi bir kez daha kırdı. 5-3'te maç için servis atarken 15-40 geriye düştü. Wozniacki olağanüstü oynadı 15-40'a kadar ama sonrasında kötü return artı basit hatayla bir çuval inciri berbat etti. Clijsters ilk maçını alamadıktan sonra ikinci maç puanında Wozniacki'nin agresif return denemesi fileye takılınca maç sona erdi.

Wozniacki bu kadar iyi bir sezon geçirip hiç büyük bir kupa kaldıramadı. Kötü bir durum tabii onun için. Baskı da oluşturabilir. 2009 yılı çıkış yılıydı, kimse ondan grand slam veya sezon sonu şampiyonasını kazanmasını beklemiyordu ama bu yıl Wimbledon sonrası Serena da yokken Amerika Açık veya sezon sonu şampiyonalarından birini kazanmalıydı. Özellikle bu çok iyi bir fırsattı. Clijsters bana göre Amerika Açık'taki formunda değildi, Wozniacki ise iyi bir Amerika Açık sonrası dönem geçiriyordu. Yine olmadı. Avustralya Açık'ta Henin, Williams kardeşler geri dönecek. Orada da şansı çok yok...

Clijsters'a kocaman tebrik. Harika bir geri dönüş oldu onun için. 1.5 sene oldu topu topu geri döneli ve 2 grand slam şampiyonluğu ve 1 sezon sonu şampiyonluğunu kariyerine ekledi. 3-5 milyon doları da tabii. 2012'de Olimpiyat sonrası bırakmayı düşünüyormuş. İkinci çocuğu istiyormuş. En az 3 çocuk Kim!

Hiç yorum yok: