29 Ocak 2011 Cumartesi

Avustralya Açık: Şampiyon Clijsters!

Kadınlar finalinde sürpriz yok. Clijsters bir set geriye düşmesine rağmen Li Na'yı 2-1 mağlup etmeyi başardı. Böylece bir grand slam'de final oynayan ilk Asyalı olan Li, bu finalden eli boş dönerken, buradaki ikinci finalinde kazanan Clijsters, Amerika Açık dışında ilk kez bir grand slam şampiyonluğu elde etmiş oldu.

Maç pek zevkli değildi açıkçası. Oyunun büyük bölümünde karşı tarafın kötü oyunu ve basit hatalarıyla şekillendi maç. İlk seti biraz ayrı tutabiliriz. Gergin başlayan Li servisini kırdırsa da genel olarak çok iyi bir set oynadı ve üst üste dört oyun kazanarak, özellikle set puanında maçın en iyi vuruşunu yaparak 6-3 ile ilk seti aldı.

Ama ikinci setin başıyla birlikte maçın tadı kaçtı. Art arda kırılan dört servis, gerginlik sonucu ortaya çıkan bir dolu basit hata... Aslında burada Clijsters kötü oynarken Li biraz rahat olabilse maçı iki sette bitirebilirdi. İkinci sette Li kötü oynamasına rağmen 3-2 öne geçmişti, ki Clijsters maçın en kötü periyodunu oynamıştı o arada kendi adına. Biraz oyununu toparlayıp Li'nin servisini kırınca çok bozuldu Çinli. Arkadan bir servis daha kırdırdı ve bir servis daha derken, bir bakmışız altı oyunluk bir seri gelmiş Kim'den. Daha sonra Li servis kırarak geri döner gibi olsa da nafile... Clijsters momentumu elden bırakmadı ve son seti de ilk iki set gibi 6-3 ile bitirerek şampiyonluğa ulaştı.

Li'nin maç sonrası röportajı her zaman olduğu gibi keyifliydi. Şu cümlesini alıntılayarak bitirelim: "It doesn't matter whether my husband is fat or skinny, handsome or ugly, i will always follow and love him."

Hiç yorum yok: