23 Ocak 2011 Pazar

Avustralya Acik 7. Gun

Bayanlardan baslayalim.

Bugun bayanlarin mesai yukunu Kuznetsova ve Schiavone cekti diyebiliriz. Onlarin harcadigi uzun zamanin aksine diger maclar oldukca hizli sonuzlanmis. Sharapova bol bol basit hata yaptigi maci 62-63 ile kaybedince Petkovic ceyrek finale giden isim oldu. Ceyrekteki rakibi ise Azarenkayi kolay gecen gecen senenin yari finalisti Na Li. Icimden bir ses Li!nin ayni basariyi tekrar edecegini soyluyor. Diger 4. tur eslesmesinde ise yorgun savasci Schiavone ile oynama hakkini Wozniacki kazandi. AO onceki kotu performansina ragmen turnuvada cok rahat ilerliyor Wozniacki.

Erkeklerde de cekismesiz bir gun geride kalirken 4. seti goren tek mac ilginctir ki Federer-Robredo maci oldu. Ilginc diyorum cunku bu mac kagit uzerinde tablonun alt tarafinda 4. tur goren isimlerden en zayif olani ile en guclu olaninin maciydi. Russell'in dedigine gore Federer kotu oynamis, Robredo oyun rallilere girdiginde Federer ile basa bas mucadele etmis, 3. sette de tonla servis kirma sansini comertce harcamis. Yani 5 setlik mac bile olabilirmis aslinda. Diger maclarda ise cekismeli gecmesi beklenen Berdych-Verdasco maci, Verdasco'nun ayagindaki kirigin da (ki ameliyat olmasi gerekebilirmis) etkisiyle 3 sette bitiverdi. Stan the Man, backhand gosterisi yaptigi macta Roddick'i cok rahat gecti. Roddick'ten daha iyi servis atti ve rakibinin servis oyunlarini surekli zorladi. Djokovic de, slamlerin ilk haftasinda surekli yan kortlarda 5 setlik maclardan geri donmesiyle meshur Almagro'ya sans tanimadi. Bu tarafta ceyrek finaller Berdych-Djokovic ve Wawrinka-Federer (2011 namagluplarinin maci) seklinde olustu.

3 yorum:

ezgi e. dedi ki...

Federer kötü oynadı gerçekten. Ama 2. sette Robredo'nun servisleri çok iyiydi. Federer bu sette returnde çok problem yaşadı.

Şu an için en iyi durumda olan Djokovic gibi geliyor bana. Gerçi Berdych maçı önceki turlardaki maçları gibi kolay geçmeyecek ama bakalım.

Adsız dedi ki...

federer için bence önündeki çeyrek final maçı son şansı.orda vitesi 5 e atarsa atar yoksa güm.

kirpi dedi ki...

@ Adsiz

Bana da oyle gibi geldi ama Federer son zamanlarda 2 ileri 1 geri oynuyor. 2 kez ust uste kotu oynadigini gormedim yakin zamanda :).