28 Ocak 2011 Cuma

Avustralya Açık: Finalin Adı Murray-Djokovic

Sürpriz yok, Murray finalde. Maçın bir kısmını kaçırdım, ki kaçırdığım kısım sanırım Ferrer'in en kötü oynadığı kısımdı. Zira üçüncü setin tamamını izleyemedim ve o set 6-1 ile Murray'e gitmiş.

İlk setteki Ferrer, bence Nadal maçından bile daha iyiydi ve Murray özel bir şeyler yapmayınca seti kaybetti, servis kırmayla önde olmasına rağmen. İkinci sette de aynı şekilde geçti oyun, Murray set puanı kurtardıktan sonra tiebreak'e gitti set. Ve burada inanılmaz kötü bir tiebreak çıkardı Ferrer. Arkasından sanırım bu kötü oyun üçüncü sete, hatta dördüncü sete de yansıdı. Zira dördüncü setin de başında servisini kırdırdı Ferrer. Servis kırarak sete geri dönse de tiebreak'e giden sette yine kötü bir tiebreak çıkarınca maçı kaybetti.

Açıkçası Ferrer ilk iki setteki oyununu maçın diğer kısmına da taşıyabilse muhtemelen bu maçı beş sete götürebilirdi ama öte yanda oyununu maç ilerledikçe yukarı çeken bir Murray'i de görmezden gelmek olmaz. İlk servisi oyuna girdiğinde etkili oldu Murray ama ikinci servislerden sadece %37 ile puan çıkarabildi. Ferrer gibi iyi bir return'cuye karşılık ikinci servisleri kötü olan bir Murray olunca bu yüzde sürpriz değil tabii. İki tane tiebreak kaybetti Ferrer ve maçın galibini de bu belirledi. İş tiebreak'e gelince iyi servis ve iyi servisten çıkan ucuz puanlar önemlidir ve iyi bir servisiniz yoksa tiebreak kazanmanız kolay değildir. Murray'nin ilk servisiyle Ferrer'in ilk servisindeki uçurum kadar büyük olan fark, tiebreak'te galipleri belirledi biraz da. Tabii tamamen servise bağlamak da olmaz, Ferrer normalde yapmayacağı türden kötü vuruşlar da çıkarttı ayrıca bu tiebreak'lerde.

Ferrer'i istiyorduk finale, olmadı. Ama en azından istediğimiz çekişmeli, uzun rallileri bol olan, mücadeleci bir maç aldık. 4 saate yakın bir maçtan sonra finalde bir gün fazla dinlenmiş ve az yorulmuş Djokovic'e karşı Murray'nin nasıl bir reaksiyon göstereceği merak konusu. Murray'nin geçen seneki Avustralya Açık'tan daha kötü oynadığı çok açık. Orada kesinlikle çok daha iyi bir performansla finale gelmiş ama finalde çok iyi oynayamamıştı. Bu sefer, karşısında Federer değil Djokovic olmasının da rahatlığıyla belki turnuva ortalamasının üstüne çıkabilir ama ne olursa olsun, oynadığı harika Federer maçından sonra Djokovic finalin net şekilde favorisidir. Murray'nin önceki slam finallerindeki gibi üç sette kolayca teslim olması söz konusu olmaz ama Djokovic set bıraksa da bir şekilde ikinci grand slam ve aynı zamanda Avustralya Açık şampiyonluğuna gider gibi geliyor. Göreceğiz. Pazar 10.30'da...

3 yorum:

orion dedi ki...

Maçtan sonra Jim Courier sordu set puanı çevirirken aklından neler geçiyordu diye. Murray ise set puanı olduğunun farkında değilmiş o sırada 4-3 Ferrer önde sanıyormuş :) Hakem oyun bitip 5-5 olduğunu söyleyince uyanmış anca

Russell dedi ki...

Evet bak onu yazmayı unutmuşum. Çok ilginç gerçekten, belki set puanı olduğunun farkında olsa çok daha farklı olacaktı, kim bilir? :)

kirpi dedi ki...

Bir karışlık adama sahip çıkamadınız, yazıklar olsun.. :(