5 Eylül 2010 Pazar

Clijsters - Ivanovic Maci


Clijster'tan Ivanovic'e abla nasihati niteliginde mac oldu. "Slam kazanmak istiyorsan kendini buna gore hazirla" dedi Clijsters. 62-61 ile 1 saatte kazandi macini.

Ivanovic bir zamanlarki facia oyununu epey duzeltmis de olsa Clijster gibi oyunculari yenmekten daglar, tepeler ve 40 firin ekmek kadar uzakta oldugunu gordu bugun. Servislerinin hala sorunlu oldugu biliniyor. Ancak Cincinnati oncesindeki raket degisikliginin de etkisiyle vuruslari epey duzelmis. Yine de iyi atak yapamiyor. Azmini yitirmezse toparlanmasi gayet mumkun. Ama bir sureligine yumruk sovlarina ara vermesi ve bugune kadar yaptiklarina degil, bundan sonra yapabileceklerine odaklanmasi, geldigi nokta ile yetinmeyip daha iyisi icin calismasi lazim.

Clijsters icin ise ne desek bos, ne soylesek yetersiz. Sert kortta onun kadar rahat hareket edebilen baska bir isim gordum mu bilemiyorum. Kelebek gibi uctu bugun, hic yorulma belirtisi de gostermedi. Tabi bunda maci 1 saatte bitirmis olmasinin da etkisi var ama Ivanovic gibi vasat bir performans gosteren oyuncu da zaten daha uzun kalamazdi kortta. Maci izleyen herkes hayran oldu oyununa ve bu oyunla bu kortta yenilmesinin mumkun olmadigini soyleyenler oldu. Bugunku macta arada sirada konsantrasyonunu kaybedip bol bol basit hata yaptigi anlar oldu ki bunlarin ikisinde servis kirdirdi. Ama rekabetin bu kadar az oldugu maclarda bu tarz dalgalanmalar normal. Iyi servisler atti, defanstayken bile oldukca dengeli vurdu toplara. Istikrarli bir sekilde devam ederse kupanin en onemli favorilerinden biri olacaktir. Ki turun en hanimefendi isimlerinden biri oldugunu dusundugumden cok sevinirim kazanmayi basarirsa.

(Foto: yahoo.sports)

3 yorum:

aliye dedi ki...

benim de favorim clijsters, inşallah kaazanacak kupayı.
bu arada, ana'nın yumruk şovlarından rahatsız olan bir insan evladı daha gördüm ya, ölsem de gam yemem artık :)

kirpi dedi ki...

Hayir, arada sirada aldigi guzel puanlarda, kritik anlarda yapsin bisey demiyorum. Ama daha dun bir bugun iki, bir kac mac ust uste kazandi diye bu kadar havalanmanin ne manasi var? Yani biraz istikrar buldu ama o kadar da degil, bunu bilmeli. Biri gelir ezer gecer iste boyle...

aliye dedi ki...

sırf bu yüzden iki kat sevindim kim'in kazanmasına..işin garip yanı bu hareketleriyle korta enerji getirdiğini ve böylece seyircinin de oyuna dahil olduğunu düşünüyormuş. yapmaya da devam edecekmiş. birisinin bu hareketlerle ne kadar antipatik olduğunu söylemesi lazım ana'ya..