5 Eylül 2010 Pazar

Amerika Açık: 6. Gün Notları

- Sürpriz mi demeli bilmiyorum ama Jankovic elendi. İlk iki turda sinyalleri vermişti zaten Sırp raket Halep ve Lucic karşısında. Maçta rüzgar oldukça etkiliydi, ki Jankovic de maçtan sonraki basın toplantısında bunun kendisini etkilediğinden bahsetmiş. Kanepi, Wimbledon'da oynadığı çeyrek finalden sonra burada da iyi bir "run" yapmış oldu şimdiden. Estonyalı bu yıla kadar Amerika Açık'ta ilk turun ötesini görememişti. Turnuvadan sonra muhtemelen ilk 20'ye girecek.

- Sharapova ve Wozniacki rakiplerini çok çok rahat geçtiler. Sharapova oyun bırakmadı, Wozniacki 1 oyun bıraktı. Wozniacki ilk 3 tur toplamında sadece 3 oyun bıraktı, ki bu 1974'ten sonra bir grand slam'de ilk kez olan bir şey. Sonuç olarak beklenen eşleşme geldi diyebiliriz. Sharapova formunu bulmuş gibi ama Wozniacki daha da formda. Yıl başından beri çok istikrarsızdı ama kendi evinde oynadığı Kopenhag turnuvasıyla beraber ritmini buldu ve giderek artırmaya devam ediyor. Sharapova karşısında bence ufak bir farkla da olsa favori Wozniacki.

- Federer ilk 2 turdan kopya çekti. Mathieu karşısında da farklı bir şey yoktu. Fransız bir ara ilk seti alır gibi oldu ama Federer gereken yerde devreye girdi. Son 2 sette rüzgarın da etkisiyle maç biraz daha vasat bir hale geldi. 4. turda Melzer ile oynayacak Federer, ki o da Ferrero'ya karşı çok iyi oynadı bu gece. Yine de ne kadar istikrarsız olduğunu biliyoruz Melzer'in. Bence Federer'i zorlayacak bir oyuna da sahip değil. 3 setlik bir galibiyet olası.

- Federer için asıl test olabilecek Soderling ise ilk turdaki rezil maçtan sonra kendini biraz daha toparladı. En azından maçlarını kısa tutuyor.

- Kura çekildiğinde 4. turda güzel bir eşleşme olarak görünen Djokovic-Fish eşleşmesi de oluştu. Djokovic, rüzgarın epey etkili olduğu maçta Blake'i rahat geçti. Fish ise yine 5 setlik maç oynadı ilk turda olduğu gibi. Üstelik bu kez ciddi şekilde zorlandı Clement karşısında. Fish'in biraz fazla abartıldığını düşünüyorum. Buraya iyi geldi, kötü de oynamıyor ama çok çok büyük bir tehdit de değil bana göre. Djokovic'i elemesi benim için sürpriz olur.

- Bir Janko Tipsarevic klasiği daha izledik. Büyük bir galibiyetin ardından gelen mağlubiyet... Monfils defansif açıdan inanılmazdı ama onun dışında gerçekten kötüydü. Servisi bile çalışmıyordu. Tipsarevic çok çabuk pes etmiş göründü. Bazı puanlarda sabrını koruyamadı. Kritik puanlarda yine bildiğimiz gibi saçmaladı. Monfils, 4. turda Gasquet ile oynuyor. Bir Fransız çeyrek final görecek en azından. Benim tahminim Gasquet burada.

- Petkovic, kariyerindeki ilk grand slam 4. turuna rakibinin maça çıkmamasıyla yükseldi. Çinli Peng çiftler maçında sakatlanmış. Radwanska'yı elemişti 3. turda bir set geriden gelerek. Cibulkova ve Zvonareva rahat kazanırken, geçen yılın yarı finalisti Wickmayer çok zorlandı Schnyder karşısında. 1 maç puanı kurtararak Kanepi'nin rakibi oldu 4. turda. O da tahmini güç bir maç.

- Son not Montanes-Nishikori maçından. 2. turda Cilic'i 5 set sonunda deviren Nishikori'nin pili bitmiş Montanes karşısında. Japon raket 2. setin başında çekildi maçtan. İlginç olan şu ki, 30 yaşına gelmiş Montanes kariyerinde ilk kez bir slam'de 4. tur gördü. Has bir toprakçı olarak bunu Amerika Açık'ta başarması entresan. Üstelik buraya gelmeden önce sert kort turnuvası bile oynamadı. Kurasından büyük yardım aldı tabii. 4. turda Soderling'e karşı oynayacak, ki onu yenmesine imkan vermiyorum...

2 yorum:

Emre dedi ki...

Djokovic bir saçmalığa daha imzasını atmazsa yarı finalde 2.lik için yine Federer'le karşılaşacak.Son 3 senedir her defasında kaybettiği(2007 Final 2008,2009 yarı final) Federer'i yenmek isteyecektir. İşin ilginci Djokovic için hem geçen 3 yılın intikamı alma hemde dünya 2.liğini kazanma şansı var.Birde US Open Şampiyonluğu ihtimalini de koyarsak Djokovic için kariyer maçı da olabilir.

P.S. Oldukça kötü geçen bir sezonda tek taşla 3 kuş fena olmazdı.Hadi bakalım ''Djoker''uykudan uyanmanın vakti geldi.Yaşam belirtilerini göster.

kirpi dedi ki...

Djokovic "Federer'e yenilmek benim kaderimde var" demezse neden olmasin. :)