6 Eylül 2010 Pazartesi

Amerika Açık: 7. Gün Notları


- Günün, hatta belki de turnuvanın sürprizi geldi Stanislas Wawrinka'dan. Burada bazılarına göre favori olan Andy Murray'i 4 set sonunda eledi Wawrinka. Üstelik ilk seti kaybettikten sonra. Yeni coach'u Peter Lundgren ile çıkışa geçecek gibi. Harika bir maç oynadı, servis ve forehand özellikle mükemmeldi. Murray ise mental olarak hala ne kadar zayıf olduğunu gösterdi. Grand slam kazanmak için henüz hazır değil, orası kesin. İşler kötü giderken sağa sola bağırdı çağırdı; çok sinirlendi ve bunu çok da belli etti; farklı farklı sebeplerden dolayı sakatlık molaları aldı. Maçtan sonraki basın toplantısında sakin gözüktü yine de biraz. Kendisinin çok kötü oynadığını düşünmüyormuş, sadece Wawrinka bugün daha iyiydi diyor Britanyalı. Daha kırk fırın ekmek yemesi lazım anlaşılan.

- Murray'nin elenmesi ile Nadal'ın yarısı epey açıldı. Sadece Nadal'a yaramıyor bu tabii. Murray'nin çeyreğinden de sürpriz bir isime yarı final yapma şansı doğdu. Youzhny, gece seansında oynanan maçta Isner'ı 4 sette geçerken, ikinci seti 5-1'den vermeyi başardı. Robredo ile oynayacak Rus raket. Youzhny çok formda değil ama Robredo'dan daha iyi olduğu kesin. Öte yanda Murray'i yenen Wawrinka, Querrey ile oynayacak. Bu maçın galibi, eğer bu maç çok yorucu olmazsa, Youzhny-Robredo galibini de yenip yarı finale çıkacaktır bence.

- Kadınlarda Clijsters ve Venus'ün galibiyetlerini yazmıştık gün içinde. Bir diğer kazanan da Schiavone. Buraya çok çok formsuz geldi ama burada çok daha iyi gözüküyor Roland Garros şampiyonu. İstanbul Cup şampiyonu Pavlyuchenkova'yı 6-3 6-0 ile geçti. Tabii, Pavlyuchenkova'nın da bugün çok kötü olduğunu söylemek gerek. Çeyrek finalde Venus-Schiavone maçı ilginç olacak ama buradan gelecek ismin yarı finalde Clijsters'ı geçeceğini düşünmüyorum. Clijsters'ı da hemen yarı finale yazdık ama şu sıralar oynanmakta olan Dementieva-Stosur maçının galibiyle oynayacak olan Belçikalı'nın bu rakiplerden birine karşı kaybetme olasılığı pek yok bana göre. Clijsters'ın oyun seviyesi şu an çok daha yüksek, finale kadar gelmesi lazım en azından.

- Stakhovsky ve Llodra günün maç bırakanları oldular. Stakhovsky zaten Harrison maçı sonrası basın toplantısında ruh gibi görünüyordu. New Haven'daki şampiyonluk, ardından ilk 2 turda 2 yorucu maç onu bitirmiş. Feli Lopez kortta sadece 55 dakika kaldı. Nadal karşısına diri çıkacak yani. Yine de vatandaşı için büyük bir tehdit oluşturması pek mümkün değil derim ben. Diğer bırakan Llodra'ydı Robredo karşısında. İlk seti kazandı Fransız, arkasından ikinci set başlarında sorun yaşamaya başladı. Sağlık molaları aldı ama sorun sağlık molasıyla çözülecek türden değildi. Baş ağrısı vardı. Özellikle ikinci seti tiebreak ile kaybettikten sonra üçüncü sette yanından geçen toplara vurmaya bile tenezzül etmedi. Dördüncü sette de servis kırdırınca maçı bıraktı. Bu kadar ısrar etmesine de gerek yoktu aslında. Kafasının arkasından geçen lob'lara bakmazken, orada oynamanın bir anlamı yok. Çünkü orada izleyen seyircilere de saygısızlık bu.

- Bugünlük bu kadar. Şu an hala yanımda açık duran televizyonda devam ediyor Dementieva-Stosur maçı. Son sette 3-0 önde Dementieva ve ben bunları yazdıktan sonra yatağıma gideceğim. Kalktığımda bir Stosur galibiyeti görmek beni hiç şaşırtmayacak. Zira Dementieva bu, hiçbir zaman bilemezsiniz...

2 yorum:

Kendi dedi ki...

7. günün bir diğer olayı ise Nadal'ın sert zeminde set vermeden 4.tura çıkışı olsa gerek ama Nadal sorununun zemin değil topların hafifliği dolayısı ile daha az spinli oynamak olduğunu açıklamıştı, bilindiği gibi ama servisleri daha iyi ve yaptığı açıklamalar en çarpıcısı malümunuz tek kazanamadığı bu grand slami kazanırsa Nadal'ın gelmiş geçmişler arasındaki yeri tescillenecek, sanki biz Nadal severlerin hüsnü kuruntusuymuş gibi bir izlenim de artık tarihe karışacak zira bu yargı öyle ya da böyle zaten tarihe karışacak ama neyse bunun için 1 yıl daha beklemek zorunda kalmayacağız
Roger'ın Nadal hakkındaki yorumları ve Nadal'ın Roger hakkındaki yorumları harikaydı
Ne dedi Nadal Rogeriçin onun gibi mükemmel bir oyuncunun olması önünüzde size ilhem veriyor, oyununuzu geliştiriyor , bunlar gerçekten harika açıklamalar
Turnuva erkekler tarafında bu beklenti ile devam ediyor en azından benim açımdan

kirpi dedi ki...

Nadal daha once bu toplarla olimpiyatlari kazanmisti yanilmiyorsam. Ayrica bu yil tablo cok iyi bir hale geldi ama kazanamazsa bence sansi bitmis sayilmaz.