5 Eylül 2010 Pazar

Amerika Açık: Verdasco 3-1 Nalbandian


Günün en merakla beklenen maçlarından biriydi şüphesiz. Büyük çekişmeye sahne olacağı tahmin ediliyordu. İyi tenis oynanır diyordu... Maalesef hiçbiri olmadı. Verdasco 4 sette kazandı ve Nalbandian'ın kazandığı 2. set hariç hiçbir set yakın geçmedi.

Nalbandian hala grand slam'lerde ilerilere gitmek için yeterli kondüsyona sahip değil gibi. İlk tur maçında De Voest'e karşı 5 sete gitmesi iyi bir işaret değildi zaten. Ama öte yanda Verdasco da ilk turda 5 setlik bir maç oynamıştı. Fakat bugün Nalbandian'dan çok daha diri gözüktü İspanyol. Aslında iki taraf da iyi oynamadı. Tonla basit hatanın olduğu, uzun ralliler izlemenin pek mümkün olmadığı bir maçtı. Farkı yaratan en önemli şey ise Verdasco'nun servisiydi. Nalbandian çok çok kötü servis atarken, Verdasco servislerinden bolca ucuz puan çıkartmayı başardı. Nalbandian, Verdasco'nun backhand'ini iyi zorladığı zaman hata yaptırdı ama Verdasco da topları forehand'ine aldığında çok iyi iş çıkarttı.

Nalbandian, iyi bir geri dönüş yaptı ama onun adına beklentiler gereğinden fazla bence. Bundan sonra kariyerinde grand slam kazanması bile çok çok zor bir hedef iken, burada Nalbandian'ın kazanma şansından bahsedenler vardı. Eğer bir şekilde sağlıklı kalmayı başarabilirse, önümüzdeki yıl çok daha iyi sonuçlar alabilir ama 30 yaşına gelmiş bir oyuncudan çok çok büyük şeyler beklememek gerek. Bir sonraki turda Ferrer ile oynayacak Verdasco'nun işiyse zor. Ferrer, set kaybetmedi şu ana kadar. Enerjisiyle var olan bir oyuncu Ferrer ve bu açıdan buraya kadar rahat ve zorlanmadan gelmesi onun için çok iyi oldu. Verdasco bugün çok zorlanmadan kazansa da uzun süre kortta kaldı ve oyun olarak çok iyi gözükmedi. Eğer iyi servis atmayı başarabilirse, maçı yine yakın tutacaktır, favorisi keskin olan bir maç değil ama benim gözümde Ferrer bir adım önde...

Hiç yorum yok: