8 Eylül 2010 Çarşamba

Amerika Açık: 9. Gün Notları

- Şekil A'da Federer'le ünlenen tweener'i deneyen Nadal, vuruşu karşıya geçirmeye başardıysa da, puanı çıkartamadı. Maçı kazandı yine de tabii. Yine set kaybetmedi, yine servisini kırdırmadı. Lopez onun için zayıf bir rakipti tabii. Güçlü servisi ve backhand slice'ı dışında Nadal'ı zorlayacak bir tarafı yoktu. Nadal fena oynamadığı bir günde uzatmadan kazandı.

- Nadal için asıl önemli olacak olan sınav ise Verdasco. İspanyol derbisinde Ferrer'i 2-0'dan gelerek 5 sette geçti ve son set tie-break'e gitti. Tenis kalitesi açısından zaman zaman basit hatalarla kötüleşti ama buna rağmen dramatik yanıyla şu ana kadar Amerika Açık'ta oynanan en iyi maç olduğunu söyleyebilirim rahatlıkla. Yakın geçen ilk iki seti Ferrer kazandıktan sonra Verdasco kopmadı ve setleri dengeledi. Son sette Ferrer tekrar dönüş yaptı ve servisini kırdı Verdasco'nun. 4-3'te servis atarken 30-0'dan servisini kırdı. Tie-break'e de iyi başlayan Ferrer'di. Double minibreak yaptı ve 4-1 öne geçti. Buna rağmen kopmadı Verdasco maçtan. Ferrer yaptığı basit hatalarla Verdasco'yu geri döndürdü de diyebiliriz. 4-2'den sonra 4 tane basit hata yaptı Ferrer ve son puanda da harika ötesi bir vuruş geldi Verdasco'dan. 6 puan üst üste alarak maçı bitirdi. Verdasco Roland Garros ve sonrası çok kötü sonuçlar alıyordu. Amerika Açık öncesi de vasattı. Amerika Açık'a da iyi giriş yapamadı ama özellikle son 2 maçında çok iyi savaştı. Nadal'a karşı oynadığı 10 maçın hepsini kaybetti. Bu sefer başarabilecek mi? Göreceğiz.

- Diğer çeyrek final mücadelesi Youzhny ile Wawrinka arasında olacak. Youzhny iyi oynadığı maçta vasat oynayan Robredo'yu 4 sette geçti. Günün en zayıf maçıydı herhalde. Diğer yanda Wawrinka-Querrey maçı 5 sete gitti ve bütün setler oldukça yakındı. Son sette iki taraf da çok yorgun olunca komik bir tenis kalitesi ortaya çıktı. Yine de daha diri olan taraf Wawrinka, özellikle fileye bol bol gelerek üstünlük kurdu Amerikalı'ya. Querrey bugün oynadığı oyunla çeyrek finali hak etmedi. Wawrinka ise Murray'i yendikten sonra bir çuval inciri berbat etmemiş oldu. En azından yaptığı sürprizin avantajını aldı. Ama Youzhny maçında benim favorim Youzhny olacak. Çok uzun 2 maç oynadı ve yorgunluk belirtileri gösterdi Wawrinka. Bacağında da bir sargıyla mücadele ediyor zaten. Öte yanda Youzhny biraz daha rahat geldi buraya.

- Kadınlarda sürpriz yoktu. Ferrer-Verdasco dolayısıyla izleyemediğim maçta Venus 2 yakın geçen sette yendi Schiavone'yi. Rakibi ise Stosur'u 3 sette geçen son şampiyon Clijsters olacak. Belçikalı çok kötü oynadı kendi standartlarına göre, bunu söylemeliyim. Özellikle son 2 set tanınamaz haldeydi. Çok kötü servis attı, çok fazla basit hata yaptı. Stosur önemli bir şansı kaçırdı bana göre. Clijsters da maçtan sonra hala nasıl kazandığımı bilmiyorum dedi zaten. Clijsters kötü günleri olabilen bir oyuncu. Sene başında Avustralya Açık'ta çok iyi giderken herkesin favorisi iken Petrova'ya nasıl ezildiğini hatırlıyoruz. Bu sefer bence o maç, bu maçtı. Bir daha bu kadar kötü olacağını sanmıyorum. Dolayısıyla Venus'ü geçmesini bekliyorum yarı finalde zira Amerikalı çok da iyi gözükmüyor ve final için Clijsters ismi çok daha hoş geliyor kulağa. Öte yanda Wozniacki olursa dadından yinmez tabii.

2 yorum:

kirpi dedi ki...

Üzdün beni Ferru, çok üzdün.. :(

Emre dedi ki...

Verdasco - Nadal kritik bir eşleşme oldu.Acaba Avustralya 2009 yarı final maçının bir benzerini daha yaşayabilirmiyiz? Yoksa Nadal, Ferrer maçından dolayı benzini bitmiş Verdasco'yu 3 sette evine gönderir mi? İlginç bir maç olacağı kesin gibi...