7 Eylül 2010 Salı

Amerika Açık: 8. Gün Notları


- Fotodan da görülebileceği üzere Gwen Stefani, Federer'in maçındaydı bugün. Genelde Federer'e uğursuz gelmesiyle bilinir ki, bugün Melzer karşısında set bırakmasa da sıkıntılı anlar yaşadı İsviçreli. İlk seti rahat aldıktan sonra kötü bir ikinci set oynadı. Tiebreak'te kendi lehine 2 tane netcord olmasa seti bile verebilirdi. Oradan şansının da yardımıyla çıktı, şimdi rahat gider derken üçüncü setin başında servis kırdırdı. Hemen bir sonraki oyunda servis kırmayı geri aldı. 3-2'de bir servis daha kıran Federer, seti 6-3 ile bitirdi. İkinci set kadar olmasa da zorlandığı bir setti. Melzer tam 7 servis kırma şansını harcadı son sette. Federer'in servisini beğenmediğimi söylemeliyim. İlk servis yüzdesi pek iyi değildi. Melzer return'lerde agresif olmaya çalıştı ve epey de başardı bunu. Rallilerde daha uzun ömürlü görünüyor yine de dünya 2 numarası. Forehand'i ile alıştığımızdan fazla basit hata yaptığını da ekleyelim.

- Federer'in rakibi İsveçli Robin Soderling çeyrek finalde. 4. turda Montanes'i 4 sette geçti. Turnuvanın başından beri izliyorum ve kesinlikle kötü oynadığını söyleyebilirim. Federer şu an en iyi formunda değil belki ama kesinlikle Soderling'in onu yendiği Roland Garros'taki durumundan iyi. Soderling de o zamana göre daha kötü. Servisleri hala çok iyi ama o bombastik forehand'ini kullanmakta çok sıkıntı çekiyor. Rallilerde çok sıradan gözüküyor. Çok fazla basit hata yapmıyor belki ama rakibine atak şansı veren vuruşları çok fazla ve son zamanlarda agresif olmayı deneyen Federer, eğer vuruş yüzdesi olarak gününde olursa bunları affetmeyebilir. Federer'in iyi servis attığı bir günde, son durumlarını da göz önüne aldığımda, rahat bir Federer galibiyeti bekliyorum bu sefer Roland Garros'tan farklı olarak.

- Diğer çeyrek finalde Gasquet'yi mağlup eden Monfils ile Fish'i mağlup eden Djokovic karşı karşıya gelecek. İkisi de rakiplerini 3 sette geçtiler. Monfils 2 ve 3. sette set puanları kurtarırken, Djokovic hiçbir sette zorlanma belirtisi bile göstermedi. İlk turdaki Troicki engelini büyük korkular yaşayarak atlattıktan sonra her geçen tur daha iyi gözüktü Sırp raket. Bugün de iyiydi. Ama Fish'in belki de son 2-3 ayda oynadığı en kötü maçı olduğunu da eklemek lazım. Özellikle servis performansı açısından çok ama çok zayıf kaldı. Basit hata sayısı da epeyce fazlaydı. Monfils bu sene pek bir şey yapamadı ve buraya gelmeden önce, burada iyi işler yapacağına dair de bir sinyal vermemişti ama turnuva içinde oyununu git gide iyileştirmeye başladı. Tipsarevic ve bugün Gasquet karşısında iyi maçlar oynadı. Özellikle servisi çok iyi. Djokovic ile en son geçen yıl Paris Masters finalinde oynamış ve yakın geçen maçı kaybetmişti. Bu kez şartlar biraz daha iyi gözüküyor Djokovic lehine. Monfils her ne kadar son zamanlardaki en iyi tenisini oynasa da Djokovic için yeterli olacağından şüpheliyim. Bugün fileye geldiği zaman iyi iş çıkarttı Gasquet. Djokovic de bu turnuvada fırsat buldukça fileye gelmeye çalışıyor. Bunu Monfils maçında da yapması gerek. Ayrıca Monfils rallilerde özellikle backhand tarafında çok zayıf vuruyor toplara, Djokovic bunları winner'lara veya "forced error"lara dönüştürebilir sıklıkla.

- Kadınlarda günün merakla beklenen maçı Wozniacki ile Sharapova arasındaydı ve beklediğim gibi kazanan Wozniacki oldu. Duvar gibiydi maç boyunca. Çok istikrarlıydı ve zaman zaman çok iyi kontra winner'lar çıkardı. Ayrıca servisi de çok iyiydi şaşırtıcı biçimde. Bolca ucuz puan çıkardı, öte yanda Sharapova kötü servis atarken ve 9 çift hata yaparken... Basit hatalar da fazlaydı Shrapova tarafında ama bu alışık olduğumuz bir şey. Sharapova gününde değildi, gününde olsa yenerdi demek pek mantıklı bir yorum olmaz, zira ralliler inanılmaz uzundu ve Sharapova kendi standartlarında vuruşlarında çok yüzdeliydi. Kağıt üstünde çok fazla basit hata yapmış olsa da isabet oranı bir hayli iyiydi. Kısaca, Wozniacki hak eden taraftı ve kazandı. 14 maçlık galibiyet serisi yapmış oldu böylece Danimarkalı ve devam ediyor yoluna.

- Wozniacki'nin çeyrek finaldeki rakibini belirleyecek maçta Cibulkova, Kuznetsova'yı yakın geçen iki set sonucunda mağlup etti. İlk seti Kuznetsova'nın hediye ettiğini söyleyebilirim. Çok müsait şansları değerlendiremedi ve çift hata yaparak seti verdi kendi servisinde. İkinci sette 5-3 40-15'ten gelerek tiebreak'i gördü ama çok yorgun olduğu belliydi Rus raketin. Cibulkova, Safina'nın eski coach'u Krajan ile daha iyi görünüyor. Bu yıl pek adını duyamamıştık, bu turnuva onun için iyi oldu. Kariyerinde ilk kez Amerika Açık'ta çeyrek finale yükseldi Slovak raket. Wozniacki karşısında işi çok zor olacak.

- Diğer maçları pek bahse değer bulmuyorum. Çok azına baktığım Wickmayer-Kanepi maçı berbattı ve bu berbatlık skor tabelasına bile yansıdı. 0-6 7-6 6-1'le kazandı Kanepi maçı. Tam bir WTA skoru. Kanepi'nin yarı finaldeki rakibi ise Petkovic'i 6-1 6-2 ile geçen Zvonareva. Kötü bir günündeydi Petkovic. Çok kötü servis attı ve çok fazla basit hata yaptı. Yine de Zvonareva'nın çok iyi oynadığını itiraf etmeliyim. Özellikle hareketliliği muhteşemdi. Muhtemelen tabloda geriye kalan oyuncular arasında bu konudaki en iyi oyuncu Wozniacki ile birlikte.

- Son olarak bir de tahminlerimizi yazalım.

Kadınlar çeyrek finalleri:

Wozniacki-Cibulkova (Wozniacki)
Kanepi-Zvonareva (Zvonareva)
Schiavone-Venus (Venus)
Clijsters-Stosur (Clijsters)

Schiavone de kazanabilir, ondan emin değilim ama diğer 3 maçta aksi sonuçlar benim için sürpriz olur.

Erkekler 4. tur:

Nadal-Lopez (Nadal)
Ferrer-Verdasco (Ferrer)
Wawrinka-Querrey (Wawrinka)
Robredo-Youzhny (Youzhny)

Erkekler çeyrek final:

Federer-Soderling (Federer)
Monfils-Djokovic (Djokovic)

Ferrer-Verdasco ve Wawrinka-Querrey maçları tamamen ortada. Diğerlerinde çıkacak aksi sonuçları sürpriz olarak görüyorum. Bakalım, kaçta kaç yapacağız bu 10 maçtan...

2 yorum:

Emre dedi ki...

Erkekler 4. tur:

Nadal-Lopez (Nadal)
Ferrer-Verdasco (Ferrer)
Wawrinka-Querrey (Querrey)
Robredo-Youzhny (Youzhny)

Erkekler çeyrek final:

Federer-Soderling (Federer)
Monfils-Djokovic (Djokovic)
Nadal-Ferrer (Ferrer)
Querrey-Youzhny (Querrey)

Kadınlar çeyrek finalleri:

Wozniacki-Cibulkova (Wozniacki)
Kanepi-Zvonareva (Zvonareva)
Schiavone-Venus (Schiavone)
Clijsters-Stosur (Clijsters)

kirpi dedi ki...

Erkekler ceyrek finaller;

Nadal & Ferrer - Nadal
Wawrinka & Youzhny - Youzhny
Federer & Soderling - Federer
Djokovic & Monfils - Djokovic