12 Şubat 2011 Cumartesi

Turnuvalarda Son Durum

- Haftanın "A tipi" diyebileğimiz turnuvası olan Rotterdam'da bugun yarı finaller oynanıyor. İlk yarı finali Tsonga Ljubicic karşısında 64-76 kazanmış. İkinci maç Soderling ile Troicki arasında oynanacak. Troicki, çeyreğe gitmesi süpriz olan Cilic'i eleyerek yarı finale çıktı.

-Haftanın "B tipi" turnuvası olan San Jose'de ise yarı finale çıkan isimler Raonic haricinde hep sakatlıklarıyla meşhur olan isimler. Raonic bir başka genç isim Berankis'i geçti yarı finalde. Diğer yarı finalistlerden biri Monfils idi ancak (dedik ya sakatlıkları ile meşhur bunlar) sakatlandığı için yarı final maçına çıkamayacağını açıklamış. Hal böyleyken Raonic şimdiden finalist oldu. Diğer yarı final maçı ise sakatlığından döneli beri ilk kez bu turnuvada üst üste 2 maç kazanan, bu 2 maç üzerine bir de Hewitt'i maglup eden Del Potro. Özetlerden görebildiğim kadarı ile sezon başına göre epey gelişme var, daha temiz vuruyor toplara, ancak güç konusunda hala eksiği var gibi. Zamanla düzelecektir. Yarı finaldeki rakibi ise ayağı kırık Vardasco. Verdasco ile ilgili en son ayağının kırık olduğu haberi gelmişti ancak burada şampiyonluğunu korumak için oynuyor. İşin garibi şu ana dek maçlarını rahat da kazanmış ki geçen sezonun sonu düşünülünce bu insana daha da garip geliyor. İlk maçı Ram ile oyanadıktan sonra Karlovic ve İstomin'i iki sette geçmiş. Bu turnuva için çok da kolay bir kura sayılmaz. Verdasco için şaşırtıcı bir sonuç. Yarı finali Del Potro ile oynayacak ki ilginç olabilir. Birinin giderek düzelmesini, diğerinin giderek daha kötü oynamasını bekliyorum ben. Ancak bu maçı kim alırsa alsın kupa Raonic'e gider gibi görünüyor.

- ATP'nin kızıl topraklarda oynanan turnuvası Costa do Sauipe'de adamım Dolgopolov ile Almagro finali oynanacak. Dolgopolov dolu dizgin gidiyor, Almagro ise yarı finalde zorlandı. Almagro Ferrer ve Ferrero'nun yokluğunda (buna ayrıca değinmek lazım) Güney Avrupa'da iyi puan toplayabilirdi ama Dolgopolov ona engel olabilir.

- WTA'nın Paris turnuvasında ise en önemli hadise 1 numaranın el değiştirmesi oldu. Evet, Clijsters yeni bir numaramız. İlk 3 oyunu kaybedip sonraki 12 oyunu aldığı Dokic maçında kazandı bu ünvanı. Bunun dışında finalistler Clijsters ve Kvitova olarak belirlendi burada. Kvitova burada iyi bir çıkış yapan Mattek-Sands'i çok rahat yenerken, Clijsters ise Kanepi'yi set vermeden mağlup etti.

-Haftanın en sönük turnuvası olan Pattaya'daki WTA turnuvasında ise finali Errani ve Hantuchova oynayacak. Tablonun Errani'nin geldiği yarısı tam bir "kalan sağlar bizimdir" tarafı olmuştu zaten. Buradaki dikkat çeken isimler Kirilenko, Ivanovic falandı. Diğer tarafta ise Zvonareva vardı ki yarı finalde Hantuchova'ya yenildi. Hantuchova şu ane dek burada set kaybetmedi ve yarınki maçın da favorisi bana göre.

3 yorum:

orion dedi ki...

Raonic çok iyi yalnız. Çok çok iyi yani. Berankis maçında kendi servisinde çok olgun şekilde oynadı. Brad Gilbert coşup vücudunun gelişimini tamamladığında 160 mph servisler atabileceğini söylemiş ki hafiften abartmış gibime geldi :)

Berankis de çok olgun ve izlemesi keyifli ama sanki boyu kısa olduğu için belli bir yerin ötesine gidemezmiş diye bir korku var içimde. Gerçi herzaman genel kurala istisna oyuncular olur umarım onlardan olur Berankis de. Geleceğin önemli rekabetlerinden birinin ilk ayağı olmuş olabilir bu maç.

kirpi dedi ki...

Berankis ile prensimin boyu aynı diyeyim, okurlar oradan referans alsınlar :)

Russell dedi ki...

Berankis'in boyunun kısalığı ciddi problem olabilir ama o boyuna rağmen girdiğinde gayet etkili olan bir ilk servisi var. Sorunu şu ki, ilk servis yüzdesi çok düşük ve ikinci servisleri kötü artı çok çift hata yapıyor. İlk servisi bu şekilde atmaya devam etse bile kafi ama yüzdeyi yükseltip ikinci servisini de geliştirmesi lazım. İyi bir tekniği var, oyununun üzerinde biraz daha çalışırsa daha iyi olabilir.