6 Şubat 2011 Pazar

Haftanın Turnuvalarında Son Durum

3 tane ATP tunuvası var bildiğiniz gibi. Öncelikle dalga geçe geçe bitiremediğimiz Johannesburg'daki turnuvadan başlayalım.

Burada seri başı isimler sapır sapır dökülmüşlerdi bildiğiniz üzere. Haliyle yarı final maçları da challenger tadında oldu. Yarı final maçlarında kazananlar Somdev Devavrman ile Kevin Anderson oldu. Anderson çok büyük süpriz değil, 4 nolu seribaşı turnuvada ve yarı finalde 6 nolu seribaşı Mannarino'yu elemiş. Tablonun bu tarafının hakkını yememek lazım aslında, beklenebilecek bir yarı final olmuş. Ancak diğer tarafta 110 numaradaki Devvarman, adını daha önceden hatırlamadığım 24 yaşındaki ev sahibi Izak Van Der Merwe'yi yenmiş ki bu maç turnuvanın bu yılki zayıflığını gösterir nitelikte. Marsel'i İzmir finalinde yenen Devvarman böylelikle ilk ATP finali gördü. Sıralamada da büyük bir zıplama yapacaktır.

Zagreb'de ise hafta başından beri dikkat çekmeye çalıştığım, anlam veremediğim derecede iyi bir performans gösteren Ivan Dodig finali gören isim oldu. Bu da Dodig'in ilk ATP finali olacak. Yarı finalde Garcia-Lopez'i ilk setini kaybettiği ve ikinci seti tie-break ile noktalanan gerilim yüklü bir maçta elemiş. Finaldeki rakibi sezona dikkat çekerek başalayan bir başka isim olan Florian Mayer'i rahat geçen Berrer olacak.

Santiago'da ise ilk yarı final maçında Giraldo Starace'yi skoru aynen Dodig'inki gibi seyreden bir maçta mağlup etmiş. Bellucci'yi eleyen Fognini ise aynı başarıyı Robredo karşısında gösteremedi. Durumu geçen sezonun özellikle ikinci yarısına göre çok daha iyi gibi görünen Robredo, maç için servis atarken 2 servis kırma puanı geriye düşsede maçı kazandı. Santiago'da bekleneni vermeyen isim ise Nalbandian oldu. Aynen Isner gibi uzun maç sonrası toparlanamama sendromuna yakalandığını düşünüyorum.

2 yorum:

Russell dedi ki...

turnuva seneye takvimde gözükmüyor. yetkililer her ne kadar seneye de devam edecek tadında konuşsalar da, bana pek öyle olacak gibi gelmiyor.

kirpi dedi ki...

Devvarman daha once Chennai'de oynamistiu. ATP kandirdi beni..