10 Şubat 2011 Perşembe

Raonic ve Sampras

Bu hafta wild card alarak San Jose'de mücadele eden 2011'in flaş ismi Milos Raonic, turnuvanın resmi sitesinde bir blog tutuyor. Turnuvadan önce ve ilk maçından sonra olmak üzere 2 tane yazı yazmış, şuradan okuyabilirsiniz blogunu.

Raonic, Avustralya Açık 4. turu ve arkasından Johannesburg'daki 2. turuyla birlikte sıralamada 84 numaraya kadar yükseldi. Burada da ilk turda Malisse'i zorlanmadan geçti ve birazdan başlayacak olan maçta James Blake ile karşılaşacak, o maçta da favori gözüküyor. Bir sonraki hafta da 500 puanlık bir turnuva olan Memphis'te wild card ile mücadele edecek. 2 hafta sonra sıralamada ilk 70'in içerisinde görebiliriz Kanadalı'yı.

Ayrıca, tuttuğu blogu sayesinde hakkında yeni şeyler de öğreniyoruz. Pete Sampras'ın idolü olduğunu zaten ATP'deki sayfasından biliyorduk ama onunla tanışmış olması harika bir şey. Ben Raonic'in Sampras'ı kortta davranışlarıyla bile taklit ettiğini düşünüyorum. Sampras onun için sıradan sevdiği bir oyuncudan çok daha fazlası, orası açık... Oyununun zaten ona ne kadar benzediğini söylemeye gerek yok. Tabii, Sampras ile arasında kalite açısından dağlar kadar fark var. Ufak bir örnekle açıklamak gerekirse Sampras muhtemelen running forehand konusunda gelmiş geçmiş en iyi oyuncu. (Federer'in de önüne koyuyorum, evet)

Sampras'ın burada işi ne diyebilirsiniz. Açıklayalım. Burada turnuvadan bir gün önce Gael Monfils ile gösteri maçı oynadı. 7-6 6-4 ile kazanan Monfils oldu ama ilk sete baktığımda Sampras'ın kaçırdığı 4 servis kırma puanını görüyorum. Tabii maçın ne derece ciddi oynandığı belli değil. Monfils return'de işi sıkı tutmuş, onu görebiliyoruz ama. 2 ace atabilmiş sadece Pistol Pete, 4 de çift hatası var. Maçtan sonra Monfils'i övmüş falan filan da, ondan önemlisi Federer hakkında söylediği şeyler... Biliyorsunuz, Federer şu an Sampras'ın antrenörlüğünü de yapmış olan Paul Annacone ile çalışıyor ve Sampras, Annacone ile iletişim halindeymiş hala...

Annacone'un Federer üzerinde birkaç şey değiştirmeye çalıştırdığını söylüyor. Federer'in 29 yaşında hala fiziksel olarak fena durumda olmadığını, hele ki kendisine kıyasla çok çok daha iyi durumda olduğunu söylüyor ve kendisinin 30 yaşında tabir-i caizse işinin bittiğini vurguluyor. Bunun dışında Federer hakkında en çok tartışılan konulardan biri olan fileye gelme konusuyla ilgili de söyleyecekleri var... Federer'in 16 grand slam şampiyonluğunu şimdiye kadar daha çok geri çizgi oyunu oynayarak kazandığını ve bu saatten sonra fileye gelmeyi zayıflık olarak addettiğini belirtiyor, ki hak verilebilir bu konuda Sampras'a. Federer'in aklında muhtemelen "Şimdiye kadar böyle kazandım, niye şimdi değiştireyim ki?" düşüncesi dolanıyor. Sampras bunu da söylemiş. İyi tespitler gelmiş açıkçası Pistol Pete'ten...

Hiç yorum yok: