7 Şubat 2011 Pazartesi

Fed Kupası: Çeyrek Finaller (İkinci Gün)

İlk gün sonrası yazıda ne dediysek olmadı. Bu da bir başarı.

Fransa-Rusya eşleşmesinden girelim. İlk gün 2-0 öne geçerek büyük sürprize imza atan Fransa, ikinci gün mala bağladı. Zaten Fransızlar özellikle son senelerde teniste hem erkeklerde hem kadınlarda öne geçtikleri maçları, serileri vermekte çok meşhurlar. Yine aynısı yaşandı. Önce Cornet, sonra Razzano maçlarını kaybetti. Arkasından çiftler maçında ilk seti tiebreak ile verdikten sonra ikinci sette halkayı yediler ve bir çuval inciri berbat ettiler. Bahis şirketlerine göre 2 gün önce şampiyonluğun favorisi olan Rusya da böylece ipten dönmüş oldu.

Son iki senenin şampiyonu İtalya yine sağlam gidiyor. Dengeli geçen ilk gün 1-1 ile kapandıktan sonra ikinci günde Avustralya galibiyet dahi alamadı. Schiavone ve Pennetta sağlıklı olduğu sürece bu takımı elemek pek kolay olmayacak, burası belli oldu artık.

Belçika 2-0 ile kapattığı ilk günün ardından ikinci güne Clijsters galibiyetiyle başlayarak seriyi noktaladı. Ama An-Sophie Mestach beklediğimiz gibi dördüncü maçta oynamadı. Wickmayer'i kullandılar, o da seriyi 4-0 yaptı. Çiftler maçında oynadı An-Sophie Mestach. O maçı kazanan son iki senenin finalisti ABD, en azından galibiyet alarak veda etti.

Çek Cumhuriyeti deplasmanda ilk günü 2-0 ile geçtikten sonra seriyi Belçika gibi 3-0'a bağlayan bir başka takım oldu. Slovakya formsuz gelmişti, Çek Cumhuriyeti formda. Ve de bu form durumları bire bir yansıdı seriye. Son iki formalite maçını kazanan Slovakya seriyi 3-2 ile bitirdi.

Yarı final eşleşmeleri:

Rusya-İtalya
Belçika- Çek Cumhuriyeti

Yarı final serileri 16-17 Nisan tarihlerinde oynanacak, ki bu da toprak sezonunun başlangıç tarihlerine tekabül eder. Ev sahipleri Rusya ve Belçika ise sert kortta, toprak korta nazaran çok daha iyi oynayan oyunculara sahip. O yüzden hangi kortu seçeceklerini merak ediyorum. Rusya'da aslında Sharapova dışındaki oyuncular toprakta gayet iyi oynayabilir ama karşıda Schiavone varken toprak seçilir mi? Belçika'da ise Clijsters ve Wickmayer, sertte toprağa göre çok ama çok daha iyiler. Ben ne olursa olsun sert kortu seçeceklerini düşünüyorum Rusya ve Belçika'nın ama yine de bekleyip görmek lazım...

Hiç yorum yok: