8 Şubat 2011 Salı

Gunun Sonuclarina Genel Bakis

Gunun diyoruz ama turnuvalar dunyanin dort bir yanina sacildigindan aslinda gun bitmis degil su saat itibari ile. Olsun, oynanan kadari ile idare edelim.

Gunun en dikkat cekici sonucu Ferrer'in 2 sette Nieminen tarafindan Rotterdam'dan sepetlenmesiydi. Zeytin yesili gozlu ve ayni zamanda kaz kafali prensimin orada ne aradigini biz zaten cozememistik. Guney Amerika'daki topraklarda korumasi gereken 650 puani var ki eger bu puanlari koruyamazsa AO yari finalinin de pek anlami kalmayacak. Sanirim bu gercek David'in kafasina ancak bugun dank etti ve "Benim Amerika'ya yetismem lazim" diyerek apar topar terketti Hollanda'yi. Bunun haricinde Rotterdam'da Davydenko'nun cokusu belgeselinin ikinci bolumu oynadi. Yine ilk turda elendi Rus oyuncu. Federer'e yenildikten sonra 3-4 ay toparlanamiyor galiba. Prens haricinde butun seri basi isimler yoluna devam ederken, gecen hafta da sampiyonlugunu koruyamayip 28 numaraya gerileyen ve haliyle bu tarz turnuvalarda seri basi olarak goremedigimiz Cilic ilk tur macini kazandi. Evet, onun kazanmasinin haber niteligi var. Bu arada gecen hafta Marc Lopez ile Zagreb'de ciftlerde final oynayan Granollers'in Ispanyollari sinirlendirmekten zevk alan Bhuphati ile burada ekip oldugunu ve arkadaslarini sattigini goruyoruz.

"Buyukler gelmeden ne kapsak bizimdir" formatinda San Jose'de duzenlenen turnuvada ise kim olmus kim kalmis onun hakkinda fikir sahibi oluyoruz. Burada da Blake mac kazandi, ama durun sakin olun, yendigi isim Levine. Durumu hakkinda daha net fikir sahibi olmamiz icin biraz daha beklememiz gerek. Siralamada 70 numara olup burada 7 nolu seri basi olan Hewitt de ilk tur macini kazananlardan. Genclerden Berankis ilk turda Becker'i yenmis ve simdilik tek seri basi kaybi bu macta gerceklesmis. Elemelerden gelen isimlerin tamami dun oynanan ilk tur maclarinda patladilar zaten. Bunun haricinde an itibari ile baslayacak olan Malisse - Raonic maci heyecanli olabilir. Raonic katilmasi gereken turnuvalari cok akilli seciyor. Isinma turlarinda olan Del Potro ise sabah saatlerinde Gabashvili ile oynayacak.

Turdaki turnuvalarin neredeyse ucte ikisinin sert zeminde oynanmasindan muzdarip toprak kort oyuncularinin hepsi Brezilya'da birbirlerini yiyor. Isleri zor. Zaten az turnuva var, bir de bu hafta tek toprak turnuvasi olunca yine bir cogunun eli bos kalacak. Ilk tur maclari tamamlanmadi henuz ve dikkat ceken tek sonuc sekiz nolu seri basi Hanescu'nun Volandri'ye elenmesi olmus simdiye kadar.

Kadinlarda ise Paris agir toplarin oldugu turnuvayken, Pattaya averaj turnuvasi olmus. Burada Cagla ana tabloyu bir macla kacirmisti. Pattaya'da da Zheng haricinde seri basi kaybi yasanmazken, isimlerini yazmanin birer iskence oldugu yerel oyuncularin neredeyse tamaminin ilk turda elenmis olmasi habercileri sevindiren gelismeler arasinda. Ikinci tur maclarindan Date-Krumm ile Hantuchova arasinda oynana mac cekismeli ve guzel gecebilir. Her ikisi de gununde olurlarsa tabi.

Paris'te ise Dokic mac kazanarak sevenlerini tekrar umutlandirdi. Kendini unutturan Oudin de seri basi isimler ile birlikte ikinci tura adini yazdirmis. Burada ilk turu mac yapmadan gecenler Sharapova ve Clijsters. Bu turnuvadaki performanslarini merak ettigim isimler Petkovic ve Cornet. WTA'da bu hafta Avustralya'daki Fed Cup eslesmesinde oynayan isimleri ise beklendigi gibi turnuvalarda goremiyoruz.

5 yorum:

mgunsel dedi ki...

Az önce baktım da programa; Verdsaco'nun San Jose'de oynadığını görünce şaşırdım.. Ayak bileğinde kırık yok muydu bu adamın? 250 puanı korumak için değer mi yahu?

Russell dedi ki...

verdasco böyle bi arkadaş. grand slam'den bir hafta önce 250'lik alakasız bir turnuvaya sakat olduğu halde katıldığını gördükten sonra ne yaparsa yapsın şaşırmam. onu da böyle kabul ediyoruz. :)

kirpi dedi ki...

Hep diyorum surme o kadar jole diye.. Dayanamadi beyin tabi, eridi en sonunda..

orion dedi ki...

Clijsters bu hafta Paris'te yarı final oynarsa 1 numaraya yükselecekmiş önemli haber. Wozniacki sevinir mi üzülür mü acaba?

@Russell

Önerdiğin challenger sitesine bayıldım. Tam olarak öyle bir yer arıyordum, teşekkür ederim.

Russell dedi ki...

Rica ederim. :)