7 Şubat 2011 Pazartesi

5. Hafta Şampiyonları

Zagreb'te finali kazanan Dodig oldu. Maç kalitesi düşüktü ama draması yüksekti. İkinci sette Dodig maç için servis atarken maç puanında ace attığını zannederek sevinmeye başladı. O sırada "overrule" yapan Cedric Mourier'i kimse duymadı tabii. Dodig havalara uçtu, raketini tribüne fırlattı derken Fransız hakem sesini duyarmayı başardı. Birkaç dakikalık duraksama, yuhalama merasiminden sonra raketini tribünlerden geri alarak ikinci servisini attı Dodig ve puanı kaybetti. Arkadan bir puan daha kaybetti ve Berrer için maça geri dönme şansı oluştu. Lakin toparlamayı başardı Hırvat oyuncu ve maçı arka arkaya iyi servislerle bitirdi ve bu kez raketini tribünlere attıktan sonra geri istemek zorunda kalmadı.

Aslında bu turnuvada Dodig'in çizgi hakemleri tarafından kollandığını söyleyebiliriz. Yarı final maçında Garcia-Lopez, Dodig karşısında 6-4 4-3 öndeydi ve 5-3 için kendi servisinde oyun puanı yakalamıştı. Bu puandaki rallide arka arkaya dışarı giden Dodig toplarına dışarıda kararı gelmeyince Dodig oyuna ortak oldu. 40-40'ta bir tane daha böyle bariz dışarı giden topa ses gelmedi çizgi hakemlerinden ve normalde kaybetmesi gerektiği o oyunu kazanan Dodig maça geri döndü. Final maçında da Berrer karşısında attığı 18 ace'in 5-6 tanesi rahatlıkla ağır çekim tekrarda dışarıda görülüyordu bariz biçimde. Şahin gözü sistemi olmayınca oluyor bunlar.

Ne olursa olsun iyi tenis oynadı bu hafta. Sezona da iyi girmişti. Böyle devam ettiremeyeceği kesin ama bu puanlar sayesinde bu yıl challenger turnuvalarına bir daha yolu düşmeyebilir. Berrer de böylece bu turnuvada üst üste ikinci kez finalde kaybetmiş oldu.

Santiago'da da drama vardı. Bahsetmiştik zaten Robredo-Fognini maçında olanlardan. Giraldo karşısında maça iyi başlayan Robredo finalde set ve servis kırmayla öne geçti. İkinci sette 1-0 öndeyken servisini 30-15'ten kırdırdı ve Giraldo oyunu domine etmeye başladı. Basit hataları azaltan ve puan vuruşu sayısını arttıran Kolombiyalı, ikinci seti çok rahat kazandı. Son sette de aynı görüntü devam ediyordu, ta ki 5-2'ye kadar... Robredo burada servisine kolayca tutundu ve arkadan şampiyonluk için servis atan Giraldo'nun backhand kanadında yaptığı saçma basit hatalarla servisi kırdı. Tiebreak'te iki kez aldığı minibreak'i geri verse de 6-5'te Giraldo servisinde aldığı puanla maçı bitirdi ve kariyerindeki 10. şampiyonluğuna ulaştı. Giraldo ise ilk ATP finalinden boynu bükük ayrıldı.

Haftanın en kötü turnuvası Johannesburg'da şampiyonluk en azından hak edene gitti, ev sahibine gitti... Final maçını izleyemedim. Skorboard'dan takip ettiğim kadarıyla maçın ilk oyunlarında uzun bir yağmur arası verildi. Dönüşte ilk seti kaybeden Güney Afrikalı sonraki iki sette zorlanmadı ve ikinci finalinde kariyerinin ilk şampiyonluğuna ulaştı. Hatırlatalım, bu turnuva seneye takvimde olmayacak.

Hiç yorum yok: