9 Şubat 2011 Çarşamba

Türk Raporu

Bu hafta Türk oyuncular için yoğun bir hafta, kısaca bir göz atalım...

Marsel geçtiğimiz hafta sonu oynadığı Rotterdam elemelerinde ilk turda kaybetmesinin ardından dün açıklanan yeni sıralamada 105 numaradaki yerini korudu. Ama Rotterdam'da kaybettiği puanlar bir hafta sonraki sıralamada etkisini gösterecek. 65 puanını kaybedecek olan Marsel, 125-130 aralığında bir yerlerde olacak muhtemelen. Marsel, 2 hafta sonra Dubai'de düzenlenecek olan ATP 500 turnuvasında eleme listesinde görünüyor. Ondan sonraki hafta Dallas'ta düzenlenecek prestijli diyebileceğimiz bir challenger'da da ana tablo listesinde. Bu hafta sonu Marsilya elemelerinde oynaması da ihtimaller dahilinde lakin ATP 250 turnuvalarının eleme listeleri olmadığı için ancak kura çıktığı zaman öğrenebileceğiz.

Çağla da hafta sonu eleme oynayan oyuncular arasındaydı. Avustralya Açık sonrası 168 numaraya ulaşarak kariyerinin en iyi sıralamasını yakalayan Çağla, şansını Pattaya City'deki elemelerde denedi. İlk turu rahat geçen Çağla, ana tablo için kazanması gereken maçı sıralamada 458. sırada yer alan rakibine kaybetti. Önemli bir kayıp. Eğer burada ana tablo oynasaydı iyi bir tecrübe olabilirdi kendisi için.

Geçen yıl ortalıkta pek gözükmeyen Pemra, bu seneye de sessiz sedasız başladı. Geçtiğimiz hafta ABD'de 25 bin dolarlık bir challenger turnuvasında ilk iki eleme turunu geçtikten sonra son eleme turunda kaybeden Pemra, bu hafta yine ABD'de bir başka 25 bin dolarlık challenger turnuvasının elemelerinde 1 numaralı seribaşı olarak mücadele veriyor. İlk iki maçını set vermeden kazandı Pemra. Elemelerdeki son maçının sonucu ise henüz gözükmüyor.

2012 Olimpiyatları'na hazırlandığını söyleyerek Avustralya Açık'ı pas geçen ve sezonu geç açan İpek Şenoğlu, bu hafta ABD'de, Midland'da 100 bin dolarlık bir challenger turnuvasıyla başladı. Ksenia Pervak ile oynuyor burada. İlk tur maçını kazandı ve çeyrek finale yükseldi. Çeyrek final rakibi ise henüz belli değil. İpek, röportajlarda söylediğine göre çok iyi bir hazırlık dönemi geçirmiş. Bana göre hayal kırıklığı olan 2010'dan sonra, umarım iyi bir 2011 sezonu geçirir.

Bu hafta ayrıca Antalya'da hem erkeklerde hem kadınlarda 10 bin dolarlık turnuvalar düzenleniyor ve tabii Türk oyuncular da var tablolarda. Erkeklerdeki turnuvada ana tabloda 4 tane Türk oyuncu bulunuyor. Haluk Akkoyun ile Alp Gölcüklü ilk turda eşleşmişler hatta. Kazanan iki sette Haluk. Geçtiğimiz sene İstanbul ve İzmir challenger'larda maç kazanarak ve kariyerinin ilk future finalini oynayarak dikkat çekmişti. İkinci turda 1 numaralı seribaşı Aldin Setkic ile oynayacak. Bosnalı oyuncu 2011'e hazırlık döneminde Marsel'in antrenman partnerliğini yapmıştı bir süre İstanbul'da. Bunun dışında Barkın Yalçınkale ilk turda sadece 3 oyun alabilerek elendi. Tuna Altuna ise maçını henüz oynamadı.

Kadınlarda 4 wild-card'dan ikisi Hülya & Lütfie Velieva kardeşlere gittiğinden sadece 2 Türk oyuncu wild-card alabilmiş. Sultan Gönen ve Ekin Günaysu bunlar. İkisinin de ilk turu geçme ihtimali çok çok az. Bunun dışında elemelerden gelen Melis Sezer var. İlk turda 6 numaralı seribaşı ile oynuyor ama onun kazanma ihtimali diğer oyuncularımıza nazaran çok daha yüksek, zira bu seviyede daha önce maçlar kazanmış bir isim...

Hiç yorum yok: