8 Ocak 2011 Cumartesi

Marsel Yine Kaybetti

Marsel az önce sona eren maçta Sydney elemelerinin ilk turunda John Millman'a 7-6 7-5'lik setler sonucunda yenildi. Çok yakın geçen bir maç oldu. İlk sette erken servis kırdıran ve 5-2 geri düşen Marsel, kendi servisine set puanı kurtararak tutunduktan sonra servis kırmayı başardı. Daha sonra set tiebreak'e gitti. Tiebreak'te 4-2 önde olan Marsel, üst üste 4 puan kaybetti ve kendi servisinde set puanını kurtarsa da rakibinin servisinde set puanına engel olamadı.

İkinci sette servis kırarak 3-1 öne geçen Marsel hemen arkasından servis kırdırdı. 4-3 öndeyken 0-30'dan servis kıramayan Marsel, sonraki oyunda servisine servis kırma puanı kurtararak tutundu. 5-5'te Millman yakaladığı ilk şansı değerlendirerek servisi kırdı ve kendi servisiyle maçı noktaladı.

Büyük sürpriz değil benim için. Millman zaten çok kötü bir oyuncu değil. Marsel de çok iyi sinyal vermemişti. Avustralya Açık sonrası challenger'lar yolda görünüyor eğer çok şanslı bir kurayla galibiyet gelmezse.

2 yorum:

orion dedi ki...

Zagreb'de ana tabloda olacak. Sonra Rotterdam, Marsilya ve Dubai elemelerinde oynayacak sanırım. Ben daha uzun süre pek challenger oynayacağını sanmıyorum.

Russell dedi ki...

Haklısın. Zagreb'de ilk alternatif olarak gözüküyor şu an. Bir oyuncunun daha çekilmesi halinde ana tabloda olacak, ki mutlaka biri çekilecektir. Arkasından da dediğin gibi Rotterdam ve Dubai elemelerinde oynayacak. Marsilya'yı belki oynamayabilir, zira 250'lik bir turnuva o. Ama benim kast ettiğim sıralamasının bundan sonraki kayıtlarda challenger seviyesine yetecek kadar olacak olmasıydı. Yani Avustralya'dan sonra kayıt olacağı turnuvalar challenger turnuvaları olacak. Bu da sert sezonunun sonuna, toprak sezonunun başına tekabül eder.