4 Ocak 2011 Salı

Derleme


- Brisbane'de turnuvanın 1 numaralı seribaşı Soderling, elemelerden gelen 18'lik Harrison'a karşı. Görüntüler o maçtan. 6-2 6-4 ile kazanmış Soderling ama özetten anlaşıldığı kadarıyla Harrison fena iş çıkartmamış. Soderling'in oyunu da çok iyi gözüküyor. Geçen sene ilk turda kaybettiği Avustralya'da çok daha ileri gitmesi muhtemel. Ama sıcak yaramıyor ona, dolayısıyla erken elenirse de çok şaşırmamak lazım.

- Bir başka genç Litvanyalı Berankis. Ondan da çok bahsediyoruz. O da elemelerden gelip ana tabloya yükseldi Brisbane'de. İlk turda Clement'i geçti iki sette. İkinci turda Mayer ile oynayacak. Mayer, ilk turda Tomic'i geçmişti.

- Verdasco rezilleri oynamaya devam ediyor. Benjamin Becker'e kaybetmiş. Bir şey demeyeceğim.

- Doha'da Nadal sadece 3 oyun bıraktı Beck'e. Blogda bahsettiğimiz Schoorel ise Federer'i epey terletti. İlk sette 3 set puanından yararlanamadı, sonra ikinci sette oyunu düştü. Yine de 7-6 6-3 iyi bir skor sayılır. İyi maç oynadı Hollandalı.

- Schoorel'in vatandaşı Haase, bu hafta Chennai'de. Bu sezon ondan da yükseliş bekliyorum. Geçen sene zaten büyük bir yükseliş yaşamıştı ama benim bahsettiğim top 30 mesela. İlk turda Dancevic'i zor da olsa geçmiş. Chennai'de Chardy dışında elenen seribaşı, herhangi bir sürpriz yok.

- Auckland'de desteklediğim genç yeteneklerin hepsi iyi yolda gidiyor. Geçen sene belalı bir sakatlıkla boğuşan Carla Suarez Navarro, ilk turda Oprandi'yi iki sette geçti. İlk seti izledim, fena gözükmüyordu İspanyol ama eski seviyesine dönmesi için toprak sezonunun gelmesi gerekecek gibi gözüküyor. Halep ve Lisicki kazanan diğer gençler. Günün maçında ise Wickmayer, Safina'yı set vererek de olsa geçmiş.

- Son olarak, Jarka Groth tabii. Brisbane'de set vermeden geçti Stosur'u. Üstelik ikinci sette 1-4 15-40'tan gelerek. Kadınlarda bu kadar belirsiz bir tablo varken Avustralya Açık'ta belli bir hava yakalayabilir, iyi de kura çekebilirse, 2009'da Dokic'in yaptığını yapabilir.

Hiç yorum yok: